USA Vacation

USA vacations | New York 2001


14-12-2001 Almere, FL ⇉ New York City, NY

X
Hooooogh
Dit was onze eerste trip naar de Verenigde Staten. Wij dachten er nog niet aan om een verslag bij te houden. De trip was al enerverend genoeg. Nu 9 jaar later proberen wij toch maar onze herinneringen op schrift te zetten, en het lijkt erop dat er nog heel veel is blijven hangen.
Wij hadden het zo uitgekiend dat wij zoveel mogelijk profijt dachten te trekken uit het tijdsverschil. Dus vroeg van Schiphol weg zodat wij ook in de ochtend in NY zouden arriveren. Wij vlogen met Singapore Airlines op 14 december 2001 naar Newark. Via het internet hadden wij een luchthaven taxi geboekt die ons naar ons hotel midden op Manhatten zou brengen. De Best Western President in de 48e en Broadway. Ideaal, een minuutje van Times Square, wat wil je nog meer.
Inderdaad stond het busje ons op te wachten en begonnen wij onze eerste meters op Amerikaanse bodem. Al gauw zagen wij de skyline van Manhatten voor ons opdoemen. WOW, dat is toch wel anders als op de TV, en zeker toen wij er midden tussen in stonden. Weet het niet meer precies , maar vermoedelijk was het een uur of half elf toen wij bij het hotel aankwamen. Wij hadden geluk, onze kamer was al klaar en wij mochten er al in. Ergens heel hoog, zal wel ergens op de 30e etage of zo zijn geweest hadden wij een klein kamertje. Koffers neergezet en toen de straat op. Geen idee waar we naar toe zijn geweest, maar ëën ding is zeker, alles was zeer indrukwekkend. Koffie bij Starbucks de grote lichtreclames op Times Square, pijn in de nek van het omhoog kijken. Wij kunnen nog steeds dat vreemde gevoel terughalen hoe nietig jij je voelt als je voor het eerst tussen die gigantische gebouwen staat. Dat zelfde gevoel hadden wij overigens ook toen wij tijdens een latere trip tussen de Sequoias in California stonden.
Al gauw bleek dat wij toch te oud waren voor het idee een dag te kunnen stelen door vroeg uit Nederland te vertrekken en na aankomst met te doen alsof je zojuist uit je bed kwam. Toch maar even terug naar het hotel om wat uit te rusten.
Na een paar uurtjes slaap weer de straat op. Rockefeller Centre is slecht een paar straten verderop, dus het ijsbaantje maar eens bewonderen en kop koffie bij Dean en Deluca genoten. Wat een gezelligheid op straat. Voor ons is het een hele belevenis om zelf op Times Square te staan, over Broadway te lopen en op Fifth Avenue zomaar Nieman Marcus binnen te lopen. Zelfs de Toys R'US op Times Square is behoorlijk indrukwekkend. Er staat dranghekken voor de deur om het binnenlopend publiek druppelsgewijs toe te laten, het is ten slotte bijna kerstmis.
Overal op straat lopen er jongens rond die proberen je zo ver te krijgen om bij hun een citytour per bus te boeken. Dat wilden wij wel, maar dat staat morgen op het programma. Een van die knapen beviel ons wel, het was een aardige goser en vertelde ons geduldig het hoe en wat, wel $ 50,- p.p. dus voor ons vrij pittig, maar ja als je hier eenmaal bent dan wil je ook wat zien. Wij hielden hem nog wat aan het lijntje en beloofden hem morgen bij hem te boeken.

Hotel: Best Western 145 E 49th Street, NY


15-12-2001 New York City, New York

X
The Empire State Building
Een behoorlijke nachtrust gehad, als ontbijt wat koffie, muffins en bagels bij het kraampje op straat vlak voor het hotel( ja, precies zo één zoals wij van de film en tv kennen) gehaald en toen zoals beloofd die knaap van de bus tour weer opgezocht. Was nog niet zo eenvoudig want er liepen heel wat rond, maar wij hadden uiteindelijk onze tickets en mochten voor de komende twee dagen Hop on Hop off. Het was stralend blauw maar wel stervenskoud. Toch wilden wij op het open bovendak van de bus want wij komen tenslotte om wat te zien. Op de bussen is ook een gids aanwezig die toelichting gaf, één van die gidsen was het die een applaus voor ons vroeg omdat wij zo 'moedig' waren om na 9/11 als toerist naar The Big Apple te komen.

Hotel: Best Western 145 E 49th Street, NY


16-12-2001 New York City, New York

X
Strawberry Fields Memorial
Wij bezoeken deze morgen eerst maar eens het Moma, eigenlijk kunnen wij ons hier eigenlijk weinig meer van herinneren. Wel meen ik dat de afdeling industriële vormgeving tijdelijk gesloten was vanwege een verbouwing en dat er een mooie collectie Giacometti aanwezig was.
Daarna een wandelingetje door het Central Park om een blik te werpen op het Strawberry Fields Memorial, een plek waar John Lennon herdacht wordt. Ook wilden wij wel even een blik werpen op de plek waar Lennon werd vermoord, dat was ten slotte vlakbij. Toen wij voor het Dakota Building stonden verliet Yoko Ono op dat moment het gebouw. Vermoedelijk herkende ze in mij een soort genoot; ik kreeg zowaar een brede lach en ze zwaaide zelfs naar mij. Daarna naar de AAA, wij wilden toch nog maar een ritje door de USA maken. Niagara leek ons wel wat. Bij de Triple A werden wij geholpen door een uiterst behulpzame man. Eigenlijk mocht hij alleen leden helpen, maar vermoedelijk was het niet zo druk dus hielp hij ons met het reserveren van een auto en was hij druk om een boekje voor ons samen te stellen met allerlei kaarten en routebeschrijvingen.

Hotel: Best Western 145 E 49th Street, NY


19-12-2001 New York City, NY ⇉ Auburn, NY

De huurauto opgehaald, het is een rode Cavelier ofzo, voor amerikaanse begrippen een kleine auto, voor ons is deze groot genoeg. En beetje onwennig, direct de drukte in van Manhatten met de kaarten van die aardige man van de AAA. Een tijdje langs de Hudson en dan zo'n grote dubbeldeks brug over. Spoedig werd het rustiger onderweg en kregen wij voor het eerst een indruk hoe wijds en groot de VS eigenlijk is. Het is ruim 400 miles rijden, naar schatting een uur of 7 rijden, dus zouden wij het in twee keer doen. wij zien wel waar wij zullen stoppen. Wij schoten lekker op, maar toen begon het te sneeuwen. Eerst lichtjes, maar al gauw werd het een behoorlijke sneeuwstorm en werd het rijden wel heel lastig. Nog niet eens de grip op het wegdek, maar die vallende sneeuwvlokken, maakte het ondoenlijk om verder te gaan. Nadat wij dat besluit hadden genomen duurde het best nog een tijdje voordat wij weer enigszins in de bewoonde wereld kwamen. Eindelijk zagen wij een afrit met een bordje dat er een hotel was, volgens mij heette het plaatsje Auburn.

Hotel: Days Inn


20-12-2001 Niagara, New York state

De bij toeval gekozen Days Inn was een schot in de roos, netjes, vriendelijk, alles wat je maar kon verwachten, zelfs het ontbijt was redelijk verzorgd. Door deze ervaring bezochten wij later nog een paar keer een Days Inn, maar nooit meer voldeed die aan onze verwachtingen. Wij gaven het al snel op, nu vermijden wij de Days Inn.
Het was gelukkig gestopt met sneeuwen en men was druk in de weer met sneeuwschuivers om de wegen weer begaanbaar te krijgen, zodat wij onze trip naar Niagara weer konden vervolgen, het was nog een kleine drie uur rijden. Aan het einde van de ochtend kwamen wij aan in het Amerikaanse gedeelte van de beroemde waterval en een Holiday Inn gevonden te hebben gingen wij de grens over naar het Canadese gedeelte. Volgens zeggen de meest indrukwekkende kant en dat klopt. Het was koud, grijs en geen toeristenseizoen, dus was het redelijk rustig.

Hotel: Holiday Inn


21-12-2001 Niagara, NY

Holliday Inn, sneeuw in de kamer


22-12-2001 Niagara, NY

Gegeten bij de Red Lobster, naar het Canadese deel geslapen Ramada Inn


23-12-2001 Niagara, NY ⇉ Harriman, Woodburry, NY

Nog even naar de outlet om een paar jeans aan te schaffen en dan richting New York. Wij zien wel hoe ver wij komen. De sneeuw die wij op de heenweg hadden is gelukkig al voor een groot deel verdwenen. Het is nu goed te doen, die nachtmerrie om ingesneeuwd te raken en je vlucht niet halen blijft ons bespaard.
Bou had haar huiswerk goed gedaan en had een uur of twee vanaf New York een hotel gevonden vlak bij een gigantisch outletmall. Daar werd gestopt. Shoppen, koffers proppen en slapen.


24-12-2001 Harriman, Woodburry, New York state ⇉ Almere, FL

Niet te gek laat op want het is toch nog een paar uurtje rijden naar New York. De shuttle komt ons aan het eind van de middag ophalen, bij ons voormalig hotel aldaar. Wij hadden al afgesproken dat wij onze bagage bij hun in bewaring konden achterlaten. Dus onze koffers daar gebracht en vervolgens onze huurauto ingeleverd. Er was nog tijd over, op naar Macey's en andere winkelgelegenheden. De koffers zitten mudvol, maar Bou vond toch nog een aantal beslist noodzakelijke goodies die onmogelijk hier in New York konden achterblijven, onder andere een paar hele mooie Donna Karan schoenen.
Op de afgesproken tijd stonden wij gepakt en gezakt klaar om naar Newark gebracht te worden. Het zit erop, wat een geweldige trip was het. Eigenlijk hadden wij een heel rustige vlucht terug verwacht, het was tenslotte kerstavond. Dat viel tegen, geen kans een hele rij per persoon te bemachtigen, zoals op de heenvlucht. Als pleister op de wonde werden wij verrast op een heus kerstdiner hoog in de lucht.


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering