USA Vacation

USA vacations | nuttig

Het Capitool Bagage
In verband met eventuele douaneconetroles behoort je baggage niet afgesloten te zijn. Wel zijn er speciale goedgekeurde sloten op de markt waarme de koffer wel afgesloten mag worden. Als je bij binnenkomst van de VS direct een aansluitende vlucht neemt zul je eerst met je bagage door de douane moeten. Vervolgens dien je dan opnieuw je bagage in te checken voor de volgende vlucht. Bij de terugreis is het éénmaal inchecken, je bagage zie je in Nederland weer terug.

Geld
Betaal zoveel mogelijk met creditcard, de diverse bankbiljetten lijken namelijk wat op elkaar, dus een vergissing is makkelijk gemaakt en bovedien is het vrij gebruikelijk. Contant geld opnemen doe je bij een ATM machine. Als je met de auto op pad gaat, zorg er dan voor dat je wat munten hebt voor tol en parkeren.

Autorijden in de Verenigde Staten
Voor Nederlanders is ons nationale rijbewijs en een geldig paspoort voldoende. Je hebt dus geen internationaal rijbewijs nodig in Amerika. Meestal is de voordeligste manier om een auto te huren via het internet. Je dient minimaal 21 jaar te zijn om een auto te kunnen huren. Voor het besturen van een camper,gelden meestal dezelfde voorwaarden. Er is wel een restrictie... Ze gaan ervan uit dat je goed uitgerust aan je Camperreis begint, daarom kan pas na één dag na aankomst de huur ingaan.

Gezondheid
Er zijn overal 'drugstores' waar je medicijnen kunt kopen, die op onze producten lijken. Als je een speciale behandeling volgt, vergeet dan niet hiervoor je medicijnen mee te nemen, voorzien van de bijsluiter. De medische kosten zijn erg hoog in Amerika en het is dan ook verstandig een goede reisverzekering af te sluiten.

Beperkingen bij invoer van producten en dieren

  • 1 liter alcoholhoudende drank (21 jaar of ouder)
  • 200 sigaretten of 50 sigaren of 2 kg tabak (mits 18 jaar of ouder)
  • Cadeaus met een maximum waarde van $ 100,-.
  • Alle overige artikelen dien je aan te geven bij de douane. Als je meer dan 10.000 dollar contant geld in of uit wilt voeren moet dit eveneens worden aangegeven. Overigens geldt ook bij vertrek uit Nederland aangifteplicht bij het uitvoeren van contante bedragen hoger dan 10.000 dollar.

Belangrijk: de wetten op de invoer van dieren, planten, fruit en bepaalde voedingswaren zijn onderworpen aan uiterst strenge voorwaarden! Als je terugkeert naar Nederland dan mag voor € 430,- aan goederen ingevoerd worden. Op de website van de douane kan je meer informatie over het invoeren van goederen naar Nederland nalezen


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering