USA Vacation

USA vacations | The Wedding 2018


23-01-2018 Almere

X
Klaar voor de start
Het puzzelen is weer begonnen. De tickets zijn geboekt. Op 25 april 2018 vliegen wij met de KLM via Salt Lake City naar Las Vegas, dat waren de goedkoopste tickets. De vlucht wordt door Delta uitgevoerd, dat is iets minder, maar wel een voordeel is dat er een heleboel tweezitters zijn zodat wij knus naast elkaar kunnen zitten zonder een zwetende buur met overgewicht te hoeven knijpen.
Deze trip hebben wij maar de Wedding gedoopt, omdat de aanleiding om deze periode te gaan het huwelijk van Janice & Dee is. Er komt een heleboel familie over uit Indonesie, dus hebben wij besloten om er maar een familie reunie van te maken. Het ziet er naar uit dat er 13 uit Indonesie komen, Nederland is met 6 of 7 vertegenwoordigd en de Amerikaanse tak zal uit zo'n 25 bestaan, dus een drukte van jewelste. Wij gaan eerst een weekje wat rond. Het is de bedoeling om op 3 mei in Covina aan te komen, daar zullen wij al een groot deel van de familie aan treffen. De volgende dagen staan in het teken van een heuse Amerikaanse bruiloft, het zal ons benieuwen, eerst een rehersal en dan de bruiloft.


24-04-2018 Almere | de route

X
de geplande route

 • A - Las Vegas NV
 • B - Twentynine Palms CA
 • C - El Centro CA
 • D - San Diego CA
 • E - Banning CA
 • F - Covina CA
 • G - Grover Beach CA
 • H - Santa Cruz CA
 • I - San Jose CA
 • J - Fresno CA
 • K - Porterville CA
 • L - Bishop CA
 • M - Pahrump NV
 • N - Las Vegas NV


25-04-2018 Almere ⇉ Las Vegas, Nevada

X
Niisan Roque
Het vertrek is vandaag. Supershuttle staat tegen half zeven voor de deur. Iets vroeger als besteld, dus dat is fijn. Het verkeer naar Schiphol is rustig dus zijn wij al om kwart over 7 onze bagage aan het afgeven. De douane is naar boven verplaatst het ziet er zeer druk uit, maar het gaat nu een stuk efficiënter, ook de handbagage hoeft niet meer uit gepakt. 9:20 begon het boarden. Wij zitten op een tweezitter rij 2. Delta is wel wat minder in vergelijk tot de KLM. Wij zitten inmiddels alweer meer dan een uur op onze plek en zijn nog steeds niet vertrokken. De piloot riep net om dat wij een andere startbaan toegewezen hebben gekregen, kortere taxitijd dus het oponthoud halen wij wel weer in, en inderdaad wij landden zelfs iets te vroeg in Salt Lake City dus hebben wij ruim genoeg tijd om onze connecting flight te regelen. Eerst uiteraard Customs passeren, vermoedelijk zijn de zaken toch weer wat aangescherpt, want in tegenstelling tot de laatste keren moet er weer een visa waiver ingevuld en afgegeven worden. Eigenlijk ging het passeren naar verhouding vrij gesmeerd en na een kwartiertje of wat konden wij onze koffers van de band plukken om ze vervolgens weer af te geven voor het transport naar Las Vegas. Die vlucht was maar een kippeneindje, een uurtje vliegen. Bij Hertz is er een nieuw systeem, wij mochten gewoon kiezen tussen alles wat in het Gold vak stond. Eerst kozen we voor een Toyota Camry, maar de bagage ruimte was toch wat klein om onze 4 koffers te kunnen herbergen. Daarom kozen wij maar voor een Nissan Roque, een grote bak met zo.n uitklapbare derde bank. Toen eerst nog even naar de Whole Foods Market om wat water, fris, fruit etc te halen en aangezien het Delta eten eigenlijk niet te teren was haalden wij hier nog een bowl chicken lemon, welke wij in de winkel opaten. Toen naar ons hotel voor de eerste twee nachten, het Excalibur is het deze keer geworden. Het ons vertrouwde Luxor was behoorlijk aan de prijs, dus daarom maar eens de buur proberen. De kamer is eigenlijk best ok, maar er is inderdaad wel iets wat een prijsverschil rechtvaardigt. Het was inmiddels half zeven (lokaal tijd) geworden, maar Nederlandse tijd was het al half vier. Zijn de kamer niet meer af geweest en het licht ging al vroeg uit.

Hotel: Excalibur


26-04-2018 Las Vegas, Nevada | Lunch in The Wynns met Sander & Jose

X
De Brady Bunch /Lunch
Wij lagen er gisterenavond vroeg in, de reis was ons zwaar gevallen. tegen een uur of half negen ging het licht uit. Tegen een uur of twaalf heel even wakker geweest, maar toch daarna tot een uur of half zeven verder geslapen. Zitten nu al een uurtje te teuten, de boel weer een beetje te reorganiseren en wachten op een berichtje van Sander om iets voor vandaag af te spreken. Ons supergezonde ontbijt bestond uit het fruit wat wij gisteren bij de Whole Foods hebben gehaald. Inmiddels hebben wij contact met Sander & Jose. Na wat ideeën heen en weer spreken wij tenslotte af voor een lunch bij Wynns. Zij trakteren, het is voor onze beide verjaardagen. Wij zien elkaar om twee uur. Wij doen een voettochtje strip. September 2016 waren wij hier voor het laatst, en er is weer een boel bijgebouwd.Tegen een uur of twaalf komen wij in de Fashion Show Mall aan, dat is direct tegenover Wynns, dus is er nog tijd om wat te shoppen. Bij Dillards informeerde Bou zich nog over leeftijdsverhullende producten van Estee, maar de aankopen moeten nog even op zich laten wachten want de free gift actie gaat pas op 6 mei in Wel bij het geheim van Victoria wat pausenpetjes aangeschaft. Om twee uur troffen wij Jose en Sander bij de draaimolen in Wynns en genoten wij van een lekkere luxe lunch. Samen liepen wij terug naar ons hotel en liepen daarna nog even gezamenlijk door naar het Luxor. Een leuke middag samen. Morgen gaan wij naar het zuiden en zij naar het westen. Volgende week zien wij elkaar weer in LA.

Hotel: Excalibur


27-04-2018 Las Vegas, NV ⇉ Twentynine Palms, Ca

X
Skull Rock
Een behoorlijke nachtrust gehad. maar tegen 7 deden wij beiden de oogjes open. Wederom zo'n gezonde start met bramen en mandarijnen. Na wat dagelijks geteut stonden wij tegen 10 weer in de Whole Foods Market om nieuwe voorraad in te slaan. Een lekker broodje, wat pepperjack, water en een nieuwe lading fruit was de oogst. Eind bestemming vandaag is Twentynine Palms bij de ingang van Joshua Park NP, wat wij vandaag gaan verkennen. Wij zijn er al een paar keer geweest, maar van dat natuurschoon krijg je nooit genoeg. Wij mijden de interstate en rijden dwars door mojave national preserve. Toen wij in 2002 hier voor het eerst reden kwamen wij de gehele weg, zo'n 3 en een half uur, geen enkele medeweggebruiker tegen. Vandaag was het hier een drukte van belang, iedere 10 minuten kwamen wij er wel een tegen.Verder een paar miepmieps, knabbel en babbel, een slangetje en hagedissen. De gigantische rotsformaties bij Joshua Park blijven een fantastische schouwspel en de Chollo Cactus Garden bezochten wij voor het eerst, tot nu toe kwamen wij daar nog niet aan toe het was steeds te laat. Nu hadden wij zelfs het geluk dat er al een aantal in bloei stonden. Het diner genoten wij bij de number 0ne van Tripadvisor, The Rib Co. Barbeque voor de deur een terras waar de gasten werden uitgerookt door de barbeque en binnen nog een paar tafels en ook nog een afhaalloket. Het was er een drukte van jewelste, maar er was nog een tafeltje binnen beschikbaar voor ons. Bou had Green jalapenos? filled w/ cream & cheddar cheese, bacon & green onion. Grilled in our custom grills et moi een burger met friet, zonder zout was geen probleem, dus die burger werd vers gemaakt. Het smaakte ons uitstekend, alleen de friet was een slappe hap en niet lekker.

Hotel: Hie Twentynine Palms


28-04-2018 Twentynine Palms, NV ⇉ El Centro, Ca

X
Bobcats ?
Vandaag is het eindpunt El Centro, een plaatsje vlak bij de Mexicaanse grens. misschien gaan wij overmorgen nog even de grens over naar Mexicali. Eerst gaan wij naar Big Morongo Reserve, een oase, waar een grote varieteit aan vogels en zoogdieren hun habitat houden. Er zijn veel soorten slangen, hagedissen, bobcats en er zijn zelfs mountainlions (puma's) gespot. Op vogelgebied schijnen ze beroemd te zijn om de vermillion flycatcher. Wij spotten een aantal zeer mooie vogels waar wij de naam niet van kennen en heel veel kolibries. Ook hebben wij het geluk een great horned owl te zien samen met haar kuiken, die great horned owl schijnt nogal nogal zeldzaam te zijn en zeker met het kuiken. Als ik het goed heb begrepen gaat het om een amerikaanse oehoe, dat zullen wij wel verder uitzoeken. Bou had gelezen dat de 74 een mooie weg dwars door de bergen zou zijn, nou dat moesten wij dan maar eens testen. Het was een zeer bochtige stijle weg, wel met mooie vergezichten, maar wij hebben wel mooier gezien. en om daar nu voor tegen de hoogtevrees te moeten vechten ging iets te ver. Halverwege maakten wij dan ook rechtsomkeer. en vervolgden wij onze route over de 111, die ons langs de oostzijde van de Salton Sea voerde. Een paar jaar geleden reden wij langs de west oever en dat was eigenlijk een prachtige tocht. Vandaag viel het wat tegen. De sea was mooi, maar de omgeving was een vervallen en armetierig zooitje. verlaten gebouwtjes, het benzinestation had zoals het er uitzag geen dertig jaar benzine getapt, en toen er eigenlijk een sanitaire stop moest komen dorst Bou de auto niet uit. Tegen 5 kwamen wij bij ons hotel aan en waren behoorlijk moe van de dag en hadden geen puf om er weer op uit te trekken. Bovendien gaf Tripadvisor geen aanleiding om die lamlendigheid te moeten doorbreken. Panda Express en een bamisoep brachten uitkomst.

Hotel: Hie El Centro


29-04-2018 El Centro, Ca ⇉ San Diego, Ca

X
Alleen en verlaten
El Centro bleek een niet al te groot succes, maar was meer een tussenstop. Robert de receptionist was de meest fantastische kracht die wij hebben meegemaakt en dat wil toch wel wat zeggen want wij bezochten toch wel een paar honderd verschillende Holiday Inns. Behulpzaam, vriendelijk en gemeend, geen greintje gluiperigheid. Eerst reden wij door de Fossil Canyon op weg naar de Painted Gorge. De Gorge hebben wij niet gezien want al heel gauw werd het wegdek slechter, slechter, slechter, dirt road, rotspad en onbegaanbaar. Met moeite konden wij de auto keren. Het was er wel prachtig en bovendien geheel uitgestorven. el hoorden wij af en toe schoten, er mocht er gejaagd worden.Wij vervolgden onze weg richting Julian, het stadje van Mom's applepie. De weg loopt dwars door Cuyamaca Rancho State Park, uiteraard weer een schitterend gebied. In Julian een slice pie en toen richting San Diego, waar wij tegen 4 uur even konden knikkebollen. Ik weet niet hoe het komt maar het magneetje van Bou had weer zijn werk gedaan. De Fashion Valley Mall is op schootsafstand. Een paar polo's en nog een paar pausenpetjes was de karige oogst. Wij aten er nog "healthy" bij de True Food Kitchen, wat zijn wij toch gezond bezig. Het is helaas hier wel een stuk frisser geworden. Was het in Las Vegas nog ruim over de dertig graden, hier is het ca 18 graden.

Hotel: Crowne Plaza Mission Valley


30-04-2018 San Diego, Ca

X
USS Midway
Het wordt een cultureel dagje. Balboapark is het plan. Eerst maar eens ontbijten. De Crowne Plaza waar wij nu zitten voldoet volgens ons niet aan de verwachte kwaliteit van een Crowne, het is meer een Holiday Inn qua comfort en luxe. Dat wordt nog een pittige review! Ook het verwachte culturele deel van Balboapark voldoet niet aan de verwachting. Het park, aangrenzend aan de San Diego Zoo, is weliswaar mooi opgezet maar het culturele??? Er waren een paar musea gesloten, dat kan natuurlijk op maandag, maar open was wel het museum of Man, dat bestaat eigenlijk uit 2 delen. Aan de ene kant van de straat bevindt zich een mini Tropenmuseum, meer gericht op kinderen en aan de overkant een tentoonstelling over kannibalisme. Verder bezochten wij nog een rozentuin, een tuin met Californische planten en een soort Hortus. Wij hadden hier eigenlijk een hele dag voor uitgetrokken, maar na een uurtje of drie hadden wij het hier wel gezien. Als alternatief trokken wij naar het Midway Museum. The USS Midway, ja die uit de Buck Danny strips, is een vliegdekschip welke in vele oorlogen en conflicten door de VS werd ingezet, die ligt nu aan de wal in San Diego en doet dienst als museum. Dit was heel leuk en interessant, ook al door al die oude veteranen die ons rondleidden en amuseerden met hun verhalen. In tegenstelling tot andere musea mocht je hier alles aanraken in gaan zitten en wat nog meer. We werden door diverse controlecentra geleid, kwamen op de brug en stiefelden door het ruim. Ook Bou vond het leuk. Het diner genoten wij bij 356 degrees Korean BQ. Je zit aan aan tafel met een ingebouwde grill en je besteld je proteinen naar het all you can eat principe. Voor de rest krijg je rijst, groente en sausjes en zoek je het verder maar uit. Het leek wel een beetje op dat pimpampetten wat we ooit met Lindy ergens in Eindhoven hebben gedaan. Of heette dat iets van Tartarenhoeden ??? Leuk, maar een keer is wel genoeg. O ja, het is hier een graad of 16, bij lange na geen 356 graden, dus voor nu stervens koud, de lange broek moest aan.

Hotel: Crowne Plaza Mission Valley


01-05-2018 San Diego, Ca ⇉ Banning, Ca

X
Torrey Pines State Preserve
Het is koud hier in San Diego, daarom besluiten wij maar verder te gaan. We annuleren het hotel en wijzigen onze reservering in Banning. Wij besluiten een rustig dagje te doen. De afgelopen dagen hebben er best ingehakt. Eerst naar de Target, het meest opvallende was de roltrap. Naast de trap waar je zelf op kon staan liep er nog een band om je winkelwagentje op te zetten, dat zelfde geldt voor naar beneden. Daarna nog even naar Trader Joe voor wat brood, kaas en aardbeien. Daarna naar het iets noordelijker gelegen Torrey Pines State Reserve. Het is daar ook koud, maar toch genieten wij daar van de woeste pacific, pelikanen, steltlopers en andere vogels. onderweg naar Banning, stoppen wij nog voor een luxe plaspauze. Het bleek een gigantische mall in the middle of nowhere, wij hielden het op de toilet van Macys, en om uitdroging te voorkomen een americano bij Starbucks. De airco in het hotel van cold naar hot en eten bij de Fishermans Market and Grill, een super net tentje. Bestellen aan de balie en even later wordt je eten gebracht. Goedkoop en nog lekker ook. Bou taco mahi en voor mij de onvermijdelijke fish and chips. Het was een rustig dagje.

Hotel: Hie Banning


02-05-2018 Banning, Ca ⇉ Covina, Ca

Een dagje Cabazon, en wederom een grijze sombere dag. Een deel van de family zit nu in Las Vegas en daar is het nu ook grijs en betrekkelijk fris. Hadden wij een paar dagen geleden nog 35 graden nu is het er ca 17, en bij ons zelfs 15. Een voor een druppelde de familie binnen, helaas heeft Inez om de een of andere reden een dag vertraging op gelopen. Ze zit nu wel in de lucht. Was het gisteren een relaxte dag, vandaag zal het een hele drukke worden. De Outlet staat op het programma. Wat Estee, spijkerbroeken, een tas bij Kate Spade, een paar T-shirts en een boel Ted Baker is uiteindelijk de buit. Tegen 5 uur zijn wij in Covina, waar wij een aantal dagen zullen blijven. We eten nog wat bij de Corner Bakery, doen nog wat inkopen bij Daiso en Target en het was wel weer genoeg voor vandaag. Anke en Nelson zitten nu in Las Vegas met de Indonesia groep, dus hebben het rijk alleen op Alex na.

Hotel: Hotel Anke


03-05-2018 Covina, Ca

Lekker geslapen en het mooiste is dat het weer ook is omgeslagen, lekkere temperatuur en zonnig. Wij ontbijten wat en gaan op weg naar de Westfield Mall in Arcadia. Daar zit een Vitamine Word, wij hebben dringend behoefte aan aanvulling, want onze voorraad raakt uitgeput. Bou wil een mani en pedicure en daar maak ik dan ook maar gebruik van. Tegen een uur of drie zij wij terug en rusten wat uit. Al gauw komen ook Anke & Nelson aan, het is een leuk weerzien. Het idee is om vanavond met een grote groep bij Mulan te gaan eten, maar nadat wij bij de Airbnb aankwamen zagen wij een prachtig huis boven op een berg met een grote tuin en een mooi uitzicht. Het leek een beter idee om het eten naar hier te verplaatsen. Mulan gebeld en die ging akkoord, dus Anke & Nelson vertrokken naar Walnutt om het eten op te halen. Uiteindelijk kwam er toch wat strubbelingen en het einde van het liedje was dat de Amerikaanse tak bij Mulan bleef en dat wij in de airbnb bleven, jammer. Maar het was toch fijn om iedereen uit Surabaya weer eens te zien. Hoke een neef van mij zag ik zelfs voor het eerst.

Hotel: Hotel Anke


04-05-2018 Covina, Ca

X
The mirrored room
De Surabaya groep gaat met een gehuurde bus eerst naar Marco voor de lunch en gaan daarna wat sightseeing doen, onder andere een stukje 101 kustweg en plan is om te eindigen bij de wedding rehersal. Wij besluiten niet mee te gaan en naar The Broad, te gaan. Entree is vrij lastig, ik heb op 31 maart klokslag 24:00 drie tickets kunnen bemachtigen, voor vandaag 11:00, dus moeten wij daar maar gebruik van maken. Wij zorgen ervoor dat wij er tegen half elf zijn, dus staan wij vrijwel vooraan en mogen dan ook direct door naar Yayoi Kusama's Infinity Mirror Rooms, two of Yayoi Kusama's Infinity Mirror Rooms are currently on view at The Broad. Het is een leuk intiem museum gericht op moderne kunst, onder andere Warhol, Liechtenstein, Koons en Haring zijn daar aanwezig. Daarna lopen wij nog wat rond downtown LA en lunchen wat bij de Corner Bakery. Tegen half drie zijn wij terug in Covina en maken wij ons klaar voor de wedding reharsal. En dan meldt Anke zich, ze zijn onderweg naar de airbnb. Fong en Henkey zijn ziek en willen naar bed. Ik stel nog voor ze in bed te stoppen en dan alsnog naar de rehersal te gaan, maar de animo is dusdanig gedaald, dat er uiteindelijk niemand gaat, het is niet zoals het hoort. Jammer, maar het is niet anders. Wij gaan wel en het was best heel leuk. Reggy, Jacqueline, Hwiet en Nanik treffen wij daar en natuurlijk ook Hong en Siu Li, en maken kennis met de familie van Dee. Wij hebben direct uitnodigingen te pakken om als wij in Anderson, South Carolina zijn, van hun gastvrijheid gebruik te maken. Ook Dee nodigt ons uit om hem en Janice te bezoeken als wij in Lafayette Louisiana zijn. Als wij tegen half elf terug zijn in Covina is ook Joyce aangekomen.

Hotel: Hotel Anke


05-05-2018 Covina, Ca

De dag van het huwelijk is aangebroken. Wij gaan eerst nog naar de airbnb om daar met iedereen een Indonesische lunch te genieten, er is sateh, gadogado en mihoen en uiteraard weer weel te veel. Ik geloof dat wij maar een kwart hebben gebruikt. Daarna even terug om te verkleden en daarna weer terug naar de airbnb waar de bus klaar zal staan. Ook een deel van de Amerikaanse tak zal met de bus mee rijden. Wij zijn met 24 man. Inmiddels is het ontzettend warm geworden en zitten wij met zijn allen opgedirkt in een bus met een airco die het niet aankan.Ook het verkeer werkt niet mee, overal files. Uiteindelijk komen wij klokslag 5 uur aan bij de plechtigheid, die zelfs al is uitgesteld om op onze komst te wachten. Het is hier aan de kust en er staat een licht windje en de huwelijksvoltrekking vindt buiten plaats, zodat het hier best dragelijk is. Een huwelijksplechtigheid zegt ons niet zoveel en deze is nog kerkelijk ook. Maar het is toch leuk om er deel van uit te maken en bonus is, en daar ging het ons eigenlijk om, dat er nog nooit zoveel neven en nichten bij elkaar zijn, er ontbreken er maar drie van de zeventien. Het is heel bijzonder dat wij zo'n sterke onderlinge band hebben, wij voelen ons eigenlijk meer broers en zusters en dat terwijl wij zo ver uit elkaar wonen en opgegroeid zijn. Er zijn erbij zoals Hoke en ik die elkaar voor het eerst zien en toch weten wij veel van elkaar en zijn zeker geen vreemden. Het was een bijzondere dag.

Hotel: Hotel Anke


06-05-2018 Covina, Ca

X
De neven en nichten plus aanhang
Wij hebben lekker geslapen en voor ons doen zijn wij wat laat opgestaan, het is nu 8 uur en wij zitten wat te relaxen, want straks zal iedereen tijden de lunch die Hwiet ons aanbiedt aanwezig zijn, de hele Amerikaanse tak zal present zijn op Janice na, die heeft nog andere verplichtingen. Vermoedelijk zijn wij met een man of 50. Een voor een druppelen wij binnen, het is eendrukte van belang. Er is een zaaltje voor ons gereserveerd en uiteraard worden er heel veel foto's gemaakt. Eerst krijgen wij een lekkere krabsoep en daarna een bord met allerlei lekkere zeevruchten, er zit ook kwal bij, en delicatesse, maar die is niet aan ons besteed. Dit werd gevolgd door een aantal schotels die voor het gemak als buffet werd geserveerd. Krab, garnalen vis en beef. Zoals gebruikelijk veel te veel en iedereen vulde na afloop doggies, genoeg voor nog 2 dagen eten. En toen de statieportretten, familie 1, familie2 etc, alle neven en nichten en ga zo maar door. Binnen was het te klein om de hele groep op een kiek te krijgen, maar buiten was een trap waar wij op konden.Anke voelde zich inmiddels niet lekker en na een kort bezoek aan de West Covina mall gingen wij huiswaarts. Even rusten en toen zijn wij samen met Joyce naar een nabij gelegen Vietnamees restaurant gegaan. Toen was het welletjes.

Hotel: Hotel Anke


07-05-2018 Covina, Ca

X
Glass Cathedral
De grote uittocht is begonnen. Joyce gaat als eerste, de Surabaya groep daarna gevolgd door Inez en daarna Sander & Jose. Eerst gaan Bou, Joyce, Alex en ik nog naar een Cubaanse supermarkt. Alex had een bepaalde espressokoffie gevonden en Joyce wilde daar wel een paar pakken van meenemen. Er stond een vrouw verse tortilla te bakken en dat smaakte zo goed dat wij maar besloten een klein pakje te kopen. Ze pakte een paar stapels op en deed er een sticker op, $ 1,49 bleek de stapel te kosten. Volgens mij zouden Bou en ik daar twee weken mee doen. Joyce kocht nog een ceviche salade en die aten wij daar samen met een paar tortilla op. Alex bracht Joyce naar LAX en wij gingen op weg naar Garden Grove, daar staat : The Crystal Cathedral is a church building of the Roman Catholic Diocese of Orangein Garden Grove, Orange County, California, in the United States. It is the reflective glass building, designed by postmodern American architect Philip Johnson. Zeer de moeite waard en wij kregen zelf een prive rondleiding van vrijwilligster Cheri weliswaar in het culture center, want de echte kathedraal werd gerenoveerd, maar er was een introductie video, allerlei maquettes en uitleg hoe ze de zaak koel wilden houden, het is tenslotte een geheel transparant gebouwd in California. Voor het eerst deze vakantie een In n Out lunch en toen nog even naar TJ Max. Covina zit er bijna op en morgen vervolgen wij onze weg noordwaarts.

Hotel: Hotel Anke


08-05-2018 Covina, Ca ⇉ Grover Beach, Ca

X
De familie specht
Vannacht voor de eerste keer, in ieder geval bewust, een aardschok meegemaakt. Een vreemde ervaring, het duurde even voordat ik door had wat er aan de hand was. Geen idee meer hoe laat het was, ik sliep daarna wat onrustiger, maar uit eindelijk wel de nodige rust gepakt. Na het afscheid begeven wij ons op weg naar Ojai, een leuk klein dorpje in de buurt van Santa Barbara. Daar is een openlucht boekwinkel, Barts bookstore, en dat willen wij wel zien. De boekwinkel was leuk om te zien en wij kochten daar zelfs nog een boek om als sinterklaascadeau te geven, dus vertellen wij niet wat dat was. Opeens hoorden wij wat vogelgekwetter ergens bovenin en na wat speurwerk zagen wij een bonte specht, vermoedelijk een kleine, maar dat moeten wij nog maar eens bij Camilla checken, boven in een palmboom. Even later kwam er een tweede aan en niet veel later kwam er op eens een klein kopje te voorschijn, een jonkie.
Wij krijgen de indruk dat de welvaart hier hoog is. Alles is netjes en de luxe straalt er van af. Wij eten wat in de lokale Westridge Midtown Market en vertrokken weer richting de Chumash Painted Cave SP, oude muurschilderingen van de Chumash indianen in holtes in de rotsen. Het blijkt lastig te vinden. Vanaf de 154 kan je de Painted Cave Drive, een smal heel steil en kronkelend bergweggetje nemen. Volgens beschrijving is het vanaf de 154 maar een klein stukje, maar na een kwartiertje hadden wij nog steeds niets gezien en de weg werd maar steeds smaller en steiler. Uiteindelijk zagen wij aan de linkerkant van de weg een bord staan dat er op wees dat wij aangekomen waren. Er was net plaats voor 2 autos om tegen de bergwand aan te zetten, zodat wij even konden uit stappen om te kunnen kijken.Te voet moesten wij nog even verder klimmen en uiteindelijk bereikten wij een Cave die ter bescherming van het erfgoed was afgeschermd met een hekwerk. Tussen de mazen van het hek waren nog net de kleurrijke schilderingen te zien. Je moet er maar wat voor overhebben. Wij vervolgden onze weg naar Grover Beach, de eindbestemming voor vandaag via de Lompoc Valley, volgens zeggen bezaait met kleurrijke bloemenvelden. Het enige wat wij zagen was heel veel bloeiend koolzaad, en daar hebben wij als pioniers van Flevoland ruimschoots genoeg van gezien. Wij aten wat in de plaatselijke brewery, best aardig, Het was er gezellig druk en er werd ook nog een pubquiz gehouden, maar dat was te lastig voor ons, de meeste vragen gingen over allerlei lokale zaken. Pro memorie, deze HIE moeten wij voortaan links laten liggen.

Hotel: Hie Grover Beach


09-05-2018 Grover Beach, Ca ⇉ Santa Cruz, Ca

X
Een reuze hagedis
Op naar Santa Cruz, maar er staan eerst nog een paar dingen op het programma. Eerst de Sand dunes in het nabij gelegen Oceano. Er is een mogelijkheid om met de auto het strand op te gaan, maar bij navraag wordt toch geadviseerd het met een 4wd te doen, dus wij besluiten dat maar niet te doen. Wij lopen een stukje over het strand en genieten van de wilde Pacific. Plan was om via de CA1 naar het noorden te reizen, maar helaas zijn er door aardbevingen en branden een aantal delen afgesloten. Het zou teveel moeite en tijd kosten om toch via de kust te reizen. Wel komen wij nog langs de befaamde Madonna Inn, een wanstaltig beroemd hotel waar alles overwegend rose is, wij kunnen de aanblik niet weerstaand en gaan toch maar even binnen om al dat schoons te bewonderen. Met een kleine omweg bereiken wij toch nog Morro Bay en zien wij toch nog iets van de mooie kust.Daarna naar Pinnacles NP. Naar verluidt is het daar vooral in het weekeinde zeer druk, maar wij treffen het, het is woensdag en gelukkig heel erg rustig. Zoals gebruikelijk is dit weer eens een prachtig gebied en wij lopen daar wat rond. Tegen half zeven komen wij aan in Santa Cruz en eten nog wat lekkere vis aan de pier. O ja, deze HIE is 300% beter dan die van gisteren. deze is wat wij van een HIE verwachten.

Hotel: Hie Santa Cruz


10-05-2018 Santa Cruz, Ca ⇉ San Jose, Ca

X
Applepark
Silicon Valley is aan de beurt. Eerst wijzigen ons reisschema nog wat. Plan was om naar Lake Tahoe te gaan over een paar dagen, maar de weersvoorspelling belooft niet veel goeds, dus annuleren wij het hotel aldaar en schuiven de rest wat op. volgende week hebben wij nu nog wat dagen over maar die vullen wij later nog wel in. Eerst naar Cupertino naar Applepark het nieuwe hoofdkwartier van Apple. Daar mogen wij niet in, maar er is een Visitorcenter en daar staat een grote maquette en er is met special geprepareerde iPads, die in bruikleen worden gegeven een virtueel blik te werpen op het hele gebeuren. Met de iPad naar de maquette kijken en je ziet hoe het er in detail uitziet. Met een swipe kan je het dak openen en krijg je een indruk hoe het er uit ziet, indrukwekkend. Naar verluidt werken er 12.000 mensen en er zijn al dan niet ondergronds 9.000 parkeerplekken her en der verscholen. Indrukwekkend, ook rijden wij nog even naar de Infinite loop, de oude campus en dan pas krijgen wij pas goed een indruk hoe groot Apple is. Het beslaat een heel stadsdeel. Voor de lunch vinden wij een Whole Foods Market, een gigantische, de grootste in California. Ons hotel is in San Jose, ergens in het midden. Wij checken daar in en na wat rust rijden wij naar Santa Clara, Intel is aan de beurt. Ze hebben daar een museum ingericht, zelfs Bou vond het vandaag leuk, maar de dag moest wel als pleister op de wonde afgesloten in de Westfield Mall. Bij aankomst was het een grote bouwkeet, ik weet het niet precies, ze waren aan het renoveren, uitbreiden of alle twee. Ondanks de bouw werkzaamheden merken wij al dat het een mooie mall is/wordt. Wij eten er wat, Bou vegetarisch en ik ook, maar daar zit wel een pizza onder. Verder gebeurt er iets ongelofelijks. er wordt niets, echt niets gekocht.

Hotel: Hie San Jose


11-05-2018 San Jose, Ca

X
Dacht van niet!
Palo Alto is aan de beurt vandaag. Wij gaan naar de Stanford University en bezoeken eerst het Cantor Arts Center. Een museum waar voor al het werk van de Koreaan Do Ho Sun ons bevalt, Het beste is om de website te checken, want ik kan het niet uitleggen, klik hier. Naast dit art center bevindt zich nog de Anderson Gallery, die nemen wij ook nog maar even mee. Vervolgens gaan wij naar Mountain View waar het Computer Museum is gevestigd. Wij krijgen daar een rondleiding van vrijwilligster Sue, een oud IBM 360 programmeur. Heel leuk om het ontstaan te volgen. Er staat ook nog een Apple 1, geschonken door Steve Wozniak, die is een klein fortuin waard. Daarna nog even naar de Cheesecake Factory voor het avondmaal.

Hotel: Hie San Jose


12-05-2018 San Jose, Ca

X
Oaklands homeless
Vandaag rijden wij naar Oakland, 45 minuten rijden. Zoals wij deze trip al hebben ervaren, is het in de door ons uitgezochte bestemmingen behoorlijk druk, de hele dag files, eigenlijk zijn wij dat niet gewend aan de westkust. Maar goed vandaag valt het gelukkig mee en gaat de trip eigenlijk best voortvarend. Oakland is een arme stad en dat is duidelijk te merken, verpaupering, veel daklozen. Wij lopen eerst wat bij Merritt lake, een stadspark, daar zijn heel veel watervogels, zelfs een witte pelikaan. Heel veel joggers rennen er rond, wij zien een groep zuid-amerikanen die iets vieren voor een goed doel, ze maken muziek en dansen en er zijn een aantal thematuinen, zoals een met bonsai. Maar wat vooral opvalt is de verzameling tentjes, karton en andere junk onder de bomen, de verblijfplaats van de daklozen.Als wij daar wat foto van maken worden wij door een meisje aangeschoten, die ons verzoekt de beelden niet te delen op sociale media, wij vertellen haar dat het voor eigen gebruik is om ons het totaal beeld van Oakland te kunnen herinneren, ze waardeert dat. Zelfs de Whole Foods Market is rommelig en echt heel anders in vergelijk tot die in het rijke Cupertino. Wel de zelfde producten, maar de winkel oogt gewoon heel rommelig. Na Oakland is Marin Headlands bij Sausolito aan de buurt, maar daar aan gekomen is het weer helaas omgeslagen, de zon is verdwenen en er staat een venijnig koud briesje. Toch besluiten wij wat te wandelen en nemen de lagoontrail, die is best steil, dus besluiten wij halverwege om te keren. Terug naar San Jose gaat via de Golden Gate Brug en het zuidelijke deel van San Francisco. Wij hebben niet zo'n zin om ergens te gaan eten dus nemen wij wat bij Chick Fill A. Daarna nog even naar de Target en er zit weer een dag op.

Hotel: Hie San Jose


13-05-2018 San Jose, Ca ⇉ Fresno, Ca

X
San Luis Reservoir
Aangezien wij Lake Tahoe vanwege het weer hebben laten vallen hebben wij wat tijd over en besluiten toch nog maar een stukje CA 1 te rijden, wij rijden van Carmel naar Big Sur en weer terug, maar eerst nog even de GP van Spanje volgen waar Max weer een mooi resultaat behaalt. Helaas is het weer niet zo mooi als de vorige keer, toen hadden wij strak blauw, deze keer is het wat heiig.Toch blijft het hier fantastisch mooi en wij genieten van het natuurschoon. Plan was om wat bij Nepente in Big Sur te gebruiken, maar daar bleek het heel erg druk, wellicht heeft dat met ook met moederdag te maken. Onderweg naar Fresno, onze volgende halteplaats is het naar zeggen grootste waterreservoir van California, een prachtig meer, het San Luis Reservoir. Wij nemen wat foto's, het is hier zonnig, maar er staat een behoorlijke wind, Bou moest zich stevig vastbinden anders was ze zo omver geblazen.

Hotel: Hie Fresno


14-05-2018 Fresno, Ca ⇉ Porterville, Ca

X
Grizzly Falls
Segoia en Kings Canyon staan vandaag op het programma. Vreemd genoeg zijn wij daar slechts 1 keer geweest en dat was al weer 16 jaar geleden. Op zich is dat best uitzonderlijk want dit is alweer onze twintigste keer en de meeste andere parken bezochten wij vaker. Vanaf Fresno is het nog een uurtje rijden tot de gate, gelukkig zijn wij weer in een streek aanbeland waar het verkeer rustig is en je tijd krijgt om je heen te kunnen kijken. In tegenstelling tot onze laatste keer in Yosemite (september 2016), waar het verschrikkelijk druk was, is het hier heerlijk rustig, wel iets drukker als 16 jaar geleden, maar nog steeds goed te doen. Dat het hier druk kan zijn blijkt uit de situatie rond publiekstrekker nummer 1, de gigantische Generaal Sherman, de grootste boom ter wereld wordt gezegd. Er zijn hogere bomen, maar deze heeft het grootste houtvolume. Toen konden wij heel dichtbij gewoon stoppen, en naar en in de boom komen, nu wordt je naar een parkeerplaats geleid, waarna je via een trail van een halve mijl naar de boom kan lopen, die ook nog eens door een afrastering wordt afgeschermd. Een ander hoogtepunt is de Grizzly Falls, een gigantische waterval, een heus spektakel waar je wel dichtbij genoeg kan komen om nagespetterd te worden. Wij komen tot de conclusie dat deze streek tot onze topfavorieten behoort.Wij hadden een prachtige dag en checkten pas tegen half acht in bij het hotel en te moe om er voor het avondeten op uit te gaan, dus moest de aanpalende Burgerking uitkomst bieden.

Hotel: Hie Porterville


15-05-2018 Porterville, Ca ⇉ Bishop, Ca

X
Koeien op de weg
Eerst proviand voor vandaag in slaan in de lokale supermarkt. Een sourdough boule, aardbeien en een banaan, we hebben nog pepperjack, dat moet volstaan. Zaten wij gisteren aan de westzijde van de Sierra Nevada, vandaag willen wij naar de oostzijde. Er is geen west oost doorgang hier bij Kings Canyon Segoia, dus moet dat een stuk zuidelijker via Lake Isabella. Dat blijkt geen straf, de route loopt via de 155 en dat blijkt een van de mooiste wegen te zijn die wij hebben genomen. Een prachtig landschap, schitterende variatie in kleuren, fantastisch. Het kan zijn dat dit door de tijd van het jaar komt, wij hebben in ieder geval geluk. Plan was om te picknicken bij het visitorscenter van Lake Isabella, daar aangekomen bleek de boel hier op sterven na dood, verlaten, vervallen, maar gelukkig voor Bou nog wel een portable toilet, die verbazingwekkend nog redelijk schoon was. Ik hield het op de berm. Toen wij onze weg naar het noorden vervolgden dook er opeens in de vallei waarin wij reden een gigantische tiet op, minstens cup zzz, een grote perfect gemodelleerde onbegroeide berg, veel te hoog om te beklimmen. Toen wij dichterbij kwamen bleek deze rechter tiet, zij bevindt zich immers aan de rechterkant van de weg, in tegenstelling tot haar linker zusje bij Craters of the Moon, Idaho toe aan een fikse scheerbeurt. Ancient Bristlecone Pine Forest was het volgende doel. 4000 jaar oude bomen staan hier, naar verluidt het oudste item op onze aarde. Een steile kronkelende weg naar boven naast diepe ravijnen bezorgde mij zowat een hartverzakking en dat is natuurlijk niet best voor een hartpatiënt. Maar goed, ik ben er nog en het was best de moeite waard, want boven aangekomen hadden wij een prachtig uitzicht over al het omliggende en bewonderden wij die overjarige boomstronken. Wij logeren weer in de Hie in Bishop en de Japanner waar wij anderhalf jaar geleden een slechte ervaring hadden zit er nog steeds. Die bezoeken wij maar niet meer. Wij besluiten naar de Mountain Rambler Brewery te gaan en daar werden wij heel blij. Eten bestellen aan de counter in een alternatieve atmosfeer en dan een plekje aan de gemeenschappelijke tafels zoeken. Wij hadden een pizza met geitenkaas en rucola en een gegrilde wilde alaskazalm, en nee het werd niet verdeeld zoals iedereen verwacht. Het was andersom. Beide maaltijden waren voortreffelijk.

Hotel: Hie Bishop


16-05-2018 Bishop, Ca ⇉ Pahrump, NV

X
The Alabama Hills
Alabama Hills hebben wij al een paar keer zonder succes proberen te bezoeken, te weinig tijd, een wegopbreking en nog andere oorzaken. Deze keer lukt het. Veel films zoals Django Unchained en the Lone Ranger zijn hier deels opgenomen. Vreemde rotsformatie bepalen hier het uitzicht. En dan is Death Valley weer aan de beurt, Hier zijn wij al een paar keer door heen gereden, maar het blijft fascinerend, die verzengende hitte, de wind en al dat zand. Vandaag staat er wel een heel straffe bries en hebben wij echt moeite om op de been te blijven. Tegen een uur of 5 komen wij aan in Pahrump. Moe en niet eens omdat wij zoveel fysieke arbeid hebben verricht, het zal wel door de hitte komen, 104 graden (ca 40) was vandaag het maximum. Wij hebben hier wel eens over de 110 gehad. Even onder de douche en op naar de plaatselijke Japanner, waar wij aan de Hibachi grill aanschuiven. De traditionele show met vuur, gegoochel met messen wordt tijdens het bereiden van onze maaltijd opgevoerd. Wij hadden niets te klagen want het eten was goed. Onze tafelgenoten waren een moeder en een zoontje en een stel van meer onze leeftijd. Hij was een geboren en getogen Amerikaan, zij was van origine een Srilankaanse, die op 4 jarige leeftijd gevlucht was en via omzwervingen via Engeland uiteindelijk in de VS terecht was gekomen. Wij besloten de dag bij de buurman van ons hotel, een plaatselijk casino. Ik hield het bij blackjack en craps vrijwel op een gelijkspel, maar Bou had meer geluk met haar favoriete Lobstermania, die ons diner van vanavond betaalde.O ja, het kan niet gekker, we hebben nu een suite met twee flatscreens. Bou zit HG Tv te kijken en ik heb Lacrosse op staan. Reuze gezellig.

Hotel: Hie Parump


17-05-2018 Parump, Nevada ⇉ Las Vegas, Nevada

Parump is ons eigenlijk best bevallen, was eigenlijk vanwege de afstand gekozen en er is natuurlijk helemaal niets te beleven. Maar het hotel was eigenlijk de beste Holiday Inn Express die wij hebben gehad, en wij moeten er inmiddels al een paar honderd verschillende hebben bezocht. De Japanner was best goed en ook het kleine gemoedelijke casino was leuk. Zo leuk zelfs dat wij na het ontbijt er nog even terug gingen. Daarna op naar Las Vegas. Volgens Bou hadden wij nog erg veel plek in de koffers en had zij nog dringend behoefte aan diverse zaken, dus was de gang naar de noordelijke outlet een logische keuze. Die Amerikanen beginnen te veel van de Europeanen te leren en het ongelofelijke is gebeurd. Enige weken geleden hebben ze besloten dat ze voor het parkeren geld kunnen rekenen, 5,00 US. Bou had wat met koffie morsen deze vakantie, zo ging er ook koffie over haar rugtas wat leidde tot een nieuwe van Kate Spade, wat magnesium bij Vitamin World, een jurkje en een riem bij Calvin Klein en wat onderbroeken voor mij, Mu maar kijken of er nog ruimte overblijft, wij kunnen eventueel nog terug. Even nog wat eten Bij de Cheesecake Factory en op naar het hotel. Na veel gedub kozen wij toch maar voor de Hie in LV South, dat is toch veel makkelijker met de bagage, want die moet allemaal uit de auto om herschikt te worden. Bovendien gaat er een gratis shuttle elk half uur naar de Strip. Het is momenteel vanwege een of ander festival heel erg druk hier in LV, zo ook in ons hotel, daar komt nog bij dat wij erg laat aankomen. De laatst beschikbare suite was helaas vlak bij de lift, dus moest er geregeld worden om voor de volgende dagen een andere suite te regelen, dat kost was moeite, maar uiteindelijk lukt het wel.

Hotel: Hie Las Vegas South


18-05-2018 Las Vegas, Nevada

X
Bou bij de opera?
Wij maken gebruik van de shuttle en dat gaat prima. Wij worden bij Aria afgezet en lopen via de diverse hotels/casinos naar de Fashion Show Mall, onderweg nog een craps automaat gevonden, die toch leuker bleek als was gedacht. een half uurtje en we hadden weer lunchgeld. In de mall kocht Bou nog wat luchtverfrisser van Estee. Wij besloten de trip met een etentje bij Ra, nog steeds prima eten, maar net als de vorige keer bleek de service niet optimaal. Eigenlijk deze keer nog slechter, we gaven dan ook een fooi van maar liefst 9 cent, het moest tenslotte een rond bedrag worden. Met de shuttle terug naar het hotel kwamen wij nog terecht in een gigantische verkeersopstopping. De Vegas Golden Knights hadden zojuist de play off wedstrijd winnend afgesloten en het stadion liep leeg. De auto leeg gehaald en nu staat vrijwel alles in de kamer. Het is een gigantische pan en het is nu puzzelen om alles erin te krijgen zonder dat een koffer de 23 kilo overschrijdt, uiteindelijk lukt het gelukkig.Wij zitten nog net onder de 69 kilo, hoi.

Hotel: Hie Las Vegas South


19-05-2018 Las Vegas, Nevada

Het is alweer de laatste dag, toch wel heel snel gegaan, Alhoewel de koffers gepakt en klaar stonden, werd toch besloten om naar een outlet te gaan, nu LV South, vlakbij het hotel. Deze mall is minder qua uitstraling, maar de meeste winkels zitten ook hier. Bij Karl Lagerfeld vindt Bou een vestje welke voor haar gemaakt leek en twijfelde ze nog over een paar muiltjes. Bij Banaan vond ik eindelijk nog een paar polo's en bij Tumi kochten wij toch nog maar een trolley om de nieuwe aankopen mee te kunnen nemen, dan kunnen wij ook de andere koffers een beetje ontlasten. Daarna nog even naar een casino hier vlakbij waar wij zoveel spelerspunten hadden vergaard, dat wij recht hadden op een free buffet. Eigenlijk hebben wij die buffetten afgezworen, maar ja een gegeven paard.....Het Polynesische buffet was best redelijk en wij hielden ons heel goed in. Even nog de tank van de auto volgooien en terug om de koffers nog wat te herschikken gevolgt een vroege bedgang, morgen wordt een vermoeiende dag.

Hotel: Hie Las Vegas South


20-05-2018 Las Vegas, Nevada ⇉ Amsterdam

Het zit erop voor deze keer, de Nissan Rogue is ingeleverd met een verdubbeling van miles, 3300 naar 6600. Wij hebben weer een leuke tijd gehad en veel uitersten gehad. Een uitstekende Holiday Inn Express in Parump, vermoedelijk de beste die wij ooit hebben gehad en ook de slechtste die wij hebben bezocht, Grovers Beach, daar maken wij maar geen woorden aan vuil. De heel goede service in San Jose, waar op moederdag voor alle vrouwen een pakketje klaar stond, en ook op de kamer stond er altijd voldoende water en wat snacks klaar, en de slechtste Crowne Plaza, die in San Diego. Koud weer in San Diego, ca 16 graden en natuurlijk in Las Vegas en Death Valley tegen de 40 graden. Er begint hier wel wat te veranderen, in ieder geval in de gebieden waar wij deze keer zijn geweest, het is er veel drukker geworden en het is nog wel off season, Memorial Day is pas volgende week. Dat het off season was bleek wel uit de betrekkelijke rust die wij mochten genieten in Kings Canyon, Segoia en Joshua tree NP. Maar eigenlijk de grootste verandering vonden wij de omslag in Las Vegas, parkeergeld bij de hotels en zelfs bij de malls, ongehoord.Natuurlijk was alles om rond de wedding een leuke belevenis, vooral het samen zijn van bijna alle neven en nichten die zo ver uit elkaar leven en opgegroeid zijn, 14 van de 17 waren er. Een paar hadden elkaar zelfs nog nooit ontmoet zoals Hoke en ik. Nu zitten wij in Seatlle te wachten op onze vlucht naar Amsterdam.

Hotel: thuis


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering