USA Vacation

USA vacations | Florida 2023


24-01-2023

X
Onze geplande route
Gisteren geboekt. Wij vertrekken op 9 maart richting Florida. Wij vliegen via Atlanta naar Orlando, waar wij vandaan een rondje gaan maken.

 • A - Orlando(FL)
 • B - Cocoa(FL)
 • C - Deerfield Beach((FL)
 • D - Florida City((FL)
 • E - Naples(FL)
 • F - Fort Meyers(FL)
 • G - Clearwater(FL))
 • H - Gainesville(FL)
 • I - Tallahassee(FL)
 • J - Macon(GA)
 • K - Athens(GA)
 • L - Seneca(SC)
 • M - Augusta(GA)
 • N - Columbia(SC)
 • O - Mount Pleasant(SC)
 • P - Savannah(GA)
 • Q - Jacksonville(FL)
 • R - St. Augustine(UT)
 • S - Orlando(FL)


09-03-2023 Almere ⇉ Orlando, Florida

X
Onze Camry
donderdag 9 maart 2023 - 10:45 Amsterdam, Schiphol Airport, AMS KL6075 | 36a en 36b
donderdag 9 maart 2023 - 14:45 Atlanta, Hartsfield Jackson Airport, ATL 26C en 26b
Supershuttle stond nog even betrouwbaar als altijd voor ons klaar. Weliswaar in de loop der jaren verdubbeld in prijs, maar ja, het is toch wel heel makkelijk. Harry reed ons zonder al te veel problemen naar Schiphol waart het met de drukke ook wel reuze mee viel. We hadden ook nog een gelukje, we mochten via de privium kant naar binnen, uiteraard riep de natuur weer bij BHou net op het moment dt wij in de rij wilden gaan staan. We vroegen naar de dichts bij zijnde toilet, maar die bleek een flink stuk terug te zijn. De employee keek even om haar heen en fluisterde dat wel wel naar de andere kant mochten. Bij de douane werd Bou er uitgepikt, ze werd op explosieven gecontroleerd, nou ja dat zal dan wel.
Onze vlucht had vertraging, eerst een half uur maar uiteindelijk zelfs meer dan een uur, met een totale overstaptijd in Atlanta van 1:40, en dat inclusief Customs, dat kunnen wij dus wel vergeten en niemand wist wat er ging gebeuren. Ook in Atlanta niet we moesten maar eerst door customs, de koffers af halen, door customs en daar verder informeren. Laat nu ook de aansluitende vlucht ruim een uur vertraagd te zijn, alles liep gewoon via schema, weliswaar een uurtje verschoven, maar zonder al te veel problemen stonden wij in Orlando, en konden wij een auto uitzoeken voor4 de komende weken. De keuze viel op een Camry. Tegen uur uur of 9 lokale tijd stonden wij aan de balie van ons hotel, even relaxen, en tegen een uur of elf ging het licht uit.
O ja vergat nog te schrijven dat wij bij de douane op Schiphol Mark Zee tegen kwamen, die ging ook naar Amerika, naar Austin waar hij de SXSW ging bezoeken.

Hotel: Avid Orlando int. Airport


10-03-2023 Orlando, Florida ⇉ Cocoa, Florida | Tosohatchee Wildlfe Management Area

X
Wij worden er bang van
Bou heeft niet zo goed geslapen, ik wel. Ondanks dat wij er al tegen een uur of elf onder zeil gingen moest ze mij even na achten wakker maken, het ontbijt was eenvoudig, maar wij vonden alles wat wij wilden. En de korte broek kan aan., lekker weer en niet al te warm.
Eerst naar de Florida Mall, daar zit een Apple Store, de iPhone is aan vervanging toe. Bij Banana Republic vond Bou nog en truitje in de uitverkoop en toen na een stop bij een supermarkt naar Tosohatchee Wildlfe Management Area. Daar genoten wij, weliswaar niet veel waarnemingen, maar voor ons best bijzondere, een alligator, een zwarte ibis, en een koerlan, dat een aan de kraanvogel verwante vogel. Verder een hagedis die steeds zijn keel opblies waar een soort rode ballon tevoorschijn kwam.
Tegen een uur of 5 kwamen wij bij ons hotel aan. Even opfrissen en toen nog even naar de nabij gelegen IHOP. Bou een flinke stapel pancackes en ik crispy shrimps met fries.nog even relaxen en dan gaan wij op stok.

Hotel: Holiday Inn Express & Suites


11-03-2023 Cocoa, Florida ⇉ Boynton Beach, Florida | Loxahatchee National Wildlife Refuge

Reden wij vroeger hele afstanden per dag, tegenwoordig willen wij dat eigenlijk niet meer. Vandaag is het plan via de toeristische route ons schema te volgen naar onze volgende halte, Boca Raton. Om het zaakje nog enigszins betaalbaar te houden overnachten wij in Boynton Beach, een kleine 3 uurtjes rijden langs de kust, tenminste, je rijdt wel vlak langs de kust, maar de oceaan zie je eigenlijk nauwelijks, daar staan de luxe flatgebouwen voor. 3 uren rijden vinden wij eigenlijk al een beetje te lang, ook al omdat Bou nog niet helemaal fit is en ik al het rijden voor mijn rekening neem. Onderweg even langs een Publix voor de fourage en vlak bij ons hotel zit het Loxahatchee National Wild Life Refuge, daar zijn wij direct heen gegaan. Op de parkeerplaats was het direct al raak, Vlak bij de auto landde een specht in de boom, niet zo eentje die bij ons in de tuin komt, deze had een fel rode hanekam. Volgens Merlin ging het om een roodbuikspecht, maar ik ben nog niet overtuigd. Verder vloog er nog een roodschouderbuizerd over. Tijdens onze wandeling over de Cypress Swamp Boardwalk zagen wij veel hagedisjes die ijverig bezig waren hun territorium te beschermen door hun keel op te blazen. Op de momenten dat wij paraat stonden om dat schouwspel op de kiek te zetten waren zij zich vermoedelijk daarvan bewust en lieten ze dat opblazen even achterwege. Verder veel vogeltjes, maar die waren te snel en te ver weg om die op de plaat teleggen. De Rode Kardinaal en de katvogel lieten zich horen.
Wij besloten de dag bij Texas Roadhouse, toch wel een favoriete eettent van ons. Niet zozeer omdat het eten daar super is, maar de hele entourage is speciaal, vrolijk en vriendelijk personeel, die af en toe een linedance uitvoeren en een goede en betaalbare maaltijd serveren.

Hotel: Holiday Inn Express & Suites


12-03-2023 Boynton Beach, Florida ⇉ Miami, Florida | Wynwood Walls

X
Wynwood Walls
De toilet bleef maar doorlopen, wel gemeld en de baliemedewerker kwam lang en die rommelde wat en toen was het even over. Maar in de nacht begon het weer. Wel iets last van gehad, maar het was niet al te erg. Het leverde wel een fikse korting op. Op naar Miami, en daar bezoeken wij Wynwood Art District, volgens velen de leukste wijk van Miami, weet niet of dat klopt, maar het is ieder geval een gezellige drukte van belang tussen de straten vol met graffiti. Het middelpunt wordt gevormd door de Wynwood Wall, we zullen het gemakshalve maar omschrijven als een soort park waar streetart kunstenaars hun inspiratie kwijt kunnen. Heel erg leuk om te bezoeken en beslist de moeite waard om de entree te betalen, vooral omdat wij onder het senioren tarief vallen.
Het parkeren aldaar was nog wel even een puntje omdat wij nog geen account hadden by Paybyphone, nu wij daar wel ingeschreven zijn is het een fluitje van een cent. Verschil is wel in tegenstelling tot wat wij gewend zijn is dat je hier van te voren moet bepalen hoelang je wilt parkeren, de ouderwetse manier dus.
De terugslag van de reis begint op te spelen, wij zijn behoorlijk moe en van een verdere ontdekking van Miami komt het even niet, dus op aar het hotel waar wij even een rustpunt namen. Het hotel bevindt zich in de wijk Brickell en na de rust bezoeken wij het op loopafstand gelegen winkelcentrum Brickell City Centre waar wij de dag afsloten bij een eettentje met de toepasselijke naam Sushi, drie maal wat er op het menu stond.

Hotel: Atwell Suites Miami Brickell
Hotelrating: 7/10


13-03-2023 Miami, Florida | Miami City Trolley

De plek van het hotel is voor ons een schot in de roos. Op loopafstand is er het Brickell station, waar vele bussen halt houden. Zo ook de Miami City Trolley, een gratis vervoersmogelijk. Het is behoorlijk lastig om er een beetje uit te komen hoe de lijnen rijden en waar de haltes zich bevinden, maar er is een app. Ook daarmee is het in eerste instantie zoeken, maar na een beetje aandacht went dat. Het beste nog is de chauffeur de weg te vragen en die stoppen dan zelfs voor je als er geen echte halteplaats is. Je bevindt je is ouderwets uitziende slecht geveerde voertuigen en zit op houten bankjes, dus een houten kont is gegarandeerd. Ander nadeel is het woordje gratis, dus de spits moet je vermijden, dan maakt ook het lokale werkpubliek gebruik van deze vervoersmethode. Ondanks alle makke een handige manier om ergens te komen, want met de auto is het eigenlijk niet te doen. Alles en overal zit het verkeer hier vast. Eerst gaan wij naar de bayside marketplace. Twintig jaar geleden was zover wij ons wisten te herinneren een gezellige plek, maar nu is het een verschrikking, het is nog erger dan de dijk in Volendam tijdens de drukste zomerse dag. Van daar uit vervolgen wij onze trolley ride met diverse lijnen, zo ook de Haiti line.Die voert ons door een wijk met inwoners die bepaald geen Trump stemmers zijn, wat een armoede. Wel heel interessant om dit eens waar te nemen. Wij houden halt in het Design District, vermoedelijk zo gehetern omdat er allerlei interieur zaken zitten. Wij drinken wat in een leuke tent die zich gespecialiseerd had in die kost met heel veel bonen en massaproducten. Ja die spullen die ik niet te verteren vind, maar gelukkig hadden wij slechts dorst. We shoppen nog wat en nemen de trolley terug naar ons hotel. Te moe om nog naart een restaurant te zoeken nemen wij wat mee uit de Publix.

Hotel: Atwell Suites Miami Brickell


14-03-2023 Miami, Florida ⇉ Florida City, Florida

Intentie was vandaag om daar het Dolphin Research Centre in Marathon te gaan, maar dat is toch nog een 100 mijl heen en 100 mijl terug en dan nog naar Florida City, dat wordt ons te veel rijden, dus wordt het een outlet mall, een kleintje weliswaar, maar Bou scoort toch een paar jeans. en eten, jawel daar is ie dan, Panda Express. Ook daar is er volgens ons een tekort aan personeel, het duurde eindeloos tot onze bestelling klaar was, als je gewoon orange chicken neemt, is er geen probleem, maar voor exoten die Bou uitzoekt duurt het veel langer, heel veel pannetjes in de toonbank blijven langere tijd leeg, er is maar een kok.

Hotel: Tru by Hilton Florida City


15-03-2023 Florida City, Florida ⇉ Naples, Florida | Everglades National Park

Wij bezoeken vandaag Everglades Natonal Park, daar zijn wij 20 jaar geleden voor het laatst geweest en toen verdreven door de muggen. Bij de entree vraag ik de ranger hoe het met de muggen zat antwoorde ze gevat dat zij er geen gezien had. Wij rijden niet helemaal naar Flamingo dat vinden wij te ver. Bij de eerste halte was het al raak, veel alligators, aalscholvers en reigers gezien. Daarna via de Tamiami trail verder richting Naples, onderweg is er nog een scenic loopdrive, die is wat lastig te vinden, maar het lukte, tijdens onze tocht stonden een paar mensen ijverig te fotograferen, dus wij ook maar eens poolshoogte genomen, bleek er een green heron te zitten,weet het nog niet zeker, maar het zou een soort roerdomp kunnen zijn. Staat in ieder geval op de kiek.Wij eten bij een Texas Roadhouse, wederom heel lekker en gezellig.

Hotel: Holiday Inn Express South - I-75


16-03-2023 Naples , Florida ⇉ Fort Myers Beach, Florida | 10000 islands

Was geen beste nacht. Het bed bleek geheel door zijn hoeven te zijn gezakt en was in het geheel niet beslaapbaar. Zeer slordig van housekeeping dat ze dit niet opgemerkt hadden. Wij moeten nog laat in de avond verkassen naar een andere kamer, slechte zaak.Daardoor hebben wij toch een onrustige nacht mede omdat de koelkast in de nieuwe kamer nodig aan pensioen toe is.
Mede gezien het feit dat wij gisteren niet naar Flamingo zijn door gereden om aldaar nog een boottour te maken besluiten wij vandaag een tochtje te maken, daarvoor moeten wij echter wel een flink stuk terug rijden naar de 10.000 island boat tour. Achteraf was dat beslist de moeite waard. Wij genoten van de 90 minuten lange tocht naar de Golf van Mexico. Wij werden begeleid door een aantal dolfijnen die lustig langs de boot bleven zwemmen en er werden nog manatees (lamantijnen) gespot en ook een bald eagle hield ons goed in de gaten.
Even naar het hotel en geen zin en te moe om ingewikkeld te doen om een eetgelegenheid te vinden. Op tripadvisor scoorde het jawel je gelooft het niet, Schnitzel House goed, dus die verdwaalde duitsers kregen de eer. Moet zeggen dat ik heel lekker heb gegeten, kalfschnitzel met spatzle en Bou pierogi.

Hotel: Holiday Inn Express & Suites Sanibel Gateway
Hotelrating: 3/10


17-03-2023 Fort Myers Beach, Florida | Six Mile Cypress Slough Preserve

X
Green Heron
Hoofddoel van vandaag was eigenlijk het J.N Ding Darling Park, daar hebben wij een paar jaar geleden van ons bezoek genoten en vonden wij het de moeite waard er nogmaals heen te gaan. Wij wisten dat ze getroffen waren door orkaan Ian, maar wij gokten erop dat ze een half jaar later de boel wel weer een beetje aan kant zouden hebben om weer open te gaan, ijdele hoop dus, helaas nog gesloten. Omdat wij toch Sanibel Isle wilden bezoeken toch maar even langsgereden om de puinhopen te aanschouwen, wat een ravage overal en een hoop bedrijvigheid om alles weer enigszins aan kant te krijgen. Wij lopen daar nog even over het strand en gingen richting ons alternatieve plan voor vandaag. Het Six Mile Cypress Slough Preserve en dat bleek een schot in de roos. Een boardwalk van anderhalf miles waar wij niet uitgekeken raakten. De alligators, aalscholvers, ibissen en zilverreigers zijn eigenlijk te ordinair om nog te noemen, maar hoogtepunten waren een rood schouder buizerd, een rode kardinaal en een paar groene reigers.
Even overwogen wij ons gemak ervan te nemen en wederom een schnitzel te nuttigen, maar wij vonden Cape Cod Fish & Co, heel lekker en gezellig. Hebben we met gisteren mee toch weer 2 tentjes gevonden die onafhankelijk waren en geen onderdeel van een keten.

Hotel: Holiday Inn Express & Suites Sanibel Gateway
Hotelrating: 4/10


18-03-2023 Fort Myers Beach, Florida ⇉ Clearwater, Florida | Boyd Hill Nature Park

X
Rode Kardinaal
Onderweg naar Clearwater willen wij nog naar het Boyd Hill Nature Park en die bestemming gaven wij in bij onze TomTom, en die bracht ons op een picknick plek waar een luidruchtige family de meegebrachte waar zat te verorberen, dit kan niet de plek zijn waar wij naar toe wilden, dus nog maar even de iPhone geraadpleegd en die gaf aan dat het nog een paar minuten rijden was. Die gevolgd en wij kwamen inderdaad bij de gewenste bestemming. Het was hier nog een beetje ongeorganiseerd, maar het bleek best interessant. Ze hadden ook een aantal opvangplekken voor vogels die gewond waren geraakt, een bald eagle, een paar gieren, uilen een buizerd en een paar valken. Verder een boardwalk met de gebruikeluike alligators en schildpadden, maar ook een plek waar heel veel kleine vogeltje rondvlogen. Herkenbaar en goed in beeld te brengen waren een paar rode kardinalen en blauwe gaaien, maar volgens Merlin bestond het andere kleine grut uit de heremietlijster, tweekleurige mees, de brilparulazanger, de palmzanger, de geelstuitzanger en de bonte zanger.
De Countryside Mall in Clearwater werd nog even bezocht waar Bou bij Macys de dag van verkoopster Gladys bij Estee Lauder goedmaakte door van een superaanbieding plamuur maar liefst 2 pakketten aan te schaffen. Bij de Cheese Cake Factory nam Bou haar salade met avocado en ik de orange and shrimp with pineapple.

Hotel: Holiday Inn St Petersburg North
Hotelrating: 3/10


19-03-2023 Clearwater, Florida | Countryside Mall

De weersverwachting voor vandaag zijn niet al te best. In plaats van de geplande natuur wordt het daarom maar een bezoek aan de mall waar wij gisterenavond ook al even waren. Het hout niet over hier, het aanbod is opvallend veel minder dan we gewend waren. Het is wel gezellig druk, maar het assortiment en varieteit is flink gekrompen. Bou nog een paar pausenpetjes, daar bleef het bij. Wij lunchen wat op het foodcourt bij een japanner en laten onze voeten en handen behandelen. In de buurt van het hotel zit niet veel voor het diner en om hier nog een tijd in de mall te blijven, daar voelen wij eigenlijk ook niet voor. Daarom nemen wij maar iets mee en halen nog fruit bij de Whole Foods. Een relatief rustig dagje, daar waren wij ook wel eens aan toe.

Hotel: Holiday Inn St Petersburg North
Hotelrating: 3/10


20-03-2023 Clearwater, Florida ⇉ Gainesville, Florida | Homosassa

Op weg naar onze volgende bestemming, Gainesville komen wij langs Homosassa, daar zijn wij 20 jaar geleden eens geweest en bezochten de opvang voor gewonde lamantijnen en dat was toen best leuk, het was kleinschalig, landelijk en helemaal gericht op de verzorging van de gewonde dieren.
Nu is deze plek geheel verandert in een toeristische attractie, waar de lamantijnen niet meer de hoofdrol spelen maar de bezoekers. Er was een zogenaamde wild live trail en die bracht je langs een bobcat, een Florida panter, pelikanen, flamingos, uilen, roofvogels en nog veel meer, zelfs hadden ze een paar nijlpaarden laten aanrukken. Dat viel vies tegen, hier had de commercie duidelijk gewonnen.
Aangekomen in Gainesville checken wij in bij ons hotel van vanavond en tot onze verrassing blijken wij uitgeroepen tot gast van de dag, dat stond op een groot bord. Ik vroeg de receptie of wij soms de enige gast waren voor vanavond en daar lachte zij slecht wat schaapachtig om. Wij houden er wat extra punten aan over.
Wij gaan nog even naar de Oak Mall, maar daar was het eigenlijk nog wat minder dan die van gisteren. Wederom een paar pausenpetjes en het aanbod etenswaar was niet al te best. Daarom wederom naar Texas Roadhouse, die zit vlakbij het hotel.

Hotel: Indigo Gainesville
Hotelrating: 8/10


21-03-2023 Gainesville, Florida ⇉ Tallahassee, Florida | Lower Suwannee National Wildlife Refuge

Vandaag staat Lower Suwannee National Wildlife Refuge op het programma, wij konden hier weinig concrete informatie over vinden, maar het ligt toch onderweg naar Tallahassee, dus gaan wij er op de bonnefooi naar toe. Het blijkt een nog weinig ontgonnen zeer groot gebied te zijn, wij vinden een een north entrance waar wij even verderop wat gebouwen aantreffen, waaronder een kleiner gebouwtje wat dienst deed als kantoor of zo. De deur zat niet op slot dus wij naar binnen, er lagen plattegrondjes, flyers etc maar wij zagen niemand, wel was er een toilet aanwezig en zoals gebruikelijk riep de natuur behoorlijk hard. Opgelucht merken wij dat er ook een belletje stond, die ook bij de hotelrecepties staan, dus Bou drukte daar op. Even later verscheen er een ranger, die ons wat tekst en uitleg gaf. Er was een 9 miles loop die met de auto was te volgen en er was een trail van circa anderhalf miles. Eerst deden wij die trail, die dwars door de bebossing liep, een prachtig gebied maar wel met muggen helaas. Wij hoorden heel veel vogeltjes, maar door de dichte bebossing waren die eigenlijk niet waar te nemen. Wel zagen wij een specht heel druk bezig om een forse boom om te hakken.
De loopdrive is eigenlijk van het zelfde laken en pak, heel mooie natuur en nog weinig gecultiveerd, zo wil je het eigenlijk hebben. Wij spotten nog een bald eagle die vermoedelijk uit zat te rusten in een boom en nog een boel Amerikaanse kraaien, daar bleef het bij.
Op naar Tallahassee, nog een twee en een half uur rijden. Tegen beter weten in besloten wij toch naar de wat verderop gelegen mall te gaan, net zo als gisteren een troosteloze bende, wel zag het er spic en span uit, het leek allemaal vrij nieuw. Er zat een Macys, maar verder zat er niet veel meer , restaurants niet, slechts een armetierige foodcourt, uit pure noodzaak werd het een bentobox en iets van Chick Fill A, eigenlijk niet te eten, dus dat ging zo in de container.

Hotel: Spring Hill Suites Tallahassee
Hotelrating: 7/10


22-03-2023 Tallahassee, Florida | Wakulla Springs

X
Bald Eagle
De weersvoorspelling is zeer goed, veel zon en behoorlijk warm, in tegenstelling tot de afgelopen dagen, met voorspelling voor regen die niet is gekomen en maar net warm genoeg om de lange broek in de koffer te houden.
Wij besluiten vandaag naar Wakulla Springs te gaan, volgens Amerikaans gebruik de diepste bron ter wereld, dat zal dan wel. Het neemt niet weg dat het er fantastisch mooi is. Wij maken eerst een korte wandeling door de bush, helaas natuurlijk weer die vermaledijde muggen, maar de vele vogeltjes maakten veel goed. Alleen moeten ze iets meer eten, zodat wij van die muggen worden verlost. Het lukt ons om nog 2 tickets te bemachtigen voor de boottour, volgens de ranger zijn die al lang van te voren volgeboekt, alleen houden ze een paar plekken vrij voor binnenlopers.
Ranger Carlin, de captain van de boot, pakte zijn gitaar en zong een welkomstlied voor ons voor hij met de afvaart begon, klonk nog best aardig. Het begon al direct goed, er werden een paar manatees gespot, die dreven vlak langs de boot en waren heel goed waarneembaar aangezien het water heel helder was. Verder heel veel aalscholvers, reigers, schildpadden, alligators en zelfs een bald eagle die zijn oog had laten vallen op het nest van een osprey.
Wij vervolgden naar de St Marks Lighthouse een kwartiertje verder naar het zuiden aan de golf van Mexico, Daar was het helemaal fantastisch, Heel rustig, prachtig weer en veel waarnemingen. Eerst zagen wij een paar mensen druk in de weer met kijkers en cameras, dus wij ook stoppen. Bleek te gaan om een barn owl, die daar op een tak zat te dutten. Hopelijk hebben wij die goed op de kiek. Verder heel veel watervogels, waaronder de Amerikaanse waterhoen en zelfs een verdwaalde flamingo die volgens zeggen een paar jaar geleden hier is neer gestreken. Veel moeite om die te spotten hoefde je niet te doen, zijn fel roze kleur was eenvoudig te zien. Verder spotlijsters en ander klein grut.
Wij besluiten bij de Ihop vlakbij het hotel, je kent dat wel van eenoog in het land van de blinden. Eigenlijk best vreemd, Tallahassee, de hoofdstad van Florida, waar eigenlijk niet veel te vinden is. Geen Applestore, geen Cheesecake Factory en ga zo maar door.

Hotel: Spring Hill Suites Tallahassee
Hotelrating: 7/10


23-03-2023 Tallahassee, Florida ⇉ Macon, Georgia | Cherry Blossoms

X
Cherry blossoms
Vandaag staat er een forse rit op het programma, tenminste drie en een half uur rijden vinden wij tegenwoordig erg lang, een paar jaar geleden nog was dat voor4 ons dagelijkse kost. Tegenwoordig houden wij het meestal op kortere afstanden. Macon Georgia is de eindbestemming. Daar wordt in deze periode de kersenbloesem gevierd. Volgens de diverse toeristisch informatie moet het wel om een paar honderd duizend bomen gaan die in bloei staan. Geen idee hoe dat te bezoeken vinden wij informatie over het Cherry Blossom Festival, dat zal het dan wel wezen. Daar aangekomen bleek het een festival terrein met een kermis, wat muziekstands en andere gebruikelijke zaken, en je moest nog entree betalen om het terrein te betreden. Van kersenbomen was geen spoor te bekennen. Bij navraag aan een lokale die wat assistentie verleende bij parkerende auto's leverde vragende blikken op, kersenbloesem hier?? Waar heb je het over, het is een kermis. Maar na wat prakkedenken ging het licht aan, ze had een stapel plattegrondjes meegekregen, die moest ze even ophalen want dier lagen nog in de auto. Daar stond een vage route op, nauwelijks te volgen, in ieder geval voor onbekenden zoals wij en zij kon er verder ook niet al teveel over zeggen.
Nou ja, dan maar naar downtown, wellicht kunnen elders meer info bemachtigen. Eerst nog behoorlijk gestoeid met de parkeermeter, eerst de geadviseerde app geprobeerd, maar dat ging niet, toen met een creditcard, maar dat werkt ook al niet, en uiteindelijk vond Bou in haar portemonnee nog een paar kwartjes, en jawel we konden anderhalf uur staan. Uiteraard eerst plassen, dus werd de eerste de beste tent betreden, Kudzu, jawel met een D. We zaten er best lekker, dus besloten wij hier ook maar wat te eten, dan is dat ook weer gebeurd. Bou jambalaya en ik een po boy met garnalen. Nog wat kwartje gescoord en nog een wandeling gemaakt.

Hotel: Avid Macon North
Hotelrating: 6/10


24-03-2023 Macon, Georgia | The Big House

X
The Big House
Deze morgen, staat eerst een bezoek aan The Big House op het schema, hier heeft de Allman Brothers Band begin jaren 70 gewoond, dus ook Duane. Het doet nu dienst als een museum, best leuk, maar eigenlijk alleen het deel wat gewijd is aan die beginjaren, want het museum gaat over de hele periode inclusief Gov t Mule en Derek Trucks. Leuk om eens in de slaapkamer van Duane te hebben gestaan
Eerst nog even Downtown bezocht en wat rond gelopen. Er was een straat afgezet voor de festiviteiten, maar dat stelde niets voor. Daarna maar weer eens op zoek naar de bloesem, die zou er toch echt moeten zijn, dus op naar het Visitors Center. Daar werden wij te woord gestaan door een heel vriendelijke dame die ons meer tekst en uitleg gaf bij het plattegrondje wat gisteren in onze handen was gefrommeld. Het bleek een route te zijn door wat luxere woonwijken, waar veel mensen kersenbomen in dec tuin hebben staan en daarvan was de bloei begonnen, nog niet op het hoogtepunt helaas, je kan niet alles hebben.
Verder is er nog een Riverwalk wat ons wel aansprak, dat werd gedaan na de kersenbloesem route. Op zich erger leuk, helaas ligt dit natuurgebiedje direct langs de snelweg, dus was het vogelgekwetter nauwelijks te horen en was het er vergeven van die bloedzuigers, je weet wel, muskieten.
En toen was er Panda, heel veel beter, hier was wel een overvloed van personeel en waren alle pannetjes vol.
O ja, je zou hier een foto verwachten van prachtig bloeiende bomen, maar wij zijn er niet in geslaagd die te maken.

Hotel: Avid Macon North
Hotelrating: 6/10


25-03-2023 Macon, Georgia ⇉ Athens, Georgia | Piedmont Wildlife Refuge

Het plenst behoorlijk. Op zich wel even lekker nu wij nog lekker binnen zitten, maar het is de bedoeling dat het zo wel zal opklaren. De auto wordt nu wel lekker schoon gespoeld, die was behoorlijk verstoft geworden door al die rough roads van de afgelopen dagen. En jawel, wij hebben geluk, het klaart op. Wij hadden 2 opties vanmorgen, het High Falls Statepark en Piedmont Wildlife Refuge. Dat High Falls leek op de site wel behoorlijk vercommercialiseerd, dus die trok ons minder aan, Piedmont wordt het, en daar kregen wij geen spijt van.
Het was er heel erg stil, het Visitors Center was gesloten en de enige info werd verkregen via de flyers die wij onder een afdakje vonden. Even verderop bij het meer stonden er twee vissers en er reed nog een truck met een verdwaalde man rond. Dat waren de enigen die wij hier hebben gezien. Er was een loopdrive die wij genomen hebben. Prachtig, dwars door de bossen en het stikte er van de vogels, althans ze kletsten je de oren van je kop, maar de beplanting was dus danig dat je ze amper kon zien. Als je Merlin aanzette had je binnen een paar seconden alweer een hele grote lijst met waarnemingen, zelfs een gouden grondspecht liet zich horen, helaas niet te zien.
In Athens is er behoorlijk veel leven in de brouwerij, maar wellicht komt dat omdat het zaterdag is. Eerst even inchecken en daar, jawel, te voet stadsverkenning. Eerst naar het historic Welcomes Center waar wij welkom werden geheten door een hell vriendelijk meisje die wij verstoorden van haar chillen op de binnentuin, ze was merkbaar blij dat ze wat te doen kreeg. Ze gaf ons wat tips en foldertjes en wij dwaalden wat door de drukbezochte winkelstraten. Wij eindigden bij Place, een restaurant die het meisje had aanbevolen. Samen een appentizer van green tomatos en ocra, Bou een salade en ik chicken and waffle. Het was lekker en er werd nog een vergissing gemaakt op de rekening. Toen ik de bediening er op attendeerde dat het te betalen bedrag ruim gehalveerd was, kon die het ook niet verklaren ven zei dat het zo ok was, wij deelden het verschil, dus werd het een vorstelijke tip.

Hotel: Holiday Inn Express University Area
Hotelrating: 6/10


26-03-2023 Athens, Georgia | GA Museum

Wederom grijs en nat en dat is vervelend. Vanmorgen stond een bezoek aan de botanische tuinen op het schema, en daar hebben wij uiteraard geen trek in met deze omstandigheden. Het GA museum gaat pas om 13:00 open, dus rommelen en lummelen wij deze ochtend wat aan en reserveren wij vast onze komst bij het museum. Het museum is best leuk alleen is het een totaal doolhof. Ik stelde een suppoost voor om wat pijlen op de vloer te plakken om zo een looproute te creeren , hij vond dat een goed idee, maar bij een idee zal het wel blijven. Er hangt van alles wat, klassiek, modern native, kortom een mengelmoes.
Daarna naar de outlet in Commerce, een half uurtje rijden, de eerste deze vakantie en dat is een unicum op zich. Het is zondag en slecht weer dus is het er behoorlijk druk, maar de buit was behoorlijk. Bou een boel bij Estee, ik Bij Banaan en Under Armour wat shirts en zelfs vonden wij er een Eddie Bauer, die vond je een paar jaar geleden nog op iedere hoek van de straat, maar tegenwoordig zijn ze moeilijk te vinden. Wij weten dat Erik altijd T-shirts van hun heeft in een bepaalde maat, dus wordt Lindy even tijdens het douchen gestoord om te vragen wat de wensen zijn.
Onder de tips van het meisje van het Welcomes Center zat ook een restaurant wat pal bij ons hotel is gelegen, Sauce House BBQ en we moeten zeggen het was best ok, geen gedekte tafels, geen bediening, gewoon langslopen en je bestelling opgeven en dan met je toegekende nummer een plekje zoeken. Bou had Brunswick Stew, geserveerd in een kartonnen cup en soft tacos in een vessel, eerst wisten wij niet wat er met een vessel bedoeld werd, maar later begrepen wij dat het om een kartonnen bakje ging. Ik nam boneless wings met patat, uiteraard saltless. Het bleek een gigantische vessel met fries te zijn geworden, hier kan je met 4 van eten, wij althans en dat voor nog geen 20 dollar samen.

Hotel: Holiday Inn Express University Area
Hotelrating: 6/10


27-03-2023 Athens, Georgia ⇉ Augusta, Georgia | Augusta Mall

Eigenlijk wilden wij wat natuur proeven onderweg naar Augusta, maar zoals de afgelopen dagen wil wet weer nog niet meewerken, daarom wordt de Mall in Augusta ons eerste doel en daar brengen wij een hele tijd zoet. Er is een Applestore en Bou besluit dat ze toch een nieuwe telefoon wil. Het wordt een witte 14pro. Omdat wij al een heleboel oudere modellen hebben waar niets mee gedaan wordt besluiten wij haar oude in te ruilen en dat betekent dat de boel overgezet moet worden, dus dat laten wij direct hier doen. KPN laat niet toe dat de Esim naar het nieuwe toestel wordt verplaatst, dus het bellen moet later. Wel wordt alles overgezet en dat duurt natuurlijk even. De Esim activeer ik vanavond wel in het hotel. Nog even de mall door, maar het winkelaanbod is zeer matig, het stikt er van die zogenaamde juweliers met allerlei glimmende rotzooi, heel veel sportschoenen en van die jurken voor de proms, de ene nog lelijker dan de andere. Bou slaagt nog wel bij Victoria Secrets en vindt bij Macys nog een paar mooie sandaaltjes.
We eten voor het eerst sinds heel veel jaren weer eens bij de Red Lobster en dat was best redelijk.

Hotel: Holiday Inn Express Augusta
Hotelrating: 5/10


28-03-2023 Augusta, Georgia ⇉ Columbia, South Carolina | Bibimbap

Aangezien het gisteren slecht weer was zijn er een paar dingen blijven liggen. Vandaag is het prachtig weer, blauw en een lekkere temperatuur. Eerst gaan wij nog even naar het Morris Museum of Art, die waren gisteren gesloten. Het is kleinschalig met een leuke kleine collectie, dus waren wij met een uurtje uitgekeken. Leuk was het dat er een paar klasjes van kleine kinderen zeer gedisciplineerd rondliepen onder leiding van een gids. Zeer aandachtig luisterend en allemaal zeer kalm.
Het museum ligt aan een zogenaamde riverwalk, waarvan wij na afloop van het museumbezoek nog even gebruik van maakten, erg leuk ook al door het mooie weer, en het was niet gelegen naast een snelweg.
Onderweg naar Columbia nemen wij de kleine weggetjes, dwars door de natuur en kleine dorpjes. Lekker rustig en je ziet nog eens wat. Onderweg vinden wij een heel rustige Starbucks waar wij onze lunch gebruikten.
In Columbia checken wij even in en gaan dan te voet richting het lokale vertier. Wij lopen door Gervais street, daar zitten veel eetgelegenheden en er is leven in de brouwerij, jammer is dat het ook een drukke doorgaande route is, je zou eigenlijk willen dat je makkelijk van de ene kant van de weg naar de andere kant kan als je iets leuks ziet, maar dat zit er niet in. Wij vinden Kimchi Korean Grill waar wij allebei, jaja, Bibimbap met tofu bestellen, best lekker.

Hotel: Holiday Inn Express The Vista
Hotelrating: 7/10


29-03-2023 Columbia, South Carolina ⇉ Beaufort, South Carolina | Congaree National Park

Congaree National Park, Astonishing biodiversity exists in Congaree National Park, the largest intact expanse of old growth bottomland hardwood forest remaining in the southeastern United States. is de dagbesteding. Het is er erg druk, veel schoolklassen en leeftijdsgenoten en ook helaas heel veel die de hond uitlaten en dat alles over de boardwalk. De natuurfreaks zoals wij de laatste tijd gewend zijn hebben hier plaats gemaakt voor de Vondelpark recreanten. Het lagere punt van de boardwalk staat vanwege de hoge weaterstand volledig onder water zodat je niet het volledige rondje kan maken, dat maakt voor ons niet zoveel uit, want wij zouden de 3 mijl toch niet volmaken. In eerste instantie hoorden wij slechts het gekwetter van de kinderen maar die werden later vervangen door de vogeltjes. Niet zichtbaar maar opeens zag Bou op de grond een Noord-Amerikaanse helmspecht druk in de weer. Het lukte haar zelfs een mooi filmpje van Woody te maken.
Net zo als gisteren werd onze route naar de volgende halte bepaald door "weg van de snelweg", dus duurde het veel langer, maar wel veel leuker, dat wij in Beaufort aankwamen. In eerste instantie stond Mount Pleasant op de planning, maar daar waren wij een paar jaar geleden geweest en hier nog niet. Nu is er in Beaufort ook niet veel, maar ja het is toch anders. Wij eten bij gebrek aan beter bij de big M.

Hotel: Hampton Inn Beaufort
Hotelrating: 4/10


30-03-2023 Beaufort, South Carolina ⇉ Savannah, Georgia | Hilton Head

Het begint op te schieten, wij gaan alweer de laatste week in. Een paar jaar terug bezochten wij Hilton Head, er is veel informatie online te vinden, maar die blijft voor ons althans, vrij onduidelijk. Eigenlijk is het een eiland waarvoor je entree moet betalen om daar te kunnen rondkijken, dus zie het zo, als je de Oostvaardersplassen wil bezoeken, moet je bij de entree van Flevoland entree betalen. Toen wij dat eenmaal door hadden werd het wat duidelijker. Wij vonden zowaar een beginpunt voor de wildlife trails. Leuk en rustig om hier rond te lopen Heel veel gekwetter, Merlin ontdekte de zeldzame purperzwaluw, maar zoals meestal bleef het beestje onzichtbaar voor ons. Verder heel veel rode kardinalen, waarvan wij eerst dachten dat wij dat het om een rariteit gaat, maar deze blijkt dus veelvoorkomend. Wel konden wij goed in beeld brengen een geelkruin kwak en ook nog een groene reiger.
Daarna naar het hotel, iets aan de vroege kant want er moest nog een was worden gedaan, dat was er de afgelopen dagen blijven liggen want de hotels van de laatste dagen hadden vreemd genoeg geen guest laundry. Hoog op de Tripadvisor lijst van restaurnts in de buurt stond de Southside Fiskmarket, dus die moest het maar worden. Hemelsbreed was het afstandje van geen betekenis, maar om er lopend te komen was vrij lastig en ook met de auto moest je behoorlijk omrijden. Het bleek een soort viswinkel te zijn, waar je vanuit de vitrine je maaltijd uitzocht en die dan voor je bereidt kan worden. O ja, het was alleen afhalen dus werd de bestelde fish and shrimp schotel in de lobby van het hotel opgegeten.Voor totaal 28 dollar hadden wij allebei een schotel besteld, maar samen 1 schotel was ruim voldoende, die hadden wij samen nog niet eens op gekregen.

Hotel: SpringHill Suites Savannah Midtown
Hotelrating: 6/10


31-03-2023 Savannah, South Carolina | allerhande

Vandaag een dagje van alles, eerst staat er een natuurpark op de planning, Ogeechee Nature Center,. Het is daar zeer basic zullen wij maar zeggen. Zover wij konden zien waren wij de enige bezoekers. Toen wij aan kwamen lopen kwam er direct een vrouw naar buiten die ons welkom heette en ons direct naar een scherm bracht over het nature center. Die bleek echter te gaan over de historie van het kanaal waar het park naast was gelegen, dus houden wij het na een paar minuten wel gezien. Of zij zijn nog aan de opbouw of er is iets structureels, gebrek aan fondsen. Er is bijvoorbeeld een looptrail ,maar dat zijn nu eigenlijk twee trails die je heen en terug moet doen want er is een stuk van de boardwalk ondergelopen en ingestort, er staat een bordje bij dat er vrijwilligers worden gezocht om de boel weer op te bouwen. Er waren zoals gebruikelijk heel veel vogelgeluiden, maar amper waarneembaar. Wel hebben wij een slang waargenomen, een beetje eng, maar wel leuk.
Daarna was een stukje cultuur aan de beurt. Het SCAD Museum hadden wij in 2019 met heel veel plezier bezocht, dus die staat weer op de lijst. Helaas waren de exposanten voor ons althans, van een veel minder niveau, dus eigenlijk niet de moeite waard. Wij stonden geparkeerd bij de SCAD shop, en het museum ligt daar nog een 15 minuten lopen vandaan, Het was best een leuke wandeling door Savannah.
Wij eindigden in de Mall vlakbij het hotel. Daar aten wij wat bij het foodcourt, Bou wat Fajitas en ik wat van een Panda imitator. Verder was er in de mall weinig te beleven. Op zich ziet het er vrij nieuw uit en is er een groot winkelaanbod, maar erg weing publiek. Ook bij DSW vond Bou niets, dat is uitstel van executie.

Hotel: SpringHill Suites Savannah Midtown
Hotelrating: 6/10


01-04-2023 Savannah, South Carolina ⇉ Jacksonville, Florida | Talbot Isle

De Talbot eilanden liggen onderweg naar Jacksonville. Wij hebben de pech dat het zaterdag is, het is er erg druk met strandbezoekers. Kwamen wij vorige keer hier in het najaar op een doordeweekse dag en waren wij zowat alleen, nu zijn alle strandvogels verjaagd door de pootje badende kinderen. Het is er trouwens wel heel mooi en het weer laat ook niets anders te wensen over.
Er is weer eens een Cheesecake Factory vlakbij het hotel, dus die krijgt onze klandizie. Daar was het gigantisch druk en erg rommelig, zo hadden wij het eigenlijk nog nooit meegemaakt. De beepers die je in het verleden altijd meekreeg om je te waarschuwen zijn vervangen door je mobiele telefoon. Dit is vandaag ons geluk, want ze hadden een probleem om ons internationale nummer in te voeren. Wij moesten in de buurt blijven van de balie, dan zou ze ons waarschuwen. Volgens ons had ze wat problemen met het overzicht, want in plaats van de verwachte 20 minuten werden wij al binnen de 10 minuten naar onze tafel gebracht.
Dit restaurant is gevestigd in de St. Johns Mall, in tegenstelling tot de meeste shoppingcentra, bevinden alle winkels zich aan de straat en niet binnen. Er is hier een ouderwets grote variatie in winkels, er is er zelfs een Fabletics, en daar vind ik nog een polo.

Hotel: Homewood Suites Deerwood Park
Hotelrating: 7/10


02-04-2023 Jacksonville, Florida | shoppen

Na al het natuurgeweld is het tijd om de koffers te gaan vullen. Er is op een 3 kwartier rijden een outlet mall. Eigenlijk hebben wij een iets verkeerde planning gemaakt, wij zitten 3 dagen in Jacksonville en daarna een dag in St. Augustine, daar hadden wij achteraf gezien 2 en 2 van kunnen maken want deze mall ligt bij St. Augustine.
De meeste winkels in de mall openen op zondag pas om 12:00 uur en wij kwamen er 11:15 aan. Er waren echter een aantal slimmeriken die al een uurtje eerder opengaan, vermoedelijk zeer oncollegiaal, maar voor ons een uitkomst. Koffervulling werd gevonden bij Nike, Columbia, Banana R, Merrel en Kate Spade leverde wonder boven wonder geen bijdrage.
Vlak naast de Cheesecake Factory van gisterenavond zit een California Pizza Kitchen, ook daar zijn wij al jaren niet meer geweest, dus moeten wij die ook maar weer eens en kans geven. Wij zijn lekker vroeg dus zit wij al gauw aan tafel. Hier is de crisis duidelijk te merken, weinig personeel, dus best lang wachten op alles.Dat waren wij hier in de VS toch anders gewend, het was eigenlijk hoe sneller hoe beter, dan konden ze de tafels vaker vullen. Mijn margarita was veel te zout voor mij ondanks het verzoek geen zout. De manager kwam om zijn verontschuldigingen aan te bieden en op het aanbod om een nieuwe te laten maken ben ik niet ingegaan. Ik had ondertussen al een flink stuk van de pizza van Bou verslonden, die was wel met weinig zout bereid. Twee pizzas zijn voor ons sowieso veel te veel dus eigenlijk was bet best zo. De margarita werd van de rekening gehaald, dus dat is naar wens opgelost.
Bij Nordstrom Rack werd er door Bou nog een paar sneakers gevonden en toen was het weer tijd om te relaxen.

Hotel: Homewood Suites Deerwood Park
Hotelrating: 7/10


03-04-2023 Jacksonville, Florida | Guana Park Ponte Vedra

Vandaag was het plan om Okefenokee Wiildlife Refuge te bezoeken, daar waren wij in 2017 met veel plezier geweest, nu is het april dus verwachten wij een andere aanblik. Het is vrij lastig om complete informatie te vinden, wij willen daar een guided boattour nemen, dat is volgens ons het beste om daar de boel te verkennen. Uiteindelijk vond ik gisterenavond een telefoonnummer en daar maakte ik deze ochtend gebruik van. Helaas waren er geen tochten beschikbaar vandaag, dus ging het plan niet door, heen en terug zou het toch 3 uurtjes in de auto kosten. Een alternatief was gevonden, het Guana Park Ponte Vedra kreeg een bezoek. Wel was het nog even billen knijpen want de auto gaf aan fuel low en er was in geen velden of wegen een tankstation te vinden. Uiteindelijk vonden wij een pompstation naast de ingang van het park. Het visitors center was gesloten, zoals zoveel dingen op maandag, maar met een envelopje vullen kreeg je toegang tot het park. Het was er heel rustig, het eerste wat wij zagen was een uitzichtspunt aan het water, daar stikte het van de watervogels, pelikanen, meeuwen, reigers, ibissen en aalscholvers zaten daar te nietsen. Tijdens onze verdere wandeling kwamen wij een moeder zwijn tegen met haar kroos. De familie nam ijlings de benen en verdwenen snel tussen de bosjes toen wij naderden. Vlakbij ons landde er een grote kuiftiran in een boompje, maar zoals gebruikelijk wist hij ons te tarten door op het moment dat wij een camera paraat hadden te verdwijnen.
Op de weg terug kwamen wij nog langs een plek Birds Island Park geheten, daar hielden wij even halt. Wij wandelden over de boardwalk die langs een vijver was aangelegd. Zodra je even halt hield om naar het water keek naderden van alle kanten schildpadden op, die in het water wel heel snel kunnen bewegen bleek. Er wordt hier blijkbaar ondanks het verbod lustig gevoerd hadden die bedelaars ontdekt. In de vijver zelf bevindt zich zoals de naam van het park al aangaf een eilandje, daar was het een drukte van belang met een kolonie anhingas, aalscholvers maar dan toch iets anders.
Aangezien het zoutgehalte de laatste dagen behoorlijk was gestegen kozen wij vandaag weer voor een Texas Roadhouse, daar kunnen wij onze wensen goed kenbaar maken om zoutarm te eten. Moet zeggen dat dit de minste vestiging was die wij hebben bezocht. De kwaliteit van de steaks was ok, maar toch iets minder als gebruikelijk. Die van Bou moest zelfs ingeruild worden voor een nieuwe, die was te lang gebakken.

Hotel: Homewood Suites Deerwood Park
Hotelrating: 7/10


04-04-2023 Jacksonville, Florida ⇉ St. Augustine, Florida | Vilano Beach

Onderweg naar st. Augustine passeren wij nog Guana Park Ponte Vedra, het welcomes center was gisteren gesloten, dus wagen wij vandaag nog maar een poging. Hartstikke leuk daar, ze hadden allereerst een heel aardige ranger en een aantal terraria met allerlei reptielen, verder stond er een scope opgesteld en die bleek te zijn gericht op het nest van een paar bald eagles die tot ons geluk thuis waren. Wij lieten dec ranger onze zelf geschoten foto zien van onze waarneming van een tijdje geleden en zij was onder de indruk. Op het observatiedek nog een tijdje de pelikanen in de gaten gehouden, die vandaag verrewegin de meerderheid waren, amper meeuwen en aalscholvers vandaag. Toen richting fort in St. Augustine, maar daar bleek het een heksenketel, het is blijkbaar hier nog steeds spring break, dus gingen wij onverrichte zaken richting hotel.
Dit bleek achteraf de beste Holiday Inn Express te zijn die wij mochten bezoeken in al die vele jaren. Schoon, netjes, heel vriendelijk personeel, wij werden hartelijk welkom geheten door Cheryl en haar mannelijke collega wees ons op de boardwalk vlakbij en de pier voor vissers. Wij deden eerst de boardwalk, die zich onder de verbindingsbrug van het eiland naar het vaste land heen kronkelde. Op zich erg mooi alhoewel het verkeersgeraas erg aanwezig was.Daarna naar de pier, aan de voet van de pier bevindt zich Beaches Restaurant, ook al aanbevolen door de frontdesk medewerker. Het zag er leuk druk en gezellig uit met het grote terras aan het water dus namen wij de gok. Daar hadden wij geen spijt van, Bou tacos met garnalen en ik fish and chips zonder zout en dat was werkelijk zo. Zelfs het beslag om de vis was speciaal zonder zout gemaakt, zover zijn ze voor mij nog nergens gegaan.
Nog een tijdje op pier de vissers gadegeslagen, druk in de weer met hun vangst te fileren, grote vissen, volgens hun ging het om blackvin tuna. De porpoise die hier vaak worden waargenomen hebben wij helaas niet gezien. Porpoise is een soort dolfijn maar dan anders, daar moet ik nog verder naar gaan zoeken. Al met al hebben wij wederom een leuke dag gehad.

Hotel: Holiday Inn Express Vilano Beach
Hotelrating: 8,5/10


05-04-2023 Vilano Beach, Florida ⇉ Orlando, Florida

Het zit er bijna weer op, vandaag onze laatste halte van deze trip, Orlando. Wij rijden op ons gemak tolwegen vermijdend naar ons hotel voor vanavond, alwaar wij al vroeg konden inchecken. Daarna naar de nabij gelegen outlet mall voor de laatste inkopen, de Orlando International Premium Outlet. Daar is het zeer onoverzichtelijk, althans voor ons, Bij Cabazon kennen wij de weg en is alles duidelijk voor ons, maar hier is het er erg rommelig en is de routing zeer zeker niet optimaal. Er zijn heel weinig informatie borden en veel bezoekers zijn op zoek naar een plattegrondje, maar die zijn vrijwel onvindbaar. Kate Spade mag toch nog mee in de koffer, ik vind nog een polo bij DKNY, Bou een paar shirtjes bij Banana R. Wij eten wat bij gebrek aan beter op het foodcourt en daar konden wij het eigenlijk niet echt vonden. Bou nam een Poke Bowl en daar at ik wat van mee, als aanvulling nam ik nog een paar croissants. Op weg naar deze mall, slechts een minuut of 5 van ons hotel verdwaalden wij alsnog ondanks onze TomTom en telefonische navigatie. Het was er een gigantisch doolhof van wegen, afslagen die pal achter elkaar lagen, dat wij er inslaagden de verkeerde afslag te nemen en noodgedwongen op de tolweg belanden, dat kostte dus een 40 minuten extra.

Hotel: Fairfield Inn & Suites Orlando Near Universal
Hotelrating: 6,5/10


06-04-2023 Orlando, Florida ⇉ Amsterdam


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering