USA Vacation

USA vacations | Las Vegas 2024


31-01-2024

X
Onze geplande route
Het is weer zover, wij hebben geboekt. Op 11 maart is het de bedoeling dat wij met De DL161 via Minneapolis naar Las Vegas vliegen, waar onze rondreis zal starten. geplande route is:

 • Las Vegas-NV
 • Kanab-UT
 • Page-AZ
 • Farmington-NM
 • Gallup
 • Belen-NM
 • Las Cruces-NM
 • Lordsburg-NM
 • Sierra Vista-AZ
 • Phoenix-AZ
 • Flagstaff-AZ
 • Lake Havasu-AZ
 • Indio-CA
 • Banning-CA
 • Covina-CA
 • Ridgecrest-CA
 • Pahrump-NV
 • Las Vegas-NV


10-03-2024

Het is nog wat hectisch, doordat de griep ons de afgelopen weken te pakken heeft gehad is er wat vertraging in de voorbereiding ontstaan. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Morgenochtend vroeg komt de Supershuttle ons ophalen. dus nu nog alles gereed voor vertrek maken.


11-03-2024 Almere ⇉ Las Vegas, Nevada

X
Onze Envision
maandag 11 maart 2024 - 10:35 Amsterdam, Schiphol Airport, AMS DL161 | 42h en 42J
14:45 Minneapolis, Saint Paul International Airport, DL1203 21C en 21B
Dat was vroeg op, de Supershuttle stond klokslag 7:00 voor de deur en een soepele rit naar Schiphol was ons deel. Slechts bij schiphol zelf even in de file moeten staan. Ook het inchecken ging gesmeerd en al gauw zaten wij bij de gate, dat hebben wij de laatste tijd wel eens anders meegemaakt. De vlucht met tussenstop in Minneapolis was intens, de vluchten waren vol met allerlei pluimage, zeer onrustig. Maar goed tegen half 6 lokale tijd, dat is half 12 Nederlandse tijd, dus ruim 19 uur reizen stonden wij op het vliegveld van Las Vegas, immigration hadden wij in Minneapolis al gehad en dat ging eigenlijk best ok, dus hier leek ook ales goed te gaan. Helaas had wij al gezien met de zoek app dat het er op leek dat er een koffer was achtergebleven in Minneapolis, en dat bleek te kloppen. De bagage afhandelaar beloofde ons dat de koffer met de volgende vlucht mee zou komen en dat het op het einde van de avond naar ons hotel zou worden gebracht,
En toen begon de ellende, eerst al een behoorlijke wachtrij voor de shuttle naar de Carrental en normaal staat onze naam op het bord dat wij door kunnen lopen naar de autos en er aldaar een kunnen uitzoeken, helaas geen naam op het bord, dus dan maar naar de balie.In eerste instantie was er maar 1 medewerker, die zeer gestrest zijn werk probeerde te doen voor een behoorlijke rij wachtenden, later kwam er gelukkig nog iemand bij. Toen wij eindelijk aan de beurt waren werd ons medegedeeld dat wij gewoon naar de Presidens Circle konden om een auto op te pikken met een rot smoes waarom wij niet op het bord stonden, hij mompelde wat over dat wij 3 kwartier te laat waren, ik was te moe om daar nog wat over te zeggen. Wij naar de auto's maar er stond er geen, wederom slechts wachtende mensen. Terug naar de medewerkeren uiteindelijk kwam het verhaal dat er geen auto&s waren, dus moesten wij wachten. Pas tegen een uur of 8, dus 2 en een half uur na landing zaten wij in een Buick Envision, het lijkt een goede bak waar wij de komende weken in zullen vertoeven.
Ook bij het hotel stond er bij de incheckbalie nog een flinke rij, maar uiteindelijk zitten wij in onze kamer en kwam de koffer ook tegen een ur of half elf. Dat was het dagje wel.

Hotel: Luxor
Hotelrating: 7/10


12-03-2024 Las Vegas, Nevada | Rondje strip

Tot circa acht uur op bed blijven liggen, de eerste vermoeidheid is er af. Toen naar beneden, ja echt afdalen, wij zitten op de twintigste etage van de Silver Tower naar de inpandige Starbucks voor koffie en een croissant, Bou had al een pumkin loaf vanaf het vliegveld meegenomen. En ook de jus hadden wij gisteren avond al gekocht. Aan het ontbijtbuffet hier in Las Vegas wagen wij ons niet meer, wij kunnen er geen maat houden.
Wij hebben het plan opgevat om er een super rustig dagje van te maken, dus het getreuzel is deze morgen behoorlijk. Even na elf uur staan wij buiten om een stukje strip te doen, maar ja van het een kwam het ander en uiteindelijk stonden wij toch behoorlijk vermoeid in de Fashion Mall. Het was inmiddels al weer half twee dus wilden wij even zitten en wat nuttigen, dus op naar het foodcourt. Even een rustig plekje zoeken en Bou op jacht naar wat lekkers. Een paar minuten later komt ze terug met in haar kielzog mijn neef Tjau en zijn vrouw Ria, wat een ongelooflijk toeval, Zij hadden al gegeten , maar wij nog niet. Bou nam een Mexicaanse salade en ik nam genoegen met wat de Panda Express te bieden heeft. Wij kletsten nog wat, wij hadden elkaar al een hele tijd niet meer gesproken en toen gingen wij weer onze eigen weg.
Toen de Mall maar even op. Bij Banana een leuke polo aangeschaft en toen nog even bij Fabletics kijken. De vriendelijke verkoopster attendeerde ons op een super aanbieding, maar dan moest je wel member worden, ok dat moet dan maar. Uiteindelijk verlieten wij de winkel met op het bonnetje 514, 60 voor twee trainingsbroeken en een shirt voor Bou en voor mij 2 shirts, twee shorts en een trainingsbroek, terwijl wij 124,86 afrekenden. Die 500 klinkt heel veel , maar Fabletics is sowieso best prijzig, maar de kwaliteit rechtvaardigt dat, dus hebben wij een super deal. Alle energie was weg uit ons lijf dus werd het een Uber naar het hotel.
Vandaar uit toch nog maar even naar de Whole Foods om wat voor het ontbijt van morgen te halen en ook om nog wat lichts voor het avondeten te scoren. Die Panda en die Mexicaan van vanmiddag hebben goed hun best gedaan. Het wordt sushi vanavond..
En toen ondanks de vermoeidheid toch nog maar even het casino in. Het is er toch wel behoorlijk wat gewijzigd, Bij Black Jack en Craps is de minimale inleg inmiddels 20 en 25 usd, dat is niet leuk meer, dus dat doen we niet meer. Bou nog wel even achter de fruitmachine, maar dat was geen al te groot succes.

Hotel: Luxor
Hotelrating: 7/10


13-03-2024 Las Vegas, Nevada ⇉ Kanab, Utah

Op naar Kanab, onze eerste halte. Het is de bedoeing om eerst langs Zion te gaan. De eerste keer dat wij daar waen, was het er mooi en rural. 10 jaar later was het er een kermis, dus wilden wij het toch nog maar eens zien. Er gingen al berichten dat het er inmiddels nog erger was en de toegangswegen puilden vandaag ook uit, dus die slaan wij over. Op naar Kanab, daar kwamen wij tegen 3 uur aan. Het plan is om er 2 nachten te slapen, morgen staan Bryce en Kodachrome op de lijst, maar er zijn waarschuwingen voor extreem slecht weer, dus die gaan ook van het lijstje, Ook daar zijn wij al een paar keer geweest, dus was het pure luxe. De tweede nacht kon gelukkig nog geannuleerd en na veel moeite lukte het ook om de volgende bestemming een dag te vervroegen.
In de plaatselijke supermarkt haalden wij wat water en frisdrank en voor de rest werd het avondeten gegund aan de grote gele M, er is hier verder eigenlijk niets.
Eigenlijk komt het wel goed uit een rustig dagje, de reisvermoeidheid is nog niet uit onze krakende lichamen verdwenen.

Hotel: Holiday Inn Express Kanab
Hotelrating: 6/10


14-03-2024 Kanab, Utah ⇉ Page, Arizona | Vermillion Cliff

X
Sneuuw, wij hadden anders verwacht
De vermoeidheid is nog steeds niet verdwenen, dus wederom een rustige dag. Vandaag rijden wij naar Page. De route leidt ons dwars door het Kanab National Forest, een prachtige weg die nog een extra tnitje kreeg doordat er een flinke pak sneeuw was gevallen. Ook voerde de weg ons naar de Vermillion Cliffs National Monument, een prachtig lijnenspel van rotsformaties.v Helaas konden wij niet echt het gebied in. Bij het toegangsbord hielden wij even halt om een plan de campagne te maken om de onverharde paden te berijden. Een pick-up truck kwam net het gebied uit rijden en hield halt bij ons en vroeg ons of wij wat hulp konden gebruiken, Hij vond ons er verdwaald uit zien. Om verder te rijden hadden wij toch wel een terreinwagen nodig, dus bleef het bij het toegangsbord helaas.
Hier ontdekten wij dat er toch nog wel een hiaat is bij het gebruik van Carplay. Hier in het buitengebied was er geen of bijna geen internet signaal en dan wordt het onmogelijk om te navigeren. Als er al een route bezig is gaat het wel verder, maar zodra er een wijziging of een nieuwe bestemming moet komen is er een probleem. Gelukking hadden wij nog een ouderweste papieren exemplaar bij ons.
Verder naar Page, daar bewonderden wij de Glen Canyon Dam, voor de derde keer geloof ik. Het blijft zeer indrukwekkend. In het Visitors Centre bekeken wij nog een film over de historie van de dam.
Benzine getankt gefourageerd bij de Safeway en een yoga matje voor de dagelijkse oefeningen voor mijn rug bij de Wallmart. Toen was de pijp leeg. Zelfs voor het avondmaal hadden wij geen puf meer om de kamer te verlaten, dus werd het gisteren aangeschafte noodrantsoen (bamisoep) nu al op gebruikt.

Hotel: Hampton Inn Page
Hotelrating: 7/10


15-03-2024 Page, Arizona ⇉ Chinle, Arizona | Canyon de Chelly

X
Canyon de Chelly
De energie komt gelukkig langzaam terug, doordat wij de boel enigszins hebben aangepast is er vandaag ruimte voor Canyon de Chelly en daarom kozen voor de Holliday Inn in Chinle, die ligt slechts circa 500 meter vanaf het Visitors Centre, ideaal. De weg vanaf Page naar Chinle leidt door een prachtig gebied, helaas troffen wij het niet en belanden wij in een forse hagelbui gevolgd door sneeuw, dat was geen pretje, maar goed wij kwamen tegen een uur of twee in Chinle aan. Even relaxen en daarna de Canyon bezoeken. Hier zijn wij al een paar keer geweest, maar het blijft prachtig.
Wij besluiten om in restaurant van het hotel te eten, daar hebben wij in het verleden wel eens geluncht en dat smaakte uitstekend. Nu was het helaas geen al te groot succes. Het hotel is momenteel sowieso zeer matig, het lijkt erop dat ze aan het renoveren zijn, nu is het nog een oude bende.

Hotel: Holiday Inn Chinle
Hotelrating: 5/10


16-03-2024 Chinle, Arizona ⇉ Williams, Arizona | Route 66

X
Even uitrusten met de hele groep
Gisteren avond hebben wij besloten om het reisschema drastisch om te gooien. Het oorspronkelijke plan was om een paar dagen heel veel natuur te doen, maar het is hier momenteel stervens koud, dus het zou niet zo leuk worden, daarom gaan wij eerst richting Covina en proberen wij daarna die natuur te doen, hopelijk verbetert het weer en hebben wij er dan meer plezier van. De eerste stop wordt Williams, voor de meesten de halteplaats om de Grand Canyon te bezoeken, daar zij wij al een paar keer geweest dus die kunnen wij overslaan. Bovendien is het best een stuk rijden van Chinle naar Williams en dat wordt voor onze huidige conditie toch wel wat zwaar. Dus houden wij het bij een slentermiddag over een stukje Route 66. Nu is het een stukje met alleen souvenirshops en eettentjes dus eigenlijk ook niet onze cup of tea. Wij nemen daar een vroeg diner bij de Pizza Factory, zover wij ons konden herinneren hebben wij daar ruim twintig jaar geleden ook al eens een lekkere pizza verorberd. Wij bestellen er een thin crust tomato basil small size om te delen en dat is voor ons zat. Helaas was de verse basilicum op en werd vervangen door gedroogde.

Hotel: Hampton Inn Williams
Hotelrating: 7/10


17-03-2024 Williams, Arizona ⇉ Kingman, Arizona | Route 66 Museum

X
Historic Kingman
Op naar Kingman, relatief een korte rit, ongeveer 180 kilometer. Bij het hotel hier in Williams zien wij dat de sneeuw langzaam terugtrekt, maar het is nog steeds erg koud. In Kingman aangekomen merken wij dat de temperatuur een flink stuk aangenamer is, de jas hoeft niet steeds meer aan. Korte broeken weer is het helaas nog niet. Wij bezoeken het Route 66 museum, daar is niet zo veel aan en er zit ook nog een electric vehicle gedeelte aan vast, tja wat moet je daar nu van denken. Er staat een rits aan Kanto voorlopers en een aantal golfkarretjes. Ook twee opgepimte met de namen Waylon (Jennings)en Willie (Nelson) erop, gepimpt als een Mercedes en de andere als een Rolls Royce. Ook was er nog een filmpje over de historie van Route 66, dat was igenlijk best leuk, maar om 3 uur kwam er een museum medewerker die de film uitzette, er stond inderdaad een bordje dat de film tot 3 uur liep, maar waarom was een raadsel, het museum bleef gewoon open. Toen nog naar het zogenaamde historic district, daar waren wij binnen 10 minuten uitgekeken. Zo interessant is het daar. Vervolgens naar de Dollar Tree, een favoriet van Bou. Voor 15,00 dollar hadden wij een hele lading aan cadeautasjes, wenskaarten, 2 knuffeltje en nog wat andere zaken. En toen was er Panda, verder zit hier niet zo veel.

Hotel: Holiday Inn Express Kingman
Hotelrating: 5/10


18-03-2024 Kingman, Arizona | Chloride en Oatman

X
Ezeltje strek je
Vandaag gaan wij de omgeving verkennen, het is behoorlijk blauw, maar nog geen korte broek. Eerst gaan wij naar Chloride, een bijna verloren stadje bestemd voor de mijnwerkers van een zilvermijn, met volgens het bordje bij binnenkomst van het gehucht 352 inwoners. Er is een Welcomes Centre annex winkel voor alles, etenswaar, souvenirs en andere benodigdheden. Bou had al gelezen dat er wat bergwand was beschilderd en zij wees ons de weg. Wij moesten een paar kilometer de berg op over een dirtroad, volgens haar was dit met een normaal voertuig zoals de onze goed te doen. Alleen moesten wij na de muurschilderingen niet nog verder gaan, daar werd de dirtroad vrijwel onbegaanbaar. De weg was inderdaad te doen al was het behoorlijk hobbelen en schudden. En jawel, na een kwartiertje op de massagestoel namen wij de schilderingen waar, Zeer kleurrijk, maar artistiek van een mindere kwaliteit, nou ja het was in ieder geval een leuke gewaarwording . Er was naast ons nog een andere auto die de ontbering van de weg voor lief hadden genomen. Twee dames stapten uit en zij vertelden ons nog iets over de mineralen waarvan de restanten nog her en der aanwezig waren.
Daarna naar Oatman, bekend van de ezels, dat is best nog wel een stukje rijden en over een weg dwars door de bergen, eigenlijk niets voor ons, maar gelukkig werkte het weer mee, ik moet er niet aan denken deze weg met neerslag en slecht licht te moeten begaan. Oatman hadden wij ons totaal anders voorgesteld, het is slechts een verzameling van zaken om toeristen te lokken, van een normaal leven is geen spoor te bekennen. De ezeltjes lopen overal rustig rond te bedelen naar het voer wat overal te koop is. Na een drie kwartier hadden wij het wel gezien, het was toch wel een gewaarwording die je een keer moet hebben gezien om een oordeel te vormen dat je er niet meer naar toe hoeft.
We besluiten de dag bij In-n-Out, ja ook Bou aan de hamburger.

Hotel: Hie Kingman
Hotelrating: 5/10


19-03-2024 Kingman, Arizona ⇉ Banning, California | Cabazon

Er staat ons een lange rit vandaag te wachten. De volgende stop is Banning, ja lach niet het is een stop voor Cabazon, de Outlet Mall. Excuus is dat het onderweg ligt naar Covina, we rijden er niet voor om. Tegen een uur of drie arriveren wij in de Mall en het eigenlijk direct al raak, een paar spijkerbroeken bij Levi's , wat pausenpetjes voor Bou, wat shirts bij Banana R en Under Armour en uiteraard kon Kate Spade niet worden overgeslagen. Toen was het genoeg voor de dag en gingen wij richting het een paar minuten verder gelegen hotel. Wij aten uiteraard bij gebrek aan een ruime keuze bij Sizzler, volgen Bou kwamen wij daar steeds weer terecht. Moet zeggen dat het zeer meeviel, eigenlijk hebben wij best lekker gegeten, Bou van het groene buffet en ik de vis/ garnalen schotel.

Hotel: Hie Banning
Hotelrating: 5/10


20-03-2024 Banning, California ⇉ Covina, California | Cabazon

X
Met Anke
Vandaag naar Covina, wij verblijven de komende nachten bij mijn nicht Anke. Eerst nog even naar Cabazon om er zeker van te zijn dat Bou niets heeft gemist. Bovendien hebben wij nog wat presentjes nodig voor de familie . Dat eventjes werd toch nog wel een poos zodat wij tegen een uur of 4 in Covina aan kwamen, het was een fijn weerzien. Helaas zit Nelson momenteel in Taiwan, dus die missen wij. Wij halen het eten op in wat wij gekscherend ons familierestaurant noemen, Canaan, daar vinden bijna alle familie etentjes plaats als iedereen van overzee daar komt, zo zijn wij daar nadat Janice getrouwd was de volgende dag met een groep van 50 personen gaan eten.

Hotel: Anke


21-03-2024 Covina, California

Vandaag gaan wij naar de Arcadia Mall, alleen, want Anke is aan huis gebonden in verband met Louie, het gaat niet goed met hem. De Mall is luxe en groot, en in het bezit van Taiwanezen. We lunchen in een leuke bakery, behorend bij de 99 Ranch Market. Er is een ruime keuze aan broodjes, zoet en hartig. Het bevalt ons goed dus nemen wij er een paar mee voor het ontbijt van morgen. Daarna nog even naar Trader Joe en Daiso. Het diner bestaat uit leftovers van gisteren.

Hotel: Anke


22-03-2024 Covina, California

Vandaag staat de West Covina Mall, daar is een Nordstrom Rack en dat kan Bou niet missen. Ook zit er een grote nagelsalon, daar laten wij ons ontdoen van de overbodige aan groeisels. Voor de rest was de MAll best groot, maar het aanbod was matig. Nou ja, wellicht zijn wij te verwend, Wij zij er eigenlijk best snel uitgekeken en gaan daarna nog maar even naar de Target. Voor het avondeten halen wij wat op bij de Vietnamees waar wij een paar jaar geleden met Joyce hadden gegeten. In onze herinnering smaakte het ons toen beter, maar nu kon het er nog wel mee door.

Hotel: Anke


23-03-2024 Covina, California

Het belooft een regenachtige dag te worden, dus blijven wij maar thuis. We kletsen heel wat af en bekijken foto's van de familie historie. Anke herkent gelukkig veel meer personen, wat het voor ons wat eenvoudiger wordt om alles een plaats te geven. In de middag gaan wij toch nog even naar het vlakbij gelegen winkelgebiedje.
Voor het avondeten kiezen wij voor door Anke gemaakte wonton soep.

Hotel: Anke


24-03-2024 Covina, California ⇉ Palm Dessert, California | Lunch bij Hong en Sioe Li

X
De familie Hanawi
Vandaag is gereserveerd voor een lunch bij Hong en zijn familie die er bij toeval allemaal zijn. Wij nemen afscheid van Anke en van Louie de hond, die er vermoedelijk binnenkort niet meer zal zijn. En rijden er tegen 11:30 weg. Tegen 13:00 komen wij aan in Huntington Beach waar de hele familie aanwezig is om ons te ontvangen, Lana ligt nog te slapen. Zoals gebruikelijk staat er een uitgebreide lunch paraat, deze keer is het Dim Sum, heel smakelijk. Het was zeer gezellig en wij kletsen er lustig op los. Barker informeert ons dat hij in juni naar Amsterdam komt voor zijn werk bij Tesla en dat hij ons dan graag wil ontmoeten. Bou is haar jasje vergeten, dat is een extra reden om Barker in Amsterdam te treffen

Hotel: Fairfield Palm Desert CV
Hotelrating: 8/10


25-03-2024 Palm Dessert, California ⇉ Lake Havasu City, California

Het plan is om onderweg naar Lake Havasu City het zuidelijke deel van het Havasu Wild Life Refuge te verkennen. Het wordt keurig aangegeven in de navigatie ,maar op het moment dat er wordt aangegeven dat wij naar rechts moeten vinden wij geen afslag. Geen idee waar en hoe dus besluiten wij maar richting het hotel te rijden. De kamer is al gereed dus kunnen wij ons daar al settelen. Vandaar uit wandelen wij langs de rivier richting de London Bridge, een brug die in het verleden door een onverlaat uit London schijnt te zijn geďmporteerd om hier weer in elkaar te zetten, het zal wel. De wandeling is in ieder geval best leuk, dwars door een recreatiepark waar velen zich vermaken met zonnebaden, bal spelletjes en weet ik veel nog meer, Eigenlijk waren het best veel stappen naar de brug, al hoewel het hemelsbreed maar 2 kilometer is. De brug zelf stelt niet al te veel voor, om zoiets helemaal uit London te halen lijkt toch wel een beetje te veel van het goede, al brengt het wel met zich mee dat vele toeristen op die vermeende attractie af komen. Wij strompelen terug richting hotel en aldaar doen wij een poging om een fatsoenlijke eetgelegenheid te vinden. Uiteraard is het aanbod zeer matig, en uiteindelijk belanden wij toch weer bij Panda.

Hotel: Home2Suites Lake Havasu
Hotelrating: 7,5/10


26-03-2024 Lake Havasu City, Arizona

Wij besluiten toch nog maar een poging te wagen dat zuidelijke deel te lokaliseren. Wij doen wat navraag bij de receptie van het hotel, maar ook dar is de kennis minimaal, net zo als het internet waar weinig concreets te vinden is. Wel wist ze te vertellen dat er daar in de buurt het Bill Williams River National Wildlife Refuge is en daar schijnt een Visitors Centre te zijn. Daar gaan wij dan maar naar toe, het is een half uurtje rijden, dus het valt best mee. Daar aangekomen treffen wij nog een paar andere verloren toeristen aan die eigenlijk naar het zelfde zoeken als dat wij doen. De rangers post is wel open, maar er is niemand om je vragen te beantwoorden. Wel is er de nodige informatie te vinden. Wij volgen de wandelroute langs het water en genieten van het mooie landschap. De lagstaart troepialen zijn er volop en die kletsen er lustig op los. Merlin hoort verder nog de Mexicaanse roodmus, lucy sanger, zang gors en geelkop mees. Verder nemen wij in het water nog een paar zwemmers waar, het blijkt om de zwanenhals fuut te gaan. Van een paar andere verdwaalde toeristen horen wij dat de weg naar het deel waar wij gisteren op zoek naar waren, vrijwel onbegaanbaar is en zij raden ons af er heen te gaan en tijdens het wandelen komen wij nog een ranger tegen die ik aan schiet om de weg naar het noordelijk deel te vragen. Hij vertelt dat het het makkelijkst is om Catfish Paradise in te tikken in de navigatie, dat is te vinden bij exit 1 van de I 40, een uurtje rijden naar het noorden, dat blijkt inderdaad de juiste tip te zijn. Daar aangekomen treffen wij de afslag aan, maar er staat bij road blocked en een ander bordje do not enter. Wij zijn domme foreigners dus stappen wij over het kettinkje heen, dat do not enter is toch voor auto's bedoeld is het niet? Wij zien wat hagedisjes en kwartels driftig over het pad heen en weer schieten en even verder treffen wij een vrouw aan die ons verteld dat het gebied gesloten is in verband met werkzaamheden. Zij attendeert ons wel op een grote oehoe die zij net heeft waargenomen en wijst ons die aan. Prachtig alhoewel de uil zich voor een groot deel heeft verstopt achter een bladeren dek. Voor de rest laat zij oogluikend toe dat wij het gebied verder verkennen..
Op weg naar het hotel rijden wij eerst nog even naar de Safeway, om nu weer naar de Panda Express te gaan wordt een beetje te veel van het goede. Morgen zijn wij in Phoenix en daar zal het aanbod veel uitgebreider zijn. Salade en sushi wordt het vanavond

Hotel: Home2Suites Lake Havasu
Hotelrating: 7,5/10


27-03-2024 Lake Havasu City, Arizona ⇉ Phoenix, Arizona

X
barby Bou
Wij kiezen ervoor om onze weg te vervolgen naar Phoenix dwars door de Mohave Dessert, weliswaar een stuk langer, maar in ieder geval niet over die drukke I10. Het is een leuke weg, die wij al een paar keer begaan hebben. Vlak na Bouse kwam er een tegemoet komende vrachtwagen aan en die verzorgde wat steenslag. Pats en een behoorlijke buts in het voorruit, die een langzaam voortschrijdende barst te weeg bracht, oei. Wijn moeten nog wel een kleine 2 uurtjes tot de bewoonde wereld, dus hopelijk houd het raam stand. Het laatste stuk naar onze bestemming moeten wij wel over de I10 en eigenlijk weet je niet wat je meemaakt tegenwoordig. Het is er gigantisch druk en dat 5 of 6 banen breed en nog niets eens spitsuur. Wij hadden een Hertz locatie gevonden niet zo ver van ons hotel, dus daar reden wij eerst naar toe. Wij werden daar ontvangen door een domme doos, die zei dat ze niets voor ons kon betekenen, ze had geen vervangend voertuig voor ons eb tevens vertelde ze ons dat de iets verder gelegen volgende vestiging met hetzelfde probleem zat. Vor de rest was er weinig bereidwilligheid om ons verder te helpen. Hertz is niet meer wat het was, had je in het verleden een telefoonnummer welke je kon bellen en werd je probleem behulpzaam verholpen, ze kwamen zelfs een keer naar het hotel om je auto om te ruilen, nu is er niets van dat alles. Ik heb zelfs een emerency nummer ghebeld welke op de website wordt vermeld, maar het enige wat je daar hoort is een bandje waarin je op de hoogte wordt gebracht dat je recht had op een persoonlijke alarmknop ofzo. Toen ik probeerde dat te weigeren kreeg ik iemand aan de lijn die totaal niet luisterde wat ik wilde zeggen maar stug haar riedeltje probeerde af te draaien dat ik recht had op iets, dus telefoon er op en een ander nummer geprobeerd welke ik ergens anders op de website had gevonden. Een paar minuten later kreeg ik hetzelfde verhaal voor mijn kiezen. Uiteindelijk via de vestiging van Hertz op Sky Harbor, de luchthaven van Phoenix iemand aan de lijn gekregen. Nu hebben wij een case nummer en kunnen wij morgenochtend de auto om ruilen.
Zo even relaxen en daarna gaan wij naar het Phoenix Art Museum, het is woensdag middag en dan is de entree gratis. Wel is er een speciale tentoonstelling over Barbie, en daar moeten wij een tientje voor betalen, nou ja als de lady maar plezier heeft, ik vind wel een bankje. Voor de rest is het museum alleen maar groot en een compleet doolhof. Wij eindigen de dag bij het Txas Roadhouse en zoals gebruikelijk is het er af geladen. Ongelooflijk, wij hebben het er eigenlijk nooit rustig gezien.

Hotel: Holiday Inn Express Tollison
Hotelrating: 7,5/10


28-03-2024 Phoenix, Arizona | South Mountain Park

Na het ontbijt eerst naar Sky Harbor om de auto om te ruilen. Gelukkig kunnen wij een flink stuk binnedoor rijden, dat scheelt een boel file. Na het nodige papierwerk rijden wij nu in een Ford Edge Titanium. Nog een stukje groter, het lijkt erop dat de koffers in deze nog iets makkelijker passen. Bou had eerst het plan om naar een botanische tuin te gaan, maar $30 per persoon entree vinden wij toch een beetje veel, Daarom rijden wij nu naar het South Mountain Park, volgens zeggen het grootste stadspark ter wereld, nou, wij hoeven maar een heel klein stukje daarvan te bezoeken. Bij binnenkomst blijkt het zelfs gratis te zijn. Er is geen visitors center, maar wel een education center. Daar worden wij heel hartelijk en behulpzaam te woord gestaan. Er zijn 2 relatief kleine wandelroutes van ieder een halve mile, en die volgen wij dan ook maar. Het weer is de laatste dagen behoorlijk omgeslagen. Ik loop inmiddels al weer bijna een week in korte broek. Vandaag is het hier zelfs ruim 27 graden en dat is iets teveel om er een kwieke pas in te zetten, dus wordt het slenteren. Ook voor de vogels was het te warm, we zagen slechts een paar kwartels, een kolibri en vermoedelijk een cactus wren.
Het diner werd genuttigd bij de Red Lobster, daar was het in tegenstelling tot gisteren heel en heel en heel rustig. Dat zij wij bij de Red Lobster wel eens anders gewend geweest, ook daar hebben wij op de wachtlijst moeten staan, Nu is het eigenlijk een saaie bende, de broodjes waren een stuk minder, het interieur was bruin en saai, maar de bediende was een aardige dame, hadden wij toch wat. Het eten was matig.

Hotel: Holiday Inn Express Tollison
Hotelrating: 7,5/10


29-03-2024 Phoenix, Arizona ⇉ Tucson, Arizona | Saguaro National Park

X
We've got cactus
Op naar Tucson, daar zijn wij al een tijdje niet geweest. Uiteraard vermijden wij de interstate, normaal is dat ok, maar nu zijn ook de lokale wegen verschrikkelijk druk. Bovendien heb je nu het nadeel dat er op die wegen ontzettend veel stoplichten staan. Nou ja, het is geconcentreerd rijden maar je ziet toch wel meer. Wij bezoeken het oostelijke deel van het Saguaro National Park. Fantastisch gezicht al die Lucky Luke cactussen. Er is een korte trail die wij met veel plezier volgen. Bou vermomd als Joe Dalton verscholen tussen die giganten is een leuke gewaarwording.
Ondertussen heb ik contact gezocht met the legend Al Perry om te kijken of we elkaar kunnen treffen. Hij bericht dat het hem heel leuk lijkt om elkaar weer te zien en wij maken een afspraak voor morgen.
Voor het avondeten gaan wij naar de Tucson Mall waar een vestiging van de Cheesecake Factory is. Bou een gigantisch bord met groenvoer en ik de bekende Krispy pineapple chicken and shrimps.

Hotel: Springfield Suites the Bridges
Hotelrating: 7,5/10


30-03-2024 Tucson, Arizona | Lunch met Al Perry

X
Lunch met Al Perry
Met Al afgesproken dat wij naar het Tucson Art Museum gaan en hem daar zullen treffen. Het is best een groot museum wel met een vreemde indeling en collectie. Ze hebben er 3 etages met een schuine helling die je kan volgen zondr dat je een trap tegen komt. De samenstelling van de collectie is eigenlijk een allegaartje, naar onze mening hangt alles door elkaar. Volgens de gids die ons rondleidt, zij bood zich bij de entree vrijwillig aan ons rond te leiden zal dat te maken hebben doordat de indeling gevormd wordt doordat de items voornamelijk zijn geschonken, en de geschonken items hangen dan bij elkaar. Er zitten interessante stukken tussen, best leuk om te zien. Nadat de gids klaar was lopen wij zelf nog een tijdje rond, de mening tussen ons en de gids betreffende de hoogtepunten lopen best wel uiteen. Daarna richting het museum cafe. Toen wij daar aankwamen kreeg ik een berichtje van Al dat hij er was, dus zochten wij een tafeltje voor 3 en hadden een lunch daar samen. Al was zichtbaar blij ons na een flinke tijd weer te zien en voor ons was het uiteraard ook heel leuk. Wij kletsten een uur in het rond en toen maakten wij samen nog een korte wandeling door het centrum van Tucson. Daarna gingen wij weer eigen zijns weegs, het was een heel leuk samen zijn.
Wij rijden nog even naar de Tucson Mal, want Bou wilde nog een paar dingetje aanschaffen. Op de terugweg naar het hotel rijden wij nog even langs de Safeway om wat kleins voor het avondeten aan te schaffen, die lunch had er best in gehakt, dus zaten wij eigenlijk nog behoorlijk vol.

Hotel: Springhill Suites the Bridges
Hotelrating: 7,5/10


31-03-2024 Tucson, Arizona ⇉ Deming, New Mexico | State Parks

Vandaag gaan wij naar Deming, New Mexico, slechts bedoelt als tussenstop omdat de afstand tot Socorro te groot is. Na bestudering van de route zien wij dat wij Willcox Playa paseren, dat schijnt een mooi natuurgebied te zijn. Hebben wij in het verleden alle grotere toeristische natuurpark bezocht die eigenlijk steeds meer zijn ontgonnen als attracties voor de massa, nu zijn wij op zoek naar plekken die nog niet zijn gevonden door de massa. Nadeel daarvan is dat de navigatie de plek niet kent, er geen duidelijke informatie is en vandaag treffen wij een dirtroad aan die de eerste paar honderd meters nog wel te begaan was, maar toen werd het slechter en slechter, te slecht voor ons om de laatste 3 miles door te gaan. Ondanks dat was dat eerste stukje best heel leuk.
In Deming aangekomen checken wij even in en vervolgen wij onze expeditie naar het Rockhound State Park. State Park is een groot woord, het is eerder een natuur camping, met wat hikingtrails. Wij volgen een korte trail die voor ons toch wel wat stijl omhoog ging, dus hebben wij niet alles gedaan. Het is hier wel prachtig ondanks dat het niet stralend blauw is. Wij nemen een paar geelkopmezen waar, die zijn helaas te snel en bewegelijk om ze vast te leggen. Daarna nog even naar Spring Canyon, daar is het fantastisch mooi.
Wij eten bij de Adobe Deli, een steakhouse met op zijn zachts gezegd een vreemd interieur, vol met opgezette deuren zoals een beer, een mountain lion, veel herten en veel meer. Een muur is gereserveerd voor een gigantisch scherm waar de sport op wordt uitgezonden. Het eten wordt geserveert op een reusachtige spies waar het vlees op zit geflankeerd door de groente en friet, daar wagen wij ons niet aan, dat krijgen wij nooit weg. Wij kiezen voor een paar appetizers, crabcakes, sweet corn nuggets, shrimp basket en wat french fries. Zelfs dat was nog veel en veel te veel, wij zijn denk ik niet eens tot op de helft geraakt.

Hotel: Hampton Inn Deming
Hotelrating: 6,5/10


01-04-2024 Deming, New Mexiuco ⇉ Socorro, New Mexico | Bosque del Apache

X
Bosque del Apache
Het Bosque del Apache ligt vlakbij Socorro, onze volgende halteplaats. Een prachtig natuurgebied, helaas wat lichte regen toen wij er aan kwamen en bovendien was het behoorlijk fris, gelukkig begon het langzaam op te klaar. Voor $5,00 mochten wij het gebied betreden, en daar volgden wij eerst de zuidelijke loop en daarna de noordelijke. Win namen heel veel watervogels waar, heel veel slobeenden en wilde eenden. Her en der liepen er ook een aantal kluten te fourageren. Verderop liepen er een paar ganzen, kalkoenen en zilver reigers, maar voor de rest was de oogst mager, vermoedelijk het verkeerde seizoen voor hier. Merlin pikte nog wel de zang op van bewicks winterkoning, gevlekte towie en een zanggors. Wel zagen wij wat klein grut heen en weer vliegen, maar dat ging te snel om die te kunnen identificeren. Maar al met al genoten wij intens van het prachtige landschap wat nog versterkt werd door het wolkendek welke de stralend blauwe lucht completeerde. Daarna naar het hotel en op zoek naar een eettentje. Er waren er niet veel en bovedien bleek onze keuze ook nog eens gesloten te zijn. Nou ja, er was een McDonalds gevestigd bij de buren, dat was 2 minuten lopen.

Hotel: Holiday Inn Express Socorro
Hotelrating: 7/10


02-04-2024 Socorro, New Mexiuco | Seviletta National Wildlife

Wij zijn eigenlijk om 2 redenen naar Socorro gekomen, gisteren bezochten wij Bosque del Apache en vandaag staat Seviletta National Wildlife op de planning, dat ligt op een klein half uurtje rijden van het hotel. Wij volgen de navigatie en die laat ons stoppen op een rustplaats langs de snelweg. Toen wij een paar kilometer verder doorreden zagen wij wel een afslag met de juiste aanduiding. Daar aangekomen, zien wij inderdaad een Visitors Center. De parkeerplaats is vol, maar wij vinden toch nog een plekje. Binnen is er niemand te bekennen, dus proberen wij maar zelf wegwijs te worden uit allerlei flyers. Er is ook een terrasje waar een heleboel vogeltje zich te goed doen aan wat voedersilo’s die daar zijn opgehangen. De meeste zijn musjes, maar wij horen ook mexicaanse roodmussen, en zien witvleugel treurduiven en vermoedelijk een witkruingors. In de verte zien en horen wij een groep mensen, die druk in de weer zijn de vegetatie te bestuderen. Weer binnen komen wij uiteindelijk iemand tegen die zeer verbaasd is ons te zien, het Visitors center is gesloten en blijkbaar heeft iemand vergeten de voordeur af te sluiten. Zelf weet hij bar weinig over het gebied, het is meer een kantoorklerk. Hij wijst ons wel het beging van een hiking trail aan, dat hebben wij heel even gevolgd maar daar was niet heel veel aan. Ondertussen hadden wij wel ontdekt dat er 10 minuten verderop een ander plek was met een Birds tour loop, Ladd S. Gordon Waterfowl Compex - Bernardo, dus vertrekken wij daar maar naar toe, Inderdaad treffen wij daar een bewegwijzering aan met Birds tour, die volgen wij dan maar. Helaas is er wederom zeer weinig te zien alleen prachtige natuur. Wij vermoeden dat ook hier de droogte heeft toegeslagen en dat vele plassen en beken zijn droog gevallen, en wellicht zijn wij niet op het juiste tijdstip hier. Wij zien wel vele observatie punten en volgens de beschrijving moet het hier volop bevolkt worden door kraanvogels, wij zien er geen een. Even terug naar het hotel en halen wij een foot long Tuna bij de Subway voor de lunch. Nog even in Soccorro rond gereden en een blik geworpen op de gerenoveerde missiepost, voor de rest was het matig. Op naar het volgende natuurgebied San Lorenzo Canyon, dat ligt wederom een paar kilometer van Socorro. Daar volgen wij een dirtroad en parkeren wij onze auto op een halteplaats waar wat teken waren van menselijk leven, dan zijn wij tenminste niet moederziel alleen in de bush. Wij strekken de beentje even en begeven ons op iets wat een pad moet voorstellen, dus zeer lastig begaanbaar. Het is hier wederom prachtig, je wandelt tussen de rotswanden door, zeer imposant..
Jackson Ranch Steakhouse is de plek waar wij gisteren al heen wilden, maar toen gesloten was. Wel moeten wij even op de wachtlijst maar dat is hier vaak gebruikelijk. Bou een steak salad en ik waag mij maar weer eens aan chicken and wafles. Het was niet slecht maar ook niet super.

Hotel: Holiday Inn Express Socorro
Hotelrating: 7/10


03-04-2024 Socorro, New Mexiuco ⇉ Show Low, Arizona | US60

Waren wij de afgelopen al deels verlost van die overvolle interstates en konden wij al gebruik maken van de lokale freeways, staat er vandaag een rit naar Show Low op planning, en dat is er eentje van ruim 200 miles over de US60, dat is eigenlijk een ritje die wij graag doen, prachtige natuur en uitzichten over een zeer rustige weg. Kon je een aantal jaren geleden over dit soort wegen rijden zonder urenlang iemand tegen te komen, nu is het er nog steeds heel rustig, maar er is altijd wel iets wat je tegenkomt. Neemt niet weg dat het een fantastische rit was. Onderweg doen wij eerst nog Watercanyon aan, een leuk intermezzo en passeren dorpjes zoals Datil, Pie Town, Globe( als ik mij niet vergis) waar maar een huis stond, geloof dat de grootste nederzetting slechts een populatie van circa 200 personen had. Het grote voordeel hiervan is dat er geen commercieel verkeer was, er zijn geen steden die bevoorraad moeten worden. Vlakbij bij Show Low bezoeken wij Pintail Lake daar zij 2 korte trails naar een observatie hut en en de andere naar een observatie dek. Bij het dek is behalve de mooie natuur eigenlijk weinig leven te ontdekken. Vanaf de hut is echter heel veel te zien, heel veel watervogels zoals ganzen, meerkoeten en eenden en daar zaten heel leuke tussen, moeilijk te zeggen maar het zou kunnen dat het om brilduikers gaat.
Daarna reden wij nog even naar Little Mormon Lake, maar daar was duidelijk helemaal niets, niet eens een plek om even te kunnen stoppen.
Vervolgens naar de Cattlemen's Steakhouse & Lounge, Bou weer een steak salad en ik een top sirloin met french fries en onion rings to share.

Hotel: Fairfield Show Low
Hotelrating: 8,5/10


04-04-2024 Show Low, Arizona ⇉ Flagstaff, Arizona | Petrified Forest National Park

Vandaag bezoeken wij Petrified Forest National Park en de Paited Dessert, die liggen op ongeveer een uurtje rijden en eigenlijk best wel onderweg naar Flagstaff waar wij vanavond verblijven. Twintig jaar geleden zijn wij hier al eens geweest en zover wij ons kunnen herinneren was het hier erg kleinschalig. Nu is het zoals op alle andere grote attracties hier een heuse kermis en het blijkt bovendien in deze omgeving nog springbreak te zijn. Het versteende hout is prachtig om te zien. Wij komen het park binnen via de zuid ingang en verlaten het park aan de noordzijde, daar zijn de painted desserts volop te bewonderen.
Om nog wat te onderneming na aankomst in Flagstaff was teveel van het goede, de energie was verbruikt, dus werd het Sizzlers aan de overkant van de straat, dat was op een minuut of 4 lopen, maar het was behoorlijk afgekoeld dus besloten wij toch maar de auto te pakken, dat was een hele rit van minstens 2 minuten.

Hotel: Springhill Suites Flagstaff
Hotelrating: 6,5/10


05-04-2024 Flagstaff, Arizona ⇉ Henderson, Nevada

Omdat het reisschema behoorlijk was omgegooid in de hoop op een omslag van het weer staat er vandaag een behoorlijke rit op de planning. Om niet nog een keer in Kingman te slapen was niet zo interessant voor ons, dus besluiten wij door te rijden naar Henderson en dat is best een hele rit, ongeveer 420 kilometer, nou ja dat moet dan maar. Die weersomslag was niet helemaal tot stand gekomen, het sneeuwde onderweg zelfs even. In Henderson eten wij bij de Cheesecake Factory.

Hotel: Springhill Suites Henderson
Hotelrating: 7/10


06-04-2024 Henderson, Nevada ⇉ Pahrump, Nevada

Wij willen Desert Wildlife Refuge nog bezoeken dus staat er op de plan nog een dagje naar Pahrump te gaan. In het visitor cente worden wij uiterst vriendelijk op weg geholpen door de aanwezige ranger. Ook vertelt hij dat wij het Tule Springs Fossil Beds, welke ook op de planning staat voor deze dag, al voorbij zijn gereden. Bovendien schijnt het niet zo interessant te zijn om te bezoeken. In het center zelf is er een kleine expositie over het gebiedje te zien, dat was genoeg voor ons, dus gaan wij niet terug. Wij maken gebruik van de trails rondom het visitor center, Dat waren een paar leuke wandelingen waar wij diverse vogeltjes waarnamen zoals de zwarte zijdevliegenvanger.
In Pahrump aangekomen bezochten wij nog even het Golden Nugget Casino welke zich naast ons hotel bevindt. Daar hadden wij in eerste instantie een kamer geboekt, maar de recenties die wij vonden deed ons snel besluiten om die te annuleren. Wij aten bij een Japanner, Ohjah, daar schoven wij een paar jaar geleden ook al eens aan de Hibachi, lekker en leuk.
Ook de Holiday Inn Express waar wij nu zitten bezochten wij ook al in die tijd en is nog steeds zoals wij toen ook merkten een zeer goede locatie, behorend tot de top van de door ons bezochte hotels van de IHG

Hotel: Holiday Inn Express Pahrump
Hotelrating: 8/10


07-04-2024 Pahrump, Nevada ⇉ Las Vegas, Nevada

De laatste dag is aangebroken. Wij besluiten toch nog maar even naar de Mall te gaan, het wordt de mall aan de zuidkant, vlakbij ons hotel voor vannacht, niet zo uitgebreid de mall aan de noord zijde, maar de koffers zitten toch al vol. Het blijf bij wat cosmetica voor Bou en ze besluit zelfs een hoofddeksel aan te schaffen voor in de tuin. Aangezien de bagage toch nog even reisklaar gemaakt moet worden besluiten wij maar om in het hotel te blijven en niet ergens te gaan eten. Wij bestellen wat bij PF Changs wat in de kamer wordt bezorgd. Best te eyten, maar veel en veel te veel, wij eten geloof ik maar een derde of zo, terwijl wij toch maar twee porties hadden besteld.
Aangezien wij voor ons doen heel vroeg vliegen, half elf, hebben wij dit hotel gekozen, het is vanaf hier slechts een minuut of 5 van de car rental return en daar willen wij tegen half acht zijn

Hotel: Fairfield Airport South
Hotelrating: 7,5/10


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering