USA Vacation

USA vacations |The Capitol 2009


27-08-2009 Almere | De route

X
De route

 • A - New York NY
 • B - Philadelphia PA
 • C - York PA
 • D - Baltimore MD
 • E - Stephens City VA
 • F - Waynesboro VA
 • G - Richmond VA
 • H - Norfolk VA
 • I - Chincoteague VA
 • J - Harrington DE
 • K - Grasonville MD
 • L - Washington DC
 • M - Pittsburgh PA
 • N - Harrisburgh PA
 • O - Fairfield NJ


28-08-2009 Almere, FL ⇉ New York City, New York state

Eigenlijk best een voorspoedige reis gehad. Zaten met z'n tweetjes best gezellig op onze gereserveerde plekjes op de allerlaatste rij. Immigration was zoals gebruikelijk weer een beproeving. Lijkt wel Disneyworld's populairste attractie. Deze keer slechts een uurtje in de rij. Bou haar fingerprints waren deze keer in één keer ok, gelukkig.
Toen met de airtrain naar Hertz, waar, lach niet Erik, een heuse Impresa voor ons klaar stond. Gelukkig was de kofferruimte te klein om al onze bagage te kunnen bergen, dus waren wij wel gedwongen voor een alternatief te kiezen, het is nu een Pontiac G6 geworden. De depressie is bij Hertz trouwens goed te merken. Deze Pontiac had de 30.000 mls al gepasseerd. Dat waren wij toch niet gewend van Hertz. Ook op Schiphol hadden wij al gemerkt dat het toch wel een beetje crisis is. Heel veel stilstaande vliegtuigen van de KLM staan aan de A4 geparkeerd en weinig publiek en heel veel aanbiedingen op de luchthaven. Bou kon zich nog beheersen, slechts een korte broek van Guess was de buit. De verkoopster was trouwens een oude bekende uit het mode verleden. Intussen was het al 18:30 geworden toen wij in ons hotel aan kwamen. Even nog wat gegeten bij de Big M, konijnenvoer en een angusburger, vul zelf maar even in wie wat opat, toen de bagage een beetje ordenen en vroeg naar bed.

Hotel: La Quinta


29-08-2009 New York City, New York state ⇉ New York, New York state

X
China Town
Goede nachtrust gehad. Wel af en toe wakker, maar konden daarna toch weer de slaap vatten. Uiteindelijk zaten wij om half acht aan de bagels met creamcheese. Daarna het dagelijkse getut. We stonden om half tien bij de subway naar Times Square. Helaas goot het pijpenstelen, en het was nog benauwd warm ook. We wandelden ondanks de regen richting MoMa. Waarschijnlijk door het weer dachten er meer aan een bezoek binnenshuis, dat feit bracht ons op andere gedachten. Een bezoek aan de MoMa design shop was hetgeen ons restte. Ze hadden er zelfs een Muji afdeling.
Daarna Fifth Ave, Even bij het schaatsbaantje van Rockenfeller Centre, wat nu nog een terras is, gekeken, en daarna downtown.Gelukkig klaarde het steeds meer op, de paraplu kon in de tas. Af en toe een stukje met de bus en af en toe wat slenteren. Toen Soho, Chinatown en daarna hoewel de voeten het niet meer deden de Brooklyn Bridge over. Daar waren wij in het verleden nooit aan toe gekomen. Een hele belevenis moet ik zeggen. Een prachtig uitzicht op Manhattan, Statue of Liberty en de Hudson. In Brooklyn aangekomen konden wij amper nog vooruit komen, bovendien was het inmiddels etenstijd geworden. Wij besloten naar Williamsburg te gaan om bij de Red Bowl, een modern Chinees restaurant, te gaan eten. Twee jaar geleden zijn wij daar bij toeval eens geweest en dat was toen goed bevallen. Deze keer ook weer.
Tegen een uur of negen waren wij weer terug in het hotel. Helemaal op. Volgens mij is een vakantie om uit te rusten, maar dat valt vies tegen.

Hotel: La Quinta


30-08-2009 New York City, New York state ⇉ Ney York City, New York state

X
Coney Island
Op het programma staat een jaarlijks festijn van de Russische immigranten in de US, ergens in de straten van Brighton Beach. Brighton Beach blijkt naast Coney Island te liggen, dus dat kan mooi gecombineerd worden. Met de Subway naar Coney Island is een hele onderneming. Wij hebben er meer dan een uur over gedaan. Heel veel stops, het is een behoorlijke afstand. Brooklyn onderweg was een behoorlijk verpauperde bende. Geen pretje om er te wonen.
Naarmate we de kust naderden werd het een stuk beter. Het weer was intussen prachtig geworden, veel zon en blauwe lucht. Ik heb eerst nog een hoedje gekocht bij een soort braderie voor $ 5,00, want teveel zon op mijn kop is niet goed voor mijn haar. Toen we uitgestapt waren zagen we Nathan's hotdogs; het schijnt dat hij ooit de uivinder was van de hotdog. Zag er leuk uit maar toch maar niets genomen, het was pas kwart over elf.
Langs het strand op een boardwalk gelopen in de volle zon, wat erg warm was. Maar we klagen niet, hoor! Ik kreeg nog een compliment van een vrouw, ze zei dat ik er 'gorgeous' uitzag, kwam zeker door mijn hoedje. Een flink stuk gelopen maar we zagen nog niets wat op een festijn leek.
Uiteindelijk zagen we toch iets van kraampjes dachten we en daar zijn we naar toe gelopen. We kwamen uit in Little Russia, wat erg leuk was. Er liep een grote winkelstraat waar de metro overheen reed, zoals in Chigaco en daar waren allemaal fruit- en groentestalletjes. Ook kruidenierswinkels met aan de buitenkant kraampjes met zoete en hartige broodjes, het zag er best lekker uit maar we durfden het toch niet te nemen. Aan het einde van deze straat zagen we de festiviteiten, maar het was eigenlijk alleen maar een braderie met kleding, eten etc. Ook kon je er armdrukken, maar daar waagden we ons maar niet aan. Snel weggegaan want het was veel te druk.
Hierna zijn we weer op de metro gestapt richting Williamsburg, naar Bedford Street. Het was er gezellig druk en de winkels waren open, leuk! Nog een rokje gekocht (ik kan het niet laten) en daarna bij de Red Bowl gaan lunchen. We hadden een springrol, beef met broccoli en tofu met groenten. Er zat ook rijst bij dus meer dan genoeg voor de lunch. Nog wat rondgelopen en toen nog een kop koffie gedronken in een leuke tent waar we twee jaar geleden ook zijn geweest. Met de metro naar Union Square, een leuk, gezellig en bedrijvig plein. Straat muzikanten, niet bijzonder goed maar het was mooi weer. Free humus samples werden uitgedeeld, maar wij zaten gelukkig nog vol van de lunch, dus die konden wij laten lopen.
In de stadsgids van New York werd geschreven over een Italiaan. welke erkend werd door de Associazione Verace Pizza Napoletana, een volgens zeggen toonaangevende instantie op het gebied van authentieke pizza. Dus dat leek ons wel wat maar eenmaal aangekomen bij La Pizza Fresca werd ons verteld dat we pas vanaf acht uur pizza konden bestellen en het was nu rond half zeven, nou dan maar niet.
Terug naar Bedford Street, daar hadden wij die middag La Nonna gezien. We konden er terecht en al snel kregen we een mandje met brood en ons bestelde drinken. De pizza liet echter heel erg lang op zich wachten, omdat ze het in het geheel niet aankonden. Je kon er ook pizza afhalen en ze liepen er maar met twee mensen te bedienen, dus dat schoot niet op. Ik geloof dat we pas om half negen ons eten kregen, hadden we net zo goed bij La Pizza Fresca kunnen eten. Maar de pizza's waren ok. Uiteraard te groot, dus een doggy voor morgen.

Hotel: La Quinta


31-08-2009 New York City, New York state ⇉ Philadelphia, Pennsylvania

X
Liberty Bell
Heerlijk geslapen, rond half tien zaten we in de auto richting Philadelphia. Tomtom leidde ons dwars door Manhatten, spannend. Het was niet zo'n lange rit, rond twaalf uur kwamen bij de Holiday Inn Express Midtown aan. Ingecheckt en toen op pad om Philadelphia te bekijken. De musts waren natuurlijk Independance Hall en de Liberty Bell, waar het allemaal is begonnen. Tickets opgehaald bij het visitor centre om Independance Hall binnen te kunnen. Om kwart over drie mochten wij. Eerst maar de Liberty Bell, die kon zonder time scedule. Deze stond in een gebouw opgesteld en doet het allang niet meer omdat er een grote scheur in zit. Om half vier was onze rondleiding in Independance Hall, wij weten nu alles over de declaration en constitution. Tijdens de rondleiding werd ons bij zowat iedere ruimte verteld dat er nog maar één autentiek item in de ruimte aanwezig was. Wat rond geslenterd door de straatjes rondom ons hotel en nog een zak pretzels gescoord bij Nuts To Go. Even rusten en toen er weer uit om te dineren bij McGormick & Schmuck. Allebei een kreeft soldaat gemaakt, met een slabbetje om.

Hotel: Holiday Inn Express Midtown


01-09-2009 Philadelphia, Pennsylvania

X
Om depressief van te worden
Ontbeten met English muffins; Ron met omelet en ik met cream cheese. Daarna op weg naar de US Mint, met de benenwagen. Daar aangekomen mochten we geen film- of fotocamera mee naar binnen nemen, dus is Ron deze keer alleen naar binnengegaan. Ik heb in het zonnetje op hem zitten wachten, want het was wederom prachtig weer. Het was niet bijzonder volgens Ron.
Verder met de Plash bus, voor $ 5 p.p. kunnen we tot 6 uur rijden en uitstappen waar we willen. Dat was een goed idee want onze benen beginnen na al deze wandelingen wel behoorlijk moe te worden. Uitgestapt bij de Eastern State Penitentiary, een verschrikkelijke gevangenis. De quakers wilden gevangenen afzonderlijk opsluiten zodat ze hun daden afzonderlijk konden overpeinzen. Zo kwamen op geen enkele manier in contact met andere gedetineerden. De gevangenis is in 1971 gesloten en heeft 15 jaar lang leeg gestaan. Weer en wind konden vrij spel hebben en dat was wel te zien, want het zag er verschrikkelijk uit. In sommige gedeelten groeiden bomen en een gids vertelde ons dat er een kettingzaag aan te pas moest komen om het een beetje toonbaarder te maken. De meest beruchte van de vele 'gasten' was dranksmokkelaar en bendeleider Al Capone.
Verder naar Reading Terminal Market, Het was lunchtijd dus ik nam bij een Libanees tentje een pita met taboulé maar Ron zag er niet veel van zijn gading. Bij een bakker een koek in de vorm van een hoefijzer gekocht waarvan de uiteinden van chocolade waren, het was een lekkere koek. Daarna weer op de bus gestapt richting hotel, we waren wel weer aan wat rust toe.

Hotel: Holiday Inn Express Midtown


02-09-2009 Philadelphia, Pennsylvania ⇉ York, Pennsylvania

X
Amish Village
Vandaag op weg naar York, ca. 1,5 uur rijden. Onderweg in Strasburg een Amish Farm and House bezocht, waar we een rondleiding kregen. Was wel interessant en leuk om te zien. Zonnig en een goede temperatuur, dus boften wij weer eens. Nog een glaasje voor de verzameling en wat souvenirs gekocht en toen verderop bij een outlet geluncht bij Subway.
Bij Jockey nog wat ondergoed voor Ron gekocht en op weg naar ons hotel in York, wederom een Holiday Inn Express. Vroeg ingecheckt en wat gaan uitrusten. Ron was in diepe slaap gevallen en ik ben wat gaan internetten om te kijken waar we wilden gaan eten.
Ik had er twee gezien die me wel wat leken en rond een uur of kwart voor zeven zijn we weggereden. Het eerste restaurant, Blue Moon genaamd lag in een ongure wijk en er zat niemand, dus dat durfden we niet aan. Naar de White Rose gereden wat er beter uitzag en daar gegeten, Ron een hamburger met friet en ik een spinaziewrap gevuld met garnalen, krab, sla en tomaatblokjes met een saus. Smaakte prima maar het was teveel voor ons allebei, waarschijnlijk omdat we vanmiddag pas om kwart over twee hadden geluncht.
Naar hotel gereden, nog wat TV gekeken naar mijn favoriete programma op HGTV, over wonen en Ron nog wat op de computer gewerkt. Daarna gaan bubbelen in onze jacuzzi, waar ik iets te veel badschuim had ingedaan. Het schuimde als een gek en erover heen, maar het was leuk. Rond half twaalf gaan slapen, laat voor ons doen.

Hotel: Holiday Inn Express York


03-09-2009 York, Pennsylvania ⇉ Baltimore, Maryland

X
Stoer hè
Er zijn van die dingen die onlosmakelijk van onze generatie zijn bij de beeldvorming van de US. Voorbeelden daarvan zijn Coca Cola, Gibson guitars, Ray Ban, Jack Daniels en Harley Davidson en wellicht voor sommigen de Corvette en Ford Mustang, maar die laatste twee spreken ons toch iets minder aan. Vandaag bezochten wij de fabriek waar Harley Davidson zijn assemblage en productie doet. Een heel leuke ervaring. Persen van een stukje plaatstaal tot een spatbord of benzine tank gebeurt in een paar seconden. Hangend aan een lopende band zagen wij kale frames tot volledige monsters of the road muteren tijdens hun vlucht door de montagehal. Echt de moeite waard om eens te aanschouwen. De rondleiding door de fabriek duurt ruim een uur.
Onderweg naar de the Battlefields of Gettysburg, toevallig werden wij door de Ipod verrast met The Brando's die Gettysburg speelden, nog een footlong tuna bij een subways gescoord.
Fantastisch om waar te nemen hoe die malle Amerikanen van hun burgeroorlog een ware pretpark attractie hebben weten te maken, zelfs souvenirshops zij aanwezig. Wij kozen eerst voor het Visitors Centre waar tickets te koop zijn voor een film en een bezoek aan het cyclorama. De film verhaalde hetgeen er is gebeurd op een fraaie wijze, het verhaal werd door Morgan Freeman verteld. Aansluitend werden wij naar het cyclorama geleid. Een 360 graden schilderij, de slag om Gettysburg uitbeeldend. In europa zou alles ingetogen en 'respectvol' worden gedaan. Wij vragen ons af welke methode meer geslaagd is. Door de theatrale aanpak van de Amerikanen hebben wij wel het één en ander meegekregen van hun misère, zonder een saaie vervelende middag te hebben beleefd.
Een bezoek aan de battlefields stond daarna op het programma, maar dat hadden wij snel gezien. Monumenten, kanonnen, standbeelden, monumenten, standbeelden, kanonnen, nog meer kanonnen en nog meer monumenten...
Op naar Frederick, Bou had ergens iets gelezen over een 'historic pharmacy' die daar ergens moest zijn en zeer de moeite waard schijnt te zijn om te bezichtigen. Probleem echter was dat ze niet meer wist waar ze het gelezen had, zodoende hadden wij geen adres. Normaal is dat niet zo'n probleem, je loopt er meestal zo tegen aan. Deze keer niet dus. Na een kwartiertje waren we hier wel uitgekeken. Een pumkin bread en een a fresh squeezed lemonade op een lokale farmersmarket was onze buit.
Op naar Baltimore, het Was inmiddels al vrij laat toen wij bij onze LQ aankwamen, dus maar even vlak bij wat eten. Werd de Longhorn, een steakhouse. Beiden een filet mignon. Redelijk maar ook niet meer.

Hotel: La Quinta Baltimore


04-09-2009 Baltimore, Maryland

X
Baltimore, Maryland
Eerst maar eens proberen van die Pontiac G6 af te komen. Dit exemplaar heeft een paar vervelende gebreken. Volgens ons sluiten de deuren niet helemaal volgens schema en het alarm ging ook al eens af op een moment dat het eigenlijk niet zou moeten. Dus maar eens naar de luchthaven. Daar troffen we een aardige juf, die ons zeer behulpzaam was. Dat de tank niet vol was van die Pontiac vond ze ook niet zo'n probleem. Nu hebben we een Chevy Malibu, een stuk groter en luxer.
Met deze bolide naar Inner Harbor gereden. Was er wel gezellig maar nu blijkt dat we wel erg verwend zijn. Wij waren er vrij snel uitgekeken. Lunch werd genuttigd bij Phillips Seafood, een plaatselijke grootheid. Wij kozen voor de crabcakes natuurlijk want wij zijn tenslotte in Maryland, home of the crabcakes. Ik vind die van Bou eigenlijk lekkerder!
Daarna maar even shoppen in de Gallery, een relatief kleine mall. Wonder boven wonder, we kwamen met lege handen weer op straat !!!!! Bij Phillips happy hour gedaan, ik aan de chardonney en Ron een lemonade, daarbij Buffalo shrimps (pittig!) en crabcake slider, wat een klein bolletje met een crabcake was, maar het smaakte wel. Nog een chardonnay en lemonade genomen, want we zaten lekker en waren moe van het lopen. Daar kwam nog bij dat het erg warm en benauwd was en hier zaten we lekker overdekt met een beetje wind. Alleen de pianist had van ons niet gehoeven maar je kunt niet alles hebben, nietwaar? Hierna terug naar ons hotel waar we bij de Walmart nog wat boodschappen hebben gedaan. Eten hoefden we niet meer, we hadden genoeg gehad. Vroeg gaan slapen.

Hotel: La Quinta Baltimore


05-09-2009 Baltimore, Maryland ⇉ Stephens City, Virginia

X
Harpers Ferry
Om half tien al weer op pad, richting Harpers Ferry, ongeveer 1 uur rijden westwaarts. Het was weer prachtig weer, rond de 30 graden. Bij Harpers Ferry aangekomen moesten we $ 6,00 betalen om binnen te komen. Het bleek een oud historisch dorp te zijn, waar we vanaf het visitors centre met de bus naar toe waren gegaan. Het was wel aardig om te zien, maar niet heel erg spectaculair. Wel was de wandeling over de rivier de Shenandoah erg mooi qua uitzicht. Er werd gevist, gezwommen en er waren allerlei bootjes op de rivier, een leuk gezicht.
Hierna zijn we naar Antietam Battlefield gereden, daar een film gekeken en toen weer verder gereden naar Hagerstown waar een Prime outlet zat, Bou blij. Ron heeft aardig gescoord, statiefje (tripod) en twee T-shirts bij Eddie Bauer gekocht (Yeah, we zijn nu een friend of Eddy). Bij Black en Decker één of andere schroevendraaier (weet zij veel, het is een kniptang) en bij GAP slippers voor de badkamer want van die hij mee had is er één weggeraakt. Ik heb bij een beauty zaak nagellak van O.P.I. gekocht voor $ 8,50 per stuk, in Nederland betaal je daar 13,95 voor, dus dikke winst. Bij Kate Spade zag ik nog een mooie tas, maar vond hem toch nog erg prijzig, dus maar niet gedaan.
Na het shoppen gegeten bij Cracker Barrel en daarna naar ons hotel in Stephens City, VA.

Hotel: Holiday Inn Express Stephens City


06-09-2009 Stephens City, Virginia ⇉ Waynesboro, Virginia

X
Staunton, VA
Vandaag de Skyline Drive gereden vanaf Front Royal tot het einde van de weg vlak voor Waynesboro, waar onze Holiday Inn Express ligt. De Skyline Drive was niet zo gemakkelijk te vinden, dus in Front Royal maar de weg bij een benzinestation gevraagd en toe was het een eitje. Rond half 11 waren we gearriveerd en toen op weg. De weg was wel mooi maar niet spectaculair, misschien zijn we al te veel verwend met mooie wegen, views etc. We zijn wel een paar keer uitgestapt voor een overlook, maar niet bij alle 75 overlooks, dat werd ons te gortig. Ook het weer was niet heel mooi, heiig dus het uitzicht was niet scherp.
Onderweg kwamen we er trouwens achter dat de apotheek die ik in Frederick wilde bezoeken niet in Frederick is, maar in Fredericksburg, dus logisch dat we het niet konden vinden. Misschien lukt het toch nog om deze in Fredericksburg te bezoeken.
Rond drie uur in ons hotel in Waynesboro aangekomen en daar even uitgerust en gekeken waar we die avond zouden gaan eten. Dat wordt Staunton, 10 mijl verderop, want in Waynesboro zit niet veel.. Staunton is een leuk stadje en we zagen daar wel een paar leuke restaurantjes, zoald de Diningroom en de Staunton Grocery, deze hadden we al op het internet gespot. De menukaarten bekeken en ze leken ons allebei wel wat. Kop of munt gedaan en het werd de Staunton Grocery.
Nou, daar hadden we geen spijt van, het was delicious. Een driegangen menu voor $ 35,00 en ik bij elk gerecht een glas wijn voor in totaal $ 12,00. Vooraf had Ron steak met shoestringpotatoes en een gebakken eitje en ik risotto met sweet corn en paddestoeltjes en peterseliesaus, allebei heerlijk. Daarna kregen we gegrilde grouper met tuinboontjes, pompoen en weer mais, ook weer heel smakelijk. Als dessert hadden we lemontart met summerberries en amandelen, super! De wijnen pasten er goed bij en smaakten ook heel erg lekker.
Na het eten nog even naar de Walmart gegaan om wat te drinken en andere spulletjes te halen en toen waren we al om half acht weer thuis. We waren namelijk al om vijf uur gaan eten omdat het diner van vijf tot acht uur was en we hadden ook honger, bijna niet geluncht allen wat gesnoept.

Hotel: Holiday Inn Express & Suites Waynesboro


07-09-2009 Waynesboro, Virginia ⇉ Richmond, Virginia

X
Persikkeh
Vandaag zouden we eigenlijke naar West Virginia om in Cass Rail Road State Park een rondrit per trein te gaan maken, maar het weer was zo slecht dat we maar hebben besloten om naar Richmond te rijden, wat eigenlijk morgen op het programma zou staan.
Onderweg eerst bij Charlotteville naar het huis van Thomas Jefferson gereden, maar van buitenaf kon je het niet zien. Er was wel een hele mooie visitor center waar we een film hebben gezien en in de winkel hebben gekeken. Niet naar het huis gegaan want zoiets dergelijks hebben we al eerder gezien en om daar nou $ 20,00 per persoon te betalen vonden we een beetje te gortig.
Op de terugweg zagen we een bord met peaches for sale, daar hadden we wel oren naar. We moesten een weg op naar boven, ook een gedeelte slechte weg en toen kwamen we boven waar het ontzettend druk was. Behalve perziken kon je er ook appels, applecider en allerlei snacks kopen. Ron nam wat kipnuggets en ik kocht wat perziken en donuts.
Daarna richting Richmond gereden waar Ron een Applestore wist en waar een Applestore is, is ook een mall, dus dat vond ik uiteraard prima. Het bleek een behoorlijke grote mall te zijn, waar we behoorlijk wat hebben gekocht. Ik twee T-shirts bij Hollister, crème van Estee, waar ik 2 lippenstiften, cleanser, mascara en oogschaduw bij kreeg + nog drie toilettasjes en Ron bij Abercrombie een overhemd en een polo. Bij de Applestore heeft Ron nog twee programma's gekocht en geprobeerd of de batterij van zijn Macbook gerepareerd kon worden, maar daar hadden we het serienummer voor nodig en dat hadden we niet bij ons. Morgen Fenna even bellen daarvoor.
Daarna lekker gaan eten bij California Pizza Kitchen, zoals gewoonlijk weer lekker. Rond een uur of negen weer thuis, later dan verwacht omdat we vlak bij ons hotel in de file stonden vanwege een ongeluk. Ingecheckt met bon voor gratis nacht die we vanwege een rumoerige nacht in Chula Vista CA tijdens de vorige vakantie hadden ontvangen.
De kamer bleek een grote te zijn met in het midden een soort keukentje met koelkast, magnetron en kastjes (leeg). Toch leuk voor een gratis kamer. Het was er bloedheet dus snel de AC aangezet. Maar door de warmte hebben we niet erg goed kunnen slapen, dus toch midden in de nacht de AC maar weer aangezet. Het was wel veel herrie maar ook veel koeler. Weer in slaap gevallen en rond vier uur gewekt door Ron zijn telefoon, het was een klant die kennelijk was vergeten dat we op vakantie waren, balen! Daarna toch wel weer geslapen tot half acht.

Hotel: La Quinta


08-09-2009 Richmond, Virginia

X
The Civil War
Vandaag naar State Capitol downtown Richmond gereden, we konden echter niet ontdekken welk gebouw het was, dus lukraak maar wat foto's gemaakt en gefilmd. We konden er ook niet parkeren dus maar weer weggegaan.
Het was pokkenweer, regen, regen en nog eens regen, maar koud was het niet. Daarna zagen we een soort van canalwalk, dus dat maar even gedaan. De rivier (Jamesriver) was wel mooi en daarna zijn we nog naar het Civil War Museum gegaan. Beetje rondgekeken en toen de film gezien, maar we hadden het wel een beetje gehad met die Civil War dus halverwege de film weggegaan.
Daarna weer naar de mall want Ron had met de Applestore gebeld en een afspraak gemaakt voor drie uur. We hadden inmiddels via Fenna het serienummer achterhaald, dat zou ons misschien meer helpen om de batterij te laten repareren. Aangekomen bij de mall zijn we eerst gaan lunchen, ik een salade met gegrilde kip en Ron rijst met orange chicken en beef met broccoli. Daarna gaan shoppen, ik bij Nordstrom een zwarte ceintuur met een grote strik, bij Dillards een set Daisy van Marc Jacobs, twee BH's bij Victoria's Secrets en Ron moest bij Apple toch een nieuwe batterij kopen.
Daarna bij Avalon Nails allebei een pedicure behandeling genomen en Ron ook nog een manicure. Was een mooie zaak en we knapten er wel even van op. Op weg naar de auto door Macy's gelopen en daar nog op de valreep een set van Estee gekocht, dezelfde als gisteren. Voorlopig heb ik geen lippenstiften en mascara's meer nodig.
Onderweg zagen we Panera Bread en omdat ik al de hele dag zin had in soep (vanwege de regen), zijn we daar naar binnengegaan. Ik nam kippensoep in een breadbowl en Ron een sandwich met kip. Daar kregen we ook nog een zakje chips bij. Het smaakte lekker en hierna zijn we naar ons hotel gegaan, waar we rond half acht aankwamen.

Hotel: La Quinta


09-09-2009 Richmond, VA ⇉ Norfolk, VA

X
Neptunus
Vandaag naar colonial Williamsburg. Daar aangekomen bleek het iets massaals te zijn met een hele grote visitors centre en veel mensen, een living museum noemen zij het. We konden daar rondlopen zonder entree te betalen, gelukkig maar want de entreeprijs was $ 36,00 per persoon om de historische gebouwen in te kunnen en met de 'actors, burgers in kleding uit de 19e eeuw' te communiceren, Dat vonden we nogal veel, want ons bent zunig, he? Bovendien hadden wij zulke objecten al vele malen her en der bezocht.
Ondanks dat wij nergens in mochten, was er veel te zien. Gelukkig was opeens weer prachtig weer, zonnig en behoorlijk warm. Flink stuk gewandeld en bij sommige winkeltjes met artikelen uit die tijd (ca. 1850) konden we gewoon naar binnen. We kregen een beetje honger dus bij een soort coffeeshopje een ginger- en een oatmealcookie gehaald, best lekker. Daarna de bus terug genomen naar het visitor center. Hiervoor hadden we eigenlijk een ticket nodig, maar de aardige chauffeur nam ons toch mee. Gelukkig, want we waren doodmoe.
Hierna zijn we naar ons hotel in Hampton gereden, een half uur zuidelijker. Ingecheckt en we kregen een update naar een suite voor dezelfde prijs. Dat vonden we natuurlijk prima, maar eenmaal daar vonden we toch wel dat het behoorlijk vies was. Waarschijnlijk wordt deze suite niet vaak gebruikt en dus ook niet schoongemaakt. Er hingen twee ventilatoren aan het plafond en als je deze aan zou doen zou het stof je om de oren vliegen, zoveel stof lag er op. Toen maar om een andere kamer gevraagd en gekregen; een kleinere maar wel schoon.
Daarna naar Norfolk gereden, waar her en der in de stad zeemeerminnen staan; een paar gefotografeerd en wat rondgereden. Er was weinig leven, dus op naar Virginia Beach Daar schijnt een groot beeld van King Neptune aan het strand te staan. Geparkeerd in een garage en van daaruit konden we hem al zien. Mooi gezicht met de wilde zee erachter, het waaide behoorlijk. Wat foto's gemaakt en gefilmd en toen kwamen we erachter dat een paar dagen geleden Cracker hier had gespeeld, &eacure;én van onze favoriete bands. Jammer dat we ze niet hebben zien spelen.
Toen zijn we naar een mall gereden, want het was koud verder was hier ook niet zo veel te doen. Er kwamen om de haverklap straaljagers over die behoorlijk laag vlogen, Ron heeft ze nog gefilmd. Het was een verschrikkelijke herrie, we beklagen de mensen die hier wonen. In Nederland had zoiets toch niet gemogen, dan was er allang een actiegroep in het leven geroepen om dit te stoppen.
Bij DSW schoenen gekeken maar helaas (gelukkig) niets gekocht. Wel bij XXI een heel leuk giletje en een wit/zwart stippenvest (helaas). Bij Sephora nog wat spul om mijn wallen te laten verminderen (hopelijk helpt het) en iets om mijn woeste wenkbrauwen in toom te houden. Ron heeft bij de Disnneystore nog een leuke Goofy en Donald Duck gekocht. Bij Mac nog een oogpotlood gekocht. Bij de Red Lobster gegeten, Ron nam grote garnalen en ik tilapiafilet met tomatensalsa en allebei vooraf een Ceasar salad, smaakte goed allemaal.


10-09-2009 Norfolk, VA ⇉ Chincoteague, VA

X
Miss Molly's
Vandaag gaan wij naar wat ze hier noemen de Eastern Shore. Vanaf Norfolk noordwaarts nemen wij de tunnel bridge. Fantastisch gezicht, ongeveer 17 mijl dwars over de oceaan. Helaas is het grijs en bewolkt, maar ondanks dat is het een prachtige ervaring over die bruggen te rijden met alleen maar beukende golven om je heen. Wellicht is het zelfs een mindere ervaring als het helder is, dan kan je misschien wel de kust nog zien. Ergens halverwege is er een parkeergelegenheid waar je een goed uitzicht hebt over het geheel. Wij hadden zelfs het geluk daar een duikboot in actie te zien. Deze was zojuist bezig zich onder water te laten gaan. Helaas te laat voor video en foto, dus bewijs is er niet.
Dit noordelijke deel van Virginia is bezaaid met zogenaamde Wildlife Refuges, Tijdens de noodzakelijke sanitaire stop bezochten wij een visitors centre van één van deze reservaten. Hier leerden wij wat meer over de vlinder en vogeltrek, interessant.
Eindbestemming voor vandaag is Miss Molly's Inn op Chincoteague Isle. Tegen 2 uur kwamen wij daar aan. Spijtig genoeg begon het te regenen en niet zo'n beetje ook. Teveel in ieder geval om de koffers uit de auto te halen. Sam en Lynn, de uitbaters van onze Bed & Breakfast heetten ons welkom, en laten ons zien wat wij de komende twee dagen hier van ze kunnen verwachten. Het ziet er veelbelovend uit. De kamer is klein, maar wel gezellig. Het grote probleem is echter het weer. Veel is gericht op zon en strandweer. Terrasjes, wij hebben zelfs een eigen dakterrasje, fietsen, strandspullen etc. staan voor ons klaar. Zelfs lunchpakketten kunnen we bij Lin bestellen voor als we naar het strand gaan, maar dat zit er denk ik niet in. Er was een stel uit Philadelphia en die hadden de hele week regen gehad, sneu hoor!
Ondanks de regen besluiten wij toch maar richting de Atlantic te rijden, circa 10 minuten naar het strand. Uiteraard hier ook weer een wildlife refuge, dus op naar visitors centre. Eerst nog even naar de kust. Onderweg werden wij nog getrakteerd op beloofd wildlife. De wilde paarden of pony's lieten zich zien, evenals verschillende soorten vogels, van black ducks en ibissen tot meeuwen en ganzen. Het is een prachtig gebied. Nog een film bekeken over dit gebied in het Bateman visitor centre, zeer de moeite waard.
's Avonds op aanraden van Sam gaan eten bij AJ's, een tent vlakbij. Vooraf namen we soep met krab, erg lekker en daarna een Caesar salad met een ietwat zure dressing, maar voor mij toch wel smakelijk. Daarna had Ron 5 flinke gefrituurde garnalen en ik een soort ovenschotel met krab, was ook lekker. Daar bij voor mij een glas Chablis voor slechts $ 4,00, welke ik me ook goed liet smaken. Hij kwam alleen een beetje erg laat, misschien had ik hem eerder moeten bestellen. Het was nog steeds noodweer en de wind was ook behoorlijk stevig. Koffie op de kamer gedronken.


11-09-2009 Chincoteague, VA

X
Birds
Ik heel slecht geslapen en Ron ook niet heel veel beter. Het stormde behoorlijk vannacht. Ons gezamenlijke ontbijt is om negen uur zijn. Ron was al om half acht beneden, op de trap welteverstaan, want alleen daar hadden we een goeie internetverbinding. Om kwart over acht werd ik wakker, toch nog een klein beetje in slaap gevallen. Ron bracht koffie, dat kon ik wel gebruiken. Volgens Ron was Lin al druk bezig in de keuken om het ontbijt voor te bereiden. We kregen een vers sapje, verse fruitsalade met clotted cream en scones met boter en jam, allemaal heerlijk. Daarna een soort quiche van bladerdeeg met broccoli, kaas, champignons en eieren. Ook lekker.
Na het ontbijt zijn we weer rond gaan rijden, het was inmiddels wel droog geworden maar geen zonnetje te zien. Ook naar het strand gereden waar het heel mooi was. Het waaide nog steeds heel hard en daardoor waren er hele hoge golven. Hierna in hetzelfde visitor centre nog een andere film gezien over dit gebied, waar Miss Molly's ook nog in voorkwam.
In de middag nog even een dutje gedaan en daarna weer wat rondgereden. Nog wat bambi's gezien, evenals vanochtend en rond zes uur naar Bill's restaurant gereden, waar Sam een tafeltje voor ons had gereserveerd. Nou, daar kregen we spijt van want het was absoluut niet lekker. We begrepen niet waarom het er zo druk was, maar misschien hebben wij wel een andere smaak. Meer dan de helft laten staan en snel weg naar miss Molly. Koffie gemaakt en vroeg naar boven, misschien kunnen we vannacht wel lekker slapen.


12-09-2009 Chincoteague, VA ⇉ Harrington, DE

X
Pow Wow
Nog even erover gedacht om naar het westen te vliegen vanwege het slechte weer, maar na een blik op the Weatherchannel blijken de vooruitzichten vanaf zondag beter te worden, dus blijven we bij ons huidige plan.
We zijn naar de Powwow in Millsboro gereden, dat leek ons wel weer een belevenis maar daar aangekomen bleek het een soort braderie te zijn. De parkeerplaats werd geregeld door blanke en geen Indiaanse mensen, wat ons al vreemd voorkwam. We moesten een stuk lopen door een bos en na een minuut of 10 kwamen we bij allerlei kraampjes en hoorden we Indianenmuziek. Er waren allerlei mensen aan het dansen, Indianen maar ook blanke en African american mensen die verkleed als Indiaan meedansten. We vonden er niets aan en zelfs de kraampjes waren meestal niet eens van de Indianen. Onze eerdere ervaring in New Mexico was veel leuker en echter. Na een half uurtje hadden we het daar wel gezien.
Niet zo ver weg is een Tanger Outlet gevestigd, dus dat werd 'noodgedwongen' de volgende bestemming, overigens onder protest van Bou. Bij Abercrombie vond ze een leuk rose/wit gestreept overhemd en een nachthemd met elanden erop. Bij de Sunglashut een Rayban Wayfarer voor Inez en bij Jockey hebben wij nog wat ondergoed gekocht.
Daarna bij CrackerBarrel gegeten, het was tenslotte zaterdag. Zoals gebuikelijk chicken 'n rice en natuurlijk weer een BLT salad. Nog een ontzettend leuke kersthond gekocht, als je op zijn poot drukt komt er muziek en beweegt er van alles aan dat beest. We hadden hem al eerder gezien maar toen niet gekocht en dit was de laatste, dus zagen we onze kans schoon.
Daarna naar ons hotel in Harrington DE gereden, weer een Holiday Inn Express.


13-09-2009 Harrington, DE ⇉ Grasonville , MD

X
Chesapeake Bay
Vandaag richting Christiana Mall in Newark DE gereden, want daar is een Apple Store. Ron wilde voor mij een nieuwe Ipod kopen en voor zichzelf de Ipod Touch. Rond een uur of half twaalf aangekomen en van alles gekocht.
Bij Victoria's Secrets weer 2 BH's, bij Apple de bovenstaande dingen, bij MAC een oogpotlood en bij Macy's twee vestjes en een T-shirt voor mij en ook nog een pot creme van Estee Lauder (weer met extra gevulde tasjes).
Geluncht met garlic knobs en pretzels, lekker! Daarna naar ons hotel in Grasonville MD gereden, niet zo ver van Annapolis vandaan, waar we morgen naar toe gaan. Het was heel mooi weer geworden, warm en lekker zonnig.
We slapen weer in een Holiday Inn Express, een mooie kamer met uitzicht op een baai. Op aanraden van de manager zijn we gaan eten bij Harries Crabhouse, met de auto twee minuten. We konden lekker buiten eten met uitzicht op de baai. Ron nam grote garnalen en ik crabcake met hush puppies en coleslaw. Het wasw allemaal heerlijk, alleen waren de garnalen erg pittig gekruid. We zaten er heerlijk en zijn rond elf uur gaan slapen.


14-09-2009 Annapolis, MD ⇉ Washington, DC

X
I Had a Dream
Vandaag naar Annapolis gereden, de rit er naar toe was mooi. Over een hoge brug de baai over. Bovendien hadden we prachtig weer, zonnig en blauwe lucht.
Eerst bij het visitors centre advies ingewonnen en en toen naar de parkeergarage gereden. Van daaruit naar de State Capitol gelopen, een mooi gebouw. Annapolis is niet zo'n groot gebied, het viel een beetje tegen. Gelucht bij Atwood's in een overdekt marktje. Het duurde vreselijk lang voordat onze bestelling werd opgenomen en ook voordat we onze sandwich kregen, maar het smaakte wel erg lekker, tuna salad sandwich. Nog een beetje rondgekeken en toen richting Washington gereden.
We konden heel toevallig vlakbij het Witte Huis op straat parkeren, voor niets! Het waren plekken waar je van 9.30 tot 16.00 uur mocht staan en wij waren we om half 3, dus mooi nog anderhalf uur voor dat we er weg moesten. Een man achter ons vertelde dat we dat wel moesten doen, want anders zouden we een boete van $ 100 krijgen. Foto's gemaakt van het Witte Huis en gefilmd, was leuk om daar te zijn.
Je ziet het zo vaak op het nieuws en nu zagen we het met eigen ogen. Daarna naar het visitor centre gelopen om informatie in te winnen voor morgen. Toen zijn we via het Washington Monument naar het Lincoln Memorial gelopen, van I have a dream... Niet helemaal goed gezien, want we hadden nog maar een half uurtje voordat we van onze parkeerplekweg moesten, maar we komen hier toch nog terug.
Weer bij het Witte Huis aangekomen zagen we veel mensen daar op het gras staan en op een gegeven moment landde er een helikopter op het grasveld voor het Witte Huis. Met de verrekijker gekeken wat er aan de hand was en toen zagen we Obama daar lopen. Het was heel erg ver maar we konden toch zien dat hij het was, sensatie!
Hierna naar het Capitol gereden wat ook een indrukwekkend en mooi gebouw is. Daarna nog naar Union Station, wat ook de moeite waard is volgens de vrouw van het visitors centre. Van de buitenkant zag het er in ieder geval mooi uit. Je schijnt er binnen ook winkeltjes te hebben en allerlei restaurants; morgen maar kijken.
Rond een uur of vijf terug naar ons hotel want we wilden weer bij Harries Crabhouse gaan eten. Ongeveer anderhalf uur over gedaan, want in het begin was het wel behoorlijk druk. Weer die prachtige brug over en toen even koffie gedronken in ons hotel. Bij Harries Crabhouse grote garnalen en weer crabcake genomen en wat extra hushpuppies, maar die bleven weer over want het was toch te veel. Het was weer heerlijk.


15-09-2009 Washington, DC

X
Effe bubbelen
Naar Washington vertrokken waar we rond 11.00 uur aankwamen. We vonden een parkeergarage vlakbij de Botanische tuin en alle musea, dus beter kon niet. Voor $ 35,- pp kaartjes voor de hop on hop off dubbeldekker genomen, die twee dagen geldig zijn. Lekker rondgereden en alles op ons in laten werken.
We hebben als eerste de rode lijn genomen, want die doet alle toeristische attracties aan. Er is ook nog een blauwe en een gele lijn, die wat kortere routes rijden. Onze eerste hop off was bij het Union Station, een heel mooi station. In de immense hal stond er een kraam van een zuidamerikaans koffiemerk, Cafe de Columbia. Daar kon je met Juan Valdez, wereldberoemd naar het schijnt om zijn beeltenis op alle pakken koffie en advertenties van deze concurent van onze eigen DE, op de foto. Uiteraard kon er ook geproefd worden.
Na wat gefilmd te hebben zijn we weer op de bus gestapt. Bij Thomas Jefferson Memorial uitgestapt, een mooi monument aan het water. Daarna gelopen naar het Franklin Delano Roosevelt Memorial, wat een soort park was met allerlei monumenten er in. Zag nog een zielige eend op de grond zitten, de bovenkant van zijn snavel was kapot, stond helemaal omhoog. Maar wat kon ik er aan doen? Hierna weer de bus genomen naar het Lincoln Memorial (I have a dream). Wel indrukwekkend met de vijver en het beeld van Lincoln in de immense hal van het gebouw. Als je daar staat denk je even dat je Tom Hanks bent (Forrest Gump).
Ons rondje met de bus afgemaakt, ondertussen onze koekjes soldaat gemaakt als lunch. Daarna de blauwe lijn genomen die o.a via de begraafplaats in Arlington loopt, hier is ook JFK begraven.
Ook nog de gele lijn genomen, maar dit was meer een route om mensen bij hun hotel op te halen dan wel af te zetten., wel loopt de route gedeeltelijk door Georgtown, een gezellige buurt naar het schijnt. Zo zag het er inderdaad naar uit, maar dit soort buurtjes hebben wij al vaker gezien, dus zijn wij maar niet uitgestapt.
Al met al waren we de hele dag zoet met deze bussen maar we hebben veel gezien. Rond een uur of zeven richting ons hotel in Waldorf gereden, ten zuidoosten van Washington. Het was heel erg druk op deze weg en pas rond een uur of half negen bij ons hotel aangekomen.
Ingechecked en eten gehaald bij een chinees in de buurt. Was niet erg lekker maar we hadden wat te eten. We hadden trouwens een suite met jacuzzi; een rode in de vorm van een hart, dus romantisch. Voordat we naar bed gingen nog lekker een kwartier gebubbeld, daar knapten we wel van op.


16-09-2009 Washington, DC

X
Koffie !!!
Lekker geslapen en toen weer naar Washington gereden. Geparkeerd in dezelfde garage als gisteren en naar het eerste museum gelopen, wat niet zo heel ver was. We hadden besloten om een paar musea te bezoeken, deze zijn bijna allemaal gratis. We namen als eerste het Natural Museum, over dinosaurussen etc. Heel leuk.
Er was ook een exhibit over vlinders, die moest trouwens in tegenstelling tot de meeste musea behorende tot het Smithonian wel betaald worden. Overal vlogen vlinders in het rond, de één nog mooier dan de ander. Op je hoofd, schouder, broek, overal namens ze een rustpauze.
Toen maar met de hop on hop off naar de musts van Washington, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, FD Roosenvelt Memorial, Arlington, etc. Het meeste hadden wij al vanuit de bus gezien, maar je wilt er toch nog even 'aankomen'
Ook de North side van het Witte Huis nog even vereeuwigd, tenslotte zie je die kant altijd in het nieuws. Veel valt hierover niet te vertellen behalve dat er een paar hongerstakers bivakeerden.
Wij waren voor de zoveelste keer vergeten te lunchen en het was inmiddels alweer 5 uur geworden. De hoogste tijd om eens iets aan de inwendige mens te doen. Potenza, een plaatselijke italiaan werd de gelukkige om onze pizza's te serveren. Een voortreffelijke keuze van ons.
Toen weer Hop on, naar de parkeergarage. Vergeetachtig als wij op onze leeftijd zijn geworden, hadden wij geen antwoord op de prangende vraag tot hoe laat de parkeergarage open zou zijn, het was inmiddels half acht, dus wij werden een pietsie nerveus. Inderdaad zat de deur dicht, maar de nachtwaker liet ons gewoon binnen en stelde ons gerust. Tot 9 uur konden wij eruit.


17-09-2009 Washington, DC

X
On the Moon
De left-overs waren vandaag aan de beurt. Ondanks alle voorspellingen had het mooie weer ons niet in de steek gelaten. Het was de tweede dag pas dat de lange broek aan moest. National history Museum was het eerst aan de beurt, maar dat was eigenlijk de moeite niet waard voor ons. Grootste atractie is daar de National Banner, een historisch stuk textiel, het fijne daarvan is ons ontgaan, maar voor de amerikanen is het bezoek aan dit kleinood een soort bedevaart. De rest hebben wij verwend als we zijn elders al gezien, meegemaakt en bezocht.
Volgende halte was het Air and Space Museum, in eerste instantie trok dit Bou het minste aan, maar uiteindelijk bleek dit de leukste te zijn. Ook voor haar. Allerlei authentieke (zou het echt zo zijn???) vliegmachines stonden of hingen er. Dat ding van de Wright Bross, de Spirit of Saint Louis en ga zo maar door. Zelfs de Apollo 11 en diverse andere zaken die op de maan zijn geweest konden wij zowat aanraken.
Je kan er door proefopstellingen ontdekken hoe termiek werkt, wat de invloed is van zwaartekracht etc.
Wederom niet geluncht en dat was maar goed ook want Todai is aan de beurt. Wij deden ons tegoed aan sushi, lobster, snowcrab en allerlei ander lekkers. Uiteraard weer bomvol, wij zijn tenslotte in de US. Daarna gaan shoppen bij oa. Abercrombie, Forever 21, Apple store en Radioshack. Pas laat terug in ons hotel, doodmoe.


18-09-2009 Pittsburgh, PA

X
De beroemde Primanti
Vandaag richting Pittsburgh, een rit van ca. 4 uur. Eerst wat boodschappen bij de Safeway gedaan en getankt, onderweg nog een paar keer gestopt en toen we bij Pittsburgh aankwamen stonden er lange files, dus duurde het behoorlijk langer dan die 4 uur. Uiteindelijk was het rond zes uur toen wij bij ons hotel aankwamen, ingechecked en toen downtown om poolshoogte te nemen.
Weer in de file want er was een baseball wedstrijd in het PNC Park. Volgens diverse bronnen is een sandwich bij de Primanti Bros een must. dus die raad moet opgevolgd, uiteraartd wel bij de original store in 18th street in het Stripdistrict. Een oude, verlopen buurt waar nieuw leven wordt ingeblazen. Ze hebben geen menukaart maar een bord op de muur waar alle sandwiches op staan. Dat is het enige dat je er kunt krijgen maar je kunt wel kiezen tussen diverse vlees of vis combinaties.Wij kozen voor cheesesteak en tuna. Het zijn twee dikke sneden wit brood met steak, cheese, coleslaw, tomaat en lauwe patat en in mijn geval tuna! Het komt op een stuk papier en zie maar hoe je het naar binnen krijgt. Wonder boven wonder smaakt het prima, dat hadden we niet verwacht. De cheesesteak was lekkerder dan de tuna, maar we hebben half/half gedaan. Je drinken krijg je in papieren bekers dus afwas hebben ze niet.
We stonden ook snel weer buiten en hebben daarna nog wat rondgereden. We kwamen langs het stadion wat verlicht was want het was inmiddels al pikdonker. Het was een leuk gezicht maar jammer genoeg konden wij niet stoppen om te filmen. Terug naar het hotel waar we pas om twaalf uur gingen slapen.


19-09-2009 Pittsburgh, PA

X
Pitsburgh Pirates vs San Diego Padr
Vandaag gaan wij naar het Andy Warhol Museum hier in Pittsburgh. Seniors (55+) hebben hier een gereduceerd tarief. Tot onze grote schrik vroeg de kaartjesverkoper niet eens naar onze ID's toen wij om een seniortarief vroegen, dat was pas balen. De kunstwerken en verzamelingen van Warhol zijn verspreid over 7 etages. Dat klinkt kolossaal, maar uiteindelijk viel het mee, alles was vrij ruim en overzichtelijk geplaatst. Er heerste een kakofonie van allerlei geluidsfragmenten. Stukjes Velvet, Stones, Bowie, soundtracks van films etc werden door het hele gebouw continue afgespeeld. Wij vonden het zeer de moeite waard, tenslotte gaat dit over onze eigen jeugd.
Eigenlijk was de parkeerplaats waar wij onze mobiel hadden gestationeerd alleen bedoeld voor bezoekers van het museum, maar na wat gebabbel met de parkeerwacht konden wij toch nog blijven staan.
Vlakbij het museum wisten wij het PNC park gelegen, de thuisbasis van de Pittsburgh Pirates (Baseball), en die wilden wij wel even vereeuwigen. Wij hadden al aan de drukte op straat gemerkt dat er een wedstrijd plaats vond, dus dat maakte de zaak nog interessanter. De zwarthandelaren leurden flink met hun kaartjes, maar schijters als wij zijn, altijd bang dat je opgelicht wordt, negeerden wij deze in eerste instantie. Maar omdat wij altijd al de gedachte hebben gehad dat wij eens zo'n wedstrijd wilden meemaken, toch maar de stoute schoenen aan getrokken om zo'n 'I need tickets' persoon aan te spreken. De kaartjes die hij verkocht waren slechts $ 5,--, de wedstrijd was tenslotte al in de derde inning beland, voor kaartjes op de eerste ring, bij het derde honk. Normaal kosten deze kaartjes $ 20,--. Nou voor $10,-- wilden wij wel het risico lopen om in een zwendeltje te trappen.
Maar nee, niets van dat alles, het bleken officiële kaartjes. Bij de ingang kregen wij ieder zelfs een heuse cap van de Pirats. Toen wij naar onze plaatsen werden begeleid, mochten wij zelfs nog verder richting veld verhuizen aangezien het verre van uitverkocht was. De Pirats speelden tegen de San Diego Padres. De stand was 1-1 toen wij binnenkwamen.
Opvallend was de gezellige sfeer die er in het stadion hing. Het is een familie uitje. Men kijkt wat, eet wat, loopt wat rond en het lijkt erop dat de wedstrijd van secondair belang is. Belangrijk zijn de gratis T-shirts die met een katapult de tribune op worden geschoten, de videobeelden die van de bezoekers op het grote scherm worden vertoond en allerlei andere randverschijnselen. Een heel leuke ervaring. Uiteindelijk werd het 2-1 voor de Padres, teleurstelling bij het thuis publiek, maar geen frustratie en agressie, het bleef gezellig.
Toen naar de Matrass Factory, wij dachten te hebben begrepen dat het een groot atelier zou zijn van allerlei jonge kunstenaars, maar het bleek een museum te zijn en daar hadden wij geen zin meer in.
Omdat het zo lekker is en wij waarschijnlijk maar één keer in Pittsburgh zullen zijn nog even naar de Primanti Bross voor een Cheesesteak to share. Beiden zaten wij bomvol.
Nog even rondgelopen in het stripdistrict, nu overigens wel gezellig druk en vol levendigheid, en toen nog even naar de onvermijdelijke Mall. Wat pausenpetjes voor Bou en wat souvenirs was de buit.
Naast ons hotel zit ook een filiaal van jawel de Primanti Bros, dus daar ook nog maar even de inmiddels traditionele cheesesteak to share besteld. Dit filiaal is trouwens veel minder leuk in vergelijking met the Original. Leek veel meer op een normale chain, menukaarten, 'keurige' kartonnen bakjes waar de sandwich in werd gereserveerd en omdat wij to share hadden besteld kregen wij zowaar ieder een eigen bakje met een halve portie. De smaak van het lekkers was overigens wel gelijk.
Bedtijd.


20-09-2009 Pittsburgh, PA ⇉ Harrisburgh, PA

X
chocola, chocala en chocala
Pittsburgh New York in één keer vinden wij toch wel een beetje veel voor één dag, dus is het besluit maar genomen om een etappe in te lassen. Vandaag vertrekken wij richting Harrisburg, dat is zo'n beetje halfweg voor ons.
Hersey ligt daar pal tegenaan, daar is alles van chocola, zelfs de lantaarnpalen. Wat er eerst was het stadje of de fabriek van ondermeer KitKat dat is voor ons net zoiets als van dat ei en de kip. Er is daar een chocolat factory tour of zo, dus daar maar eens heen. Wat een spectakel, zoiets hadden wij totaal niet verwacht. Het leek wel Disneyland, amerikaans geregelde parkeergelegenheid, kaartje gekregen voor 2 uur gratis en daarna 10,-- dollar per uur, trollybus, etc.
Daarna via een maze naar de attractie, het leek wel It's a small, small World. Wij werden in een karretje gestopt om naar zingende koeien kijken, en nog eens zingende koeien te bewonderen en werden uiteindelijk gedropped op de plek waar het geld uitgegeven moest worden, foodcourt, factory outlet en de onvermijdelijke souveniershop. Onze mond viel open van verbazing wat ze er hier weer van gebakken hadden en wij hebben kan je wel zeggen toch wel het één en ander meegekregen van de Amerikaanse cultuur.
Gaan eten bij de plaatselijke brewery, een heel leuke tent waar vaak live Music is, helaas vandaag niet. Wij vernamen dat Jason Isbell hier volgende maand optreedt, die missen wij dus.


21-09-2009 Harrisburgh, PA ⇉ Fairfield, NJ

X
Harrisburgh
Onze laatste dag, morgen vliegen we weer naar Nederland. Ik had op de website een outlet gezien en wilde toch nog wel even winkelen. Het leek redelijk onderweg naar Fairfield maar was toch nog wel een behoorlijke omweg. Het was wel een mooie outlet en ik heb daar nog een mooie tas van Guess gekocht en bij Eddie Bauer nog twee Gorillepods.


22-09-2009 new york, NY ⇉ Almere

Helaas, teruggg


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering