USA Vacation

USA vacations | Florida 2003


06-06-2003 Amsterdam ⇉ Miami, Florida | De route

X
de route

  • A - Miami FL
  • B - Cocoa Beach FL
  • C - Orlando FL
  • D - Ocala FL
  • E - Homosassa FL
  • F - Saint Petersburg FL
  • G - Fort Meyers FL
  • H - Flamingo FL
  • I - Key West FL
  • J - Miami FL


07-06-2003 Amsterdam ⇉ Miami, Florida

X
Abbey Hotel
Wij vliegen met de MP643 van Martinair naar Miami. Zover ik mij nog weet te herinneren kwamen wij tegen het einde van de dag aan. De klamme hitte sloeg om ons heen bij het verlaten van het vliegtuig, zeker niet aangenaam en zeer zeker niet bij customs waar wij uiteraard in de rij moesten. Wij pikten onze huurauto op, ik meen mij te kunnen herinneren dat het een Mitsubishi Galant was en reden naar South Beach, het art deco district waar ons hotel voor de komende dagen zich bevond. Navigatie hadden wij toen nog niet dus hadden wij ons huiswerk gedaan en zo goed als zo kwaad het ging kwamen wij er zonder al te grote problemen.

Hotel: Abbey Hotel Miami


08-06-2003 Miami, Florida

X
Gooomsbay Festival
tweede dag in Miami, Coconut grove staat vandaag op het programma, er vindt daar een straat festival plaats, the Miami/Bahamas Gooombay Festival, het is er een drukte van belang, reuze gezellig, uiteraard veel eten en muziek. Op de terugweg komen wij bij Bayside terecht waar wij het fenomeen Hooters leren kennen. Daar genieten van onze maaltijd geserveerd door de markant schaars geklede dames. Het is er een drukte van jewelste.

Hotel: Abbey Hotel Miami


09-06-2003 Miami, Florida ⇉ Cocoa Beach, Florida

Wij rijden via de kust naar het noorden, Via o.a Daytowna waar wij de Oval nog even bekijken.Onderweg hebben wij een heuse tropische regenbui. Wij eten bij The Roadhouse een leekere steak met doppinda's

Hotel: Best Western Space Shuttle inn


10-06-2003 Cocoa Beach, Florida

X
Cape Canaveral
Vandaag staat Cape Canavaral op het programma, wij hebben het geluk een lancering mee te maken. Het gaat om de Delta II Launch od Spirit Rover to Mars. Het is een leuke interessante dag. Wij eten bij Durango Steak House vlakbij het hotel

Hotel: Best Western Space Shuttle inn


11-06-2003 Cocoa Beach, Florida ⇉ Orlando, Florida

X
Magic Kingdom
Disney is aan de beurt. Wij zijn de trotse bezitters van de Florida in the Sun pass, een rib uit ons lijf, zover ik mij kan herinneren meer dan 300 euro per persoon. De pas geeft het recht een aantal dagen de Disney parken te bezoeken, een ontbijt te genieten met Disney figuren, het Dali museum in St Petersburg, het Hemmingway huis in Key West en Seaquarium in Miami en misschien nog wel meer maar dat kan ik mij niet meer herinneren. Vandaag is Magic Kingdom aan de beurt.
Het is toch wel heel speciaal om hier naar binnen te gaan. Al vanaf onze kleutertijd hoor je allerlei fantastische verhalen over Disneyland en eigenlijk het enige wat je in die tijd mee kreeg was dat je door het lezen van de Donald Duck de personages heel goed kent. Hier schudt je Donald en Mickey de hand. Natuurlijk hadden wij in Parijs al eens een bezoek gebracht aan Euro Disney, maar het is toch anders.

Hotel: Holiday Inn Nikki Bird


12-06-2003 Orlando, Florida

Vandaag Epcot.

Hotel: Holiday Inn Nikki Bird


13-06-2003 Orlando, Florida

Vandaag Animal Kingdom en eindigen Downtown Disney

Hotel: Holiday Inn Nikki Bird


14-06-2003 Orlando, Florida

MGM is aan de beurt en wij besluiten maar eens bij Sizzlers

Hotel: Holiday Inn Nikki Bird


15-06-2003 Orlando, Florida

Eerst ons ontbijt met Goofy, daarna nog eens naar Epcot

Hotel: Holiday Inn Nikki Bird


16-06-2003 Orlando, Florida ⇉ Ocala, Florida

Glass boat ??? en Hooters was ons wel bevallen, dus deze avond nog maar eens.

Hotel: La Quinta Inn Ocala


17-06-2003 Ocala, Florida ⇉ Homosassa, Florida

Eerst Silverspring daarna naar Homosassa waar wij garnalen uit een bucket eten met uitzicht op een eilandje waar de apen lustig in het rond rennen. Als ik mij goed weet te herinneren was er maar een hotel hier te vinden in die tijd, dus daar zaten wij.

Hotel: ??


18-06-2003 Homosassa, Florida ⇉ St. Petersburg, Florida

Eerst bezoeken wij de manatees, daarvoor zijn wij hier gekomnen. Manatees zijn zeekoeien. Er is hier een opvang voor hulpbehoevende dieren, een soort Pieterburen. Dan naar St. Petersburg, daar hadden wij een dagje rust gepland. Ons hotel heeft een groot buiten zwembad met ligweides etc.

Hotel: Holiday Inn Sunspree


19-06-2003 St. Petersburg, Florida

Ons hotel heeft een groot buiten zwembad met ligweides etc. Helaas regent het er, daarom besluiten wij het Dali Museum te bezoeken, daar hadden wij tenslotte recht op met onze Florida in the Sun pass.Wij hadden het geluk dat er net een rondleiding startte en konden aansluiten.Erg leuk, je steekt er toch weer meer van op als je op details gewezen wordt. Wij eten bij een Red Lobster

Hotel: Holiday Inn Sunspree


20-06-2003 St. Petersburg, Florida ⇉ Fort Meyers, Florida

bruiloft op het strand Nog maar eens Hooters

Hotel: Outrigger Beach Resort


21-06-2003 Fort Meyers, Florida

Schelpen zoeken op het strand in Sanibel. Eten bij Hubs Harbour

Hotel: Outrigger Beach Resort


22-06-2003 Fort Meyers, Florida ⇉ Flamingo, Florida

De everglades. De bedoeling was om te overnachten in de Flamingo Lodge and Outpost Resort, die hadden wij al vanuit Nederland gereserveerd. Wat wij echter vergeten waren is dat het hier hoogseizoen is voor de muggen. Het was er niet om uit te houden, dus besluiten hier niet te blijven. Helaas is er van refund geen sprake, dat nemen wij maar voor lief, want lek gestoken is geen optie. Wel maken wij nog een boottocht onder een groot muskietennet, die enigszins bescherming biedt. Ook om het resort hingen grote netten, maar dat was bij lange na niet voldoende. De boottocht was trouwens wel heel leuk, wij zagen zelfs nog dolfijnen. Uiteindelijk sliepen wij ergens op weg naar Key West in een agenebish tent, maar alles beter dan muggebeten.

Hotel: ??


23-06-2003 Flamingo, Florida ⇉ Key West, Florida

Op naar Key West, maar eerst stopten wij bij the Dolphins Research Center. Daar waren wij niet weg te slaan, wat leuk hier. Helaas waren de programs volgeboekt en die waren trouwens toch aan de prijzige kant, wij hadden immers al een groot deel van het budget opgemaakt aan de Florida Pass. Volgende keer maar eens.

Hotel: Westwinds Inn


24-06-2003 Key West, Florida

Sloppy Joe en Hemmingway House (of sloegen wij die over deze keer?

Hotel: Westwinds Inn


25-06-2003 Key West, Florida ⇉ Miami, Florida

Coral Reef, althans voor Bou, ik bleef aan de kant. Een paar uur later kwam Bou groen en geel terug. Was ik even blij dat ik aan de kant was gebleven. Wij aten bij Longhorn

Hotel: La Quinta Inn Miami


26-06-2003 Miami, Florida

Vandaag naar Seaquarium,een beetje gedateerd vergeleken bij Seaworld, maar toch heel leuk. Ook hier hebben ze orca's en veel dolfijnen. En na al die zeedieren moet je natuurlijk bij de Red Lobster eindigen.

Hotel: La Quinta Inn Miami


27-06-2003 Miami, Florida

Toch maar een poging gewaagd om iets meer van de Everglades mee te krijgen, dus ondernemen wij een tochtje met een propellorboot dwars door de rietvelden en alligators. Het is een hele belevenis en in het begin schrik je je een hoedje als je in volle vaart door het riet heen scheurt. Truc is volgens zeggen dat je probleemloos kan varen waar geen hout staat, daar moeten wij san maar op vertrouwen. De bestuurder tilde zelfs onderweg vlak naast mij een alligator gedeeltelijk uit het water om te showen hoe gevaarlijk die beesten wel waren, jaja, volgende keer maar iets verder van mij vandaan. Wij eindigden deze dag aan de Bayside bij Bubba Gump. Wij zaten zelfs nog even op het bankje met basketbalschoenen aan.

Hotel: La Quinta Inn Miami


28-06-2003 Miami, Florida

Wij vertrekken pas heel laat naar Amsterdam, dus maar een late check out geregeld. De dag brengen wij door, hoe kan het ook anders bij een Mall. Hetgeen mij nog is bijgebleven is die lekkere Cubaanse koffie. Het was een heerlijke vakantie en het leuke was dat in verband met een of ander jubileum van Martin Air wij ook nog eens recht hebben op nog een reis. Die zal in het voorjaar 2004 naar Orlando gaan.

Hotel: La Quinta Inn Miami


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering