USA Vacation

USA vacations | Golden Gate 2002


09-09-2002, FL | De route

X
de route

 • A - San Francisco CA
 • B - Jamestown CA
 • C - Sequoia Park CA
 • D - Bakersfield CA
 • E - Las Vegas NV
 • F - Saint George UT
 • G - Bryce Canyon City Ut
 • H - Page AZ
 • I - Williams AZ
 • J - Palm Springs CA
 • K - San Diego CA
 • L - Huntington Beach CA
 • M - San Luis Obispo CA
 • N - San Francisco CA


10-09-2002 Almere, FL ⇉ San Francisco, CA

X
Lori's Dinner
Om 8.00 uur van huis vertrokken en de bus naar het station genomen. Daar de trein naar Schiphol gepakt en om ca. 9.30 waren we er al. Onze tickets opgehaald bij de speciale balie en toen naar de incheckbalie. Eerst moesten we onze koffers nog laten nakijken omdat we naar Amerika gingen en toen ingecheckt. We konden niet met z'n tweeën bij het raam zitten maar zaten op het middenpad op stoelnummerxx. Nog sigaretten voor mama gekocht en een geurtje voor ons, een broodje gegeten en koffie gedronken en toen het vliegtuig in. De vlucht ging voorspoedig en om 13.16 uur plaatselijke tijd, een half uur voor op schema, zijn we geland in San Francisco. Heel lang gewacht bij Immigration en toen een taxi naar hotel La Quinta op Airport Boulevard genomen. Om ca.15.30 hier aangekomen. Dit hotel hadden we al vanuit Nederland via Internet gereserveerd, dus dat was makkelijk. Even uitgerust en toen bus 292 downtown genomen.
Het was een rit van wel 45 minuten maar het was de enige manier om naar het centrum te komen. Bij Union Square uitgestapt en toen de cablecar naar Fisherman's Warf genomen. De cablecar is leuk, een soort open trammetje. We zaten aan de open buitenkant bij de man die zo'n tram bestuurt. Dit is hard werken voor hem. In het Capitol boek staat hoe zon ding werkt en ook nog fotos.
Bij het eindpunt uitgestapt en een paar foto's gemaakt van de baai en Alcatraz. De Golden Gate Bridge was te zien, maar het begon mistig te worden, en ook nogal koud. Naar Ghirardelli Square gelopen. Dit was vroeger een chocoladefabriek en is nu helemaal verbouwd met winkeltjes en restaurants. Het is erg koud hier in San Francisco, het waait erg hard en de temperatuur was volgens mij niet zo hoog. Ik had het steenkoud, ook door vermoeidheid, denk ik. Daar bij Lori's Dinner gegeten, een op en top Amerikaans restaurant met rode banken. We hebben gepaneerde garnaaltjes en stukjes kip gegeten met coleslaw en frietjes. De garnaaltjes en de coleslaw waren de lekker, de kip niet zo. Naast ons zat een stel met een jochie van een jaar of acht en daar kwamen we mee aan de praat. Zij wonen in Santa Cruz en waren vorig jaar nog in Nederland geweest. Hij heet van Loon, zijn voorouders kwamen uit de buurt van Utrecht, zo'n 150 jaar geleden. Op een gegeven moment vroeg Ron hoe we het beste terug konden naar ons hotel, maar ze wisten niets van het openbaar vervoer.Toen hebben ze ons met de auto naar het hotel gebracht, eerst nog een beetje San Francisco laten zien. Heel aardig van deze mensen. We hebben emailadressen uitgewisseld, ik zal ze nogmaals bedanken als we weer thuis zijn. Om 22.00 uur gaan slapen, we waren doodmoe. Het was immers al 7.00 uur Nederlands tijd.

Hotel: La Quinta SF Airport


11-09-2002 San Franciso, CA | Alcatraz

X
Gevangen !!
S'ochtends om 7:45, allebei met hoofdpijn, opgestaan, toch maar gaan ontbijten. Dit was goed verzorgd, er was van alles. Ron heeft zelf wafels gemaakt en ik heb lekker scones met creamcheese gegeten.Ook nog wat andere dingen, maar die waren niet zo lekker. Er was ook een verse fruitsalade, die was lekker. Na het ontbijt is Ron nog even gaan liggen, hij had nog steeds hoofdpijn. Hopelijk is het snel over, dan kunnen we straks op uit.
Om 10.30 de bus genomen en bij 3rd Street uitgestapt. Daar bus 15 genomen en naar pier 39 gegaan.Het is erg leuk daar, allerlei winkeltjes en restaurantjes. Er was ook nog zoiets als Underwaterworld, maar daar zijn we niet naar toegegaan. Hier zijn ook de opstapplaatsen voor de boot naar Alcatraz. In Nederland hadden via Internet kaartjes voor de 12e september gereserveerd, maar omdat we er toch al waren hebben we deze omgezet naar vandaag.
Om kwart over drie zou de boot vertrekken, dus we hadden nog anderhalf uur over. We zijn gaan lunchen bij Boudin's Bakery.Clam chowder soup in a breadbowl, was erg lekker. Daar knapten we van op, want het was wederom erg koud.Heel veel wind maar wel zonnig. Jacqueline had ons al gewaarschuwd dat het hier erg koud is. Nog een paar cadeautjes gekocht en toen naar de boot gegaan. Het is ongeveer een kwartiertje naar Alcatraz, dus dat is nog wel te doen. Ron hield zich kranig, ondanks de harde wind. Alcatraz was wel interessant, heel veel foto's gemaakt, dus ik ben benieuwd. Met de boot van 17.20 weer teruggegaan .
Daar in de buurt nog wat rondgekeken en toen gaan eten bij Pompeis Grotto, een Italiaan. Eerst nog in Cafë Lou's geweest, we hoorden namelijk live-muziek en dat leek wel leuk. Daar even gezeten, maar deze band was toch niet zo goed. Eugene en nog wat heten ze. Bij Pompei's Grotto drie soorten gegrilde vis gegeten, zalm, red snapper en zwaardvis. Was lekker, alleen had ik het nog steeds ontzettend koud. Ze had water met ijs gebracht, dus vroegen we om water zonder ijs, maar het was nog steeds steenkoud.
Met de cablecar naar het eindpunt gereden om daar de bus te pakken. We waren nog een beetje te vroeg, dus zijn we het San Francisco winkelcentrum ingegaan. Is mooi, maar alles was al dicht, het was inmiddels bij achten. Ron moest nodig, dus ik wacht daar een tijdje en kijk een beetje rond.Opeens hoor ik een hoop tumult, naast me staan een paar zwarte jongens en politiemannen met getrokken pistool. Ze stonden op nog geen meter afstand, dus ik schrok me rot.Gelukkig kwam Ron er aan. Ik wenkte naar hem met m'n hoofd en toen zag hij ook wat er aan de hand was. Vanaf een afstandje hebben we toe staan kijken. Die jongens werd de handboeien omgedaan en ze werden uitvoerig gefouilleerd. Ze waren trouwens toen Ron op het toilet was ook daar en volgens Ron hadden ze de prijskaartjes nog aan hun broek. Op een gegeven moment zei ik tegen Ron dat ik weg wilde, ik vond het doodeng. Naar de bushalte gegaan waar de nog een half uur moesten wachten.Om tien uur waren we in het hotel en om ca.10.30 zijn we gaan slapen. We waren doodmoe.

Hotel: La Quinta SF Airport


12-09-2002 San Francisco, California ⇉ Jamestown, California

X
Golden Gate Bridge
Om half 7 opgestaan en koffie op de kamer gemaakt. Ron had nog steeds hoofdpijn, dus weer een pijnstiller genomen. Niet vergeten mama te bellen, vandaag wordt ze 86 jaar. Vanmorgen gaan we een tour doen met een gemotoriseerde cablecar. Deze duurt zo'n twee en een half uur, dus dan zien we nog wat van San Francisco.
Om ca. twee uur gaan we dan onze auto ophalen en rijden dan naar Lake Tahoe of Yosemitepark, dat weten we nog niet precies. De tour met de cablecar was leuk met een grappige gids, tevens chauffeur. We hebben het Palace of fine Arts bezocht, een prachtig gebouwencomplex. Het lijk wel Romeins of Grieks.
Gelukkig hadden we daar een sanitaire stop,want ik moest natuurlijk weer eens nodig. Hiervoor hebben we de Pacific Heigths bezocht, een buurt voor rijke mensen met mooie, grote huizen. Hier is de film Mrs. Doubtfire ook gedeeltelijk opgenomen. Het is hier behoorlijk heuvelachtig, op een gegeven moment ging de chauffeur keihard naar beneden. Iedereen gillen, natuurlijk. Hierna zijn we naar de Golden Gate bridge gereden, was heel indrukwekkend. Eerst beneden gekeken, toen zijn we naar boven gegaan en heb ik er nog een stukje overheen gelopen. Het was weer erg koud en bovendien nog mistig ook, dus gauw weer teruggegaan.
Daarna naar Chinatown, maar alleen de poort gezien, niet erin geweest. Toen nog naar Little Italy en toen was de tour afgelopen. Het was wel een dure tour, $ 26,-- per persoon, maar we vroegen en kregen korting $ 4,00. Waarschijnlijk omdat het niet zo druk was, dus dat scheelde weer iets. Toen onze huurauto bij Hertz opgehaald, een witte Nissan Sentra. De weg naar ons hotel snel gevonden, onze koffers opgepikt en toen richting Yosemitepark gereden. Lake Tahoe hebben we maar niet gedaan, was een beetje uit de route. Wie weet, komen we er nog wel eens. Onderweg bij McDonalds wat te eten gehaald en in de auto opgegeten, het was inmiddels al bij zevenen. Toen naar een hotel gezocht, maar dat had nog heel wat voeten in de aarde. We zagen een hotelletje in Jamestown, een saloonachtig iets. Ron gauw naar achteren en ik vragen wat het kostte.Ze begon bij $ 115,00 en eindigde uiteindelijk bij $ 90,00 inclusief een groot ontbijt, maar dat vonden we nog veel te duur. Toen zijn we maar naar een Days Inn gegaan,dat was ons de vorige keer goed bevallen. De kamer kostte $ 79,00, ook wel duur, maar goed.
Toen we de deur opendeden, kwam de hitte ons tegemoet, het was die dag waarschijnlijk erg warm geweest. Toen we de AC aandeden, maakte hij een hels kabaal, dus dat was geen pretje. Ook was de kamer niet al te schoon, maar ja, dan hadden we dat hotel in Jamestown maar moeten nemen. Bij Denny's in de buurt gegeten en toen gaan slapen na eerst de AC uitgezet te hebben.

Hotel: Days Inn


13-09-2002 Jamestown, California ⇉ Sequoia Park, California | Yosemity Park

Al vroeg wakker, vroeg ontbeten, nou ja, ontbeten. Er was niet veel, een muffin en koffie hebben we genomen.Geklaagd over de kamer, misschien krijgen we een refund. Naar Yosemetipark gereden, was mooi. Lekker warm die dag, tenminste voor mij, niet voor Ron.
Eerst hebben we in Jamestown nog wat foto's gemaakt, leuk dorp, met een saloon. Om een uur of twee,drie richting Sequoiapark gereden.We wilden onderweg een hotelletje zoeken, maar we zagen niets.Of we zagen iets wat we niet wilden, dus zijn we maar helemaal naar het park gereden. Bij de entrance gevraagd of er hier motels waren, die waren er, zei die vrouw. Maar helaas, er was geen plek, alles zat vol.
Er was plaats bij een motelletje 25 minuten terug, maar daar waren we al geweest en dat zag er niet uit en het kostte ook nog $ 70,00, dus veel te duur. Toen hebben we besloten om maar in de auto te slapen. Eerst nog een sandwich gegeten, want het restaurant was al dicht, maar een sandwich konden ze nog wel maken voor ons. Ik vond het wel eng om in de auto te slapen, want er zouden wel eens beren langs kunnen komen. Uiteindelijk hebben we toch nog wel wat geslapen, al had ik steenkoude voeten en moest ik heel nodig plassen. Maar ik durfde natuurlijk de auto niet uit. Er was trouwens een heel mooie sterrenhemel, zoveel sterren heb ik nog nooit gezien.

Hotel: auto


14-09-2002 Sequoia, California ⇉ Bakersfield, California | Sequoia Park

X
sequoia
Om 5 uur werden we wakker, sultana's gegeten en om 6 uur een beker koffie en 2 muffins genuttigd bij het restaurant. Om 7 uur begonnen in het park, het was natuurlijk nog lekker rustig. Het is een prachtig park met o.a. de hoogste en dikste boom ter wereld, de sequiaboom. De generaal Sherman is de grootste, zo'n 107 meter hoog, erg indrukwekkend. Dit park vonden we mooier dan Yosemitepark,maar misschien hebben we daar niet de juiste dingen gezien.
Onderweg nog een beer gezien. We reden het park uit toen een tegenligger ons waarschuwde voor iets aan onze kant van de weg. Het was een beer!!! Aan mijn kant van de auto. Natuurlijk meteen foto's gemaakt, uiteraard met het raampje dicht. Daarna iets verder gereden en vanuit een geopend raam nog drie foto's gemaakt, het was reuze spannend. De beer zag ons niet eens, was druk bezig met een tak.
Hierna zijn we vertrokken richting Death Valley. In Visilia een winkelcentrum ingegaan, waar ik voor $ 12,00 nog een leuk jurkje en een truitje heb gekocht. Doorgereden naar Bakersfield, waar we in een La Quinta zullen overnachten. Gegeten bij een Denny's die 24 uur open is. Sirloinsteak en gepaneerde garnalen. Het smaakte, vooral omdat we de vorige dag alleen maar brood hadden gegeten.
We waren moe en o ja, onze Sentra hebben we ook nog omgeruild, omdat er steeds een lampje brandde met 'service engine soon'. Ron had er al eerde over gebeld, dus we konden hem ruilen op het vliegveld van Bakersfield. Voor het eten al gedaan, we hebben nu een Lancer Mitsubishi. Even dachten we dat deze ook niet goed was. Ron hoorde een raar geluid, laten horen aan de vrouw van Hertz, maar die zei dat er niets aan de hand was. Om ca. elf uur gaan slapen, we waren op.

Hotel: La Quinta Bakersfield


15-09-2002 Bakersfield, California ⇉ Las Vegas, Nevada | Death Valley

X
Zabrisky Point
Om ca. half acht opgestaan, fitter dan de dag hiervoor. Ontbijt was wel goed, maar niet zo goed als bij de La Quinta in San Francisco. Om 9 uur vertrokken naar Death Valley. Eerst nog even wat boodschappen gedaan bij een supermarkt, o.a. een megazak tortillachips.
Toen op naar Death Valley, een prachtige weg, meteen al een beetje woestijnachtig. De hele weg door was heel mooi, bij tijd en wijle heel erg rustig. Ook vaak gestopt om foto's te maken. Bij een oase onderweg zagen we ook nog een coyote. Hij stak de weg over vlak voor de auto en ging toen aan de linkerkant zitten poepen. Op het moment dat Ron een foto maakte,loopt hij net weg. Hij staat er nog wel op, maar niet erg duidelijk, je moet het weten. Gestopt bij Zabriskipoint, was heel indrukwekkend. Een weg naar boven opgelopen, was erg warm, Ron ging gauw weer naar beneden. Heel veel foto's hier gemaakt. Er stond heel veel wind en er was lichte bewolking, dus kun je nagaan hoe warm het is als er geen wolken zijn.

Hotel: MGM The Grand


16-09-2002 Las Vegas, Nevada

X
Zwembad MGM
Om 8.15 wakker, gaan ontbijten ergens in het hotel. Was niet zo denderend, later de andere eettentjes ontdekt aan de andere kant van het hotel, zoals o.a. McDonalds, een Italiaan, een grillrestaurant etc. Even wat spullen uit de auto gehaald, maar het was zo warm in de parkeergarage, dat Ron er hoofdpijn van kreeg.Op bed gaan liggen met een aspirine. Intussen had ik Corine nog gebeld om te feliciteren met Fenna d'r verjaardag, maar ik was in de war, want Bas was jarig die dag.
Met de poesjes is alles goed, af en toe mogen ze ook lekker naar buiten. Reggy ook nog gebeld, $25,-- voor de Who dollar vond hij te veel, we moeten hem maar inruilen voor gewoon geld. Hebben we daarvoor de hele avond gelopen, mooi niet. Toen Ron in bed lag, ben ik in het hotel gaan rondkijken. Zwembad gezien en de eettentjes. Koffie gehaald bij Starbucks en toen weer naar boven. Met Ron de monorail naar Bally's genomen en daar een beetje rondgekeken. Het was toen ca. half 3 en ik begon honger te krijgen. Bij ons in het hotel pizzaslices gegeten, Ron was gelukkig weer opgeknapt.
Toen via ons hotel naar New York New York gegaan. Ook wel leuk gedaan, maar the Venetian is veel mooier. Daarna ben ik naar het zwembad gegaan om ons dagboek bij te werken en wat te zonnen. Ron is het casino ingegaan om te kijken, ik heb daar niet zo veel geduld voor. We hebben om 18.30 afgesproken en het is nu 18.10, dus tijd om even een bad te nemen. Ron was er om 18.30, dus toen op pad gegaan.
Naar New York New York geweest en de Mirage. Daar een foto gemaakt van een show met vuurwerk. Toen met een trammetje naar Treasure Island gegaan en daar van het buffet gegeten. Was lang niet zo goed als die van MGM. Toen nog naar Ceasar's Palace geweest, naar ons idee het grootste hotel van Las Vegas. Alle goede merken hebben hier winkels, zoals o.a. Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Dior, etc. Nog een cd van Bowie gekocht bij Virgin, een limited edition van Heathen. Daarna naar ons hotel gelopen, want ik moest natuurlijk weer nodig. Voor het eten hebben we trouwens nog gegokt bij de speelautomaten. Ik heb niets gewonnen en Ron heeft quitte gespeeld. Alweer laat naar bed, het was half twee

Hotel: MGM The Grand


17-09-2002 Las Vegas, Nevada ⇉ St. George, Utah

X
Slotmachine
Om 8.00 uur opgestaan en naar New York New York gegaan om te ontbijten. Eerst heeft Ron nog gegokt en $ 10,-- gewonnen, op zijn nuchtere maag. Bij New York New York vonden we niets om te ontbijten en zijn toen maar naar ons hotel teruggegaan. Hier kun je voor $ 10,-- ontbijten, ook weer van het buffet. Erg lekker allemaal, cheeseblini's, blueberryblini's, appelcrepes, scrambled eggs, worstjes, etc. Als toetje hebben we een heerlijke broodpudding gegeten en toen konden we geen pap meer zeggen, we ploften zowat. Nog nooit zo lekker ontbeten. Om 11.00 uur moeten we de kamer uit, dus nu de laatste dingen inpakken. We gaan nog gokken hier, dus voorlopig zijn we nog niet weg uit Las Vegas. Ron heeft met blackjack zijn inzet (van Reggy $ 100,-) verdubbeld, dus dat was mooi. Maar weer wat fotorolletjes gehaald en toen zijn we om 16.30 weggereden uit Las Vegas richting St. George. Daar een Best Western gevonden en gegeten bij, alweer Denny's. Ron had zijn enkel waarschijnlijk verzwikt, want hij had last met lopen. IJsklontjes gehaald in het hotel en in een plastic zak op z'n enkel gelegd en toen ging het wel weer. Gaan slapen.

Hotel: Best Western St. George


18-09-2002 St George, Utah ⇉ Bryce Canyon City, Utah

X
Koud hè
Lekker geslapen, ontbeten en toen naar Zionpark gereden. Met een shuttlebus het park bezocht en op plekken uitgestapt waar het mooi was.Ron heeft met een hamburger gelucht en ik met een low fat yoghurt, verschil moet er wezen. Zion is ook wel een mooi park. Om een uur of 14.30 weggereden richting Brycepark.
Onderweg een hotel geregeld, wat nogal moeite kostte. Er zat een mooie Best Western, de Ruby Inn, maar die zat vol. Het was nl.erg druk hier bij Brycepark. Nog eentje geprobeerd, maar die zat ook vol. Bij de derde hadden we meer geluk, die hadden even verderop nog twee kamers vrij. Wij gekeken en deze maar genomen voor $ 65, -- zonder ontbijt. Maar ja, dan hoeven we niet nog een keer in de auto te slapen. Het was overal zo druk omdat de Amerikanen eerst 11-09 hebben afgewacht, ze durfden niet te reizen.
Brycepark is prachtig, zoiets hebben we nog nooit gezien. We waren er rond 16.00 uur en het begon al een beetje fris te worden. Op de foto zie je hoe koud ik het heb en hoe prachtig het er is. Het is haast niet in woorden uit te drukken, zo mooi als het hier is. Kijk maar naar de foto's, die spreken voor zich. Bij ons motel was er ook nog een restaurant, dus daar maar gegeten, Ron een hamburger en ik een clubsandwich, smaakte prima. Daarna heben wij nog kersentaart to share genomen, ik twee hapjes en Ron de rest, was ook lekker.

Hotel: Americas Best Value Inn & Suites - Bryce Canyon ?


19-09-2002 Bryce Canyon City, Utah ⇉ Page, Arizona | Zion Park

Lekker geslapen en ontbeten bij hetzelfde restaurant van gisterenavond. Ron een uitgebreid ontbijt met scrambled eggs, bacon en hashed potatoes, een soort rosti. Er zaten ook nog twee pannenkoeken bij, maar die hebben we in een doggybag meegenomen voor later op de dag. Ik had een scone met kaas, maar die was niet zo lekker, geeft mij maar de creamcheese van Philadelphia, die vind ik het lekkerst.
Terug naar de kamer, mama gebeld en nog aan de praat geraakt met onze buurman, een aardige vent. Hij was samen met zijn vrouw op de motor aan het rondtoeren. Het had trouwens een beetje gevroren want er zat ijs op de ramen!!! Om 9.00 uur vertrokken richting Lake Powell.
Onderweg nog een soort museum bezocht. Dit was van een man die zijn vader had een grot in de bergen gemaakt in de jaren 20. Dit werd in de jaren 60 een dancing, maar dat liep niet zo goed. We voelden ons wel bekocht, want er lagen wel wat oude dingen, maar de rest was nep.
Doorgereden tot Old Paria, daar zou een ghosttown zijn met een movieset, maar we vonden het niet. We zagen een visitorcenter, dus zijn we daar maar gaan vragen. Deze man vertelde ons dat we tien mijl terug moesten rijden en dan een weg naar beneden moeten volgen. Wij gedaan, maar de weg naar beneden was doodeng. We kwamen niemand tegen en hadden geen telefoon bij ons, tenminste geen die hier werkt. Er zal maar wat gebeuren, niemand die dat ziet. Een zogenaamde 'dirt road' was dit.
De omgeving was wel heel prachtig, rode bergen met groene stukken, volgens Ron is dit zink. De movieset stelde niet zo veel voor, maar was toch wel leuk voor een paar foto's. Op de weg terug kwamen we een auto tegen, deze mensen waren na ons het visitorcenter binnengegaan en vroegen ook naar de movieset. Nog wat stukjes zink meegenomen wat langs de kant van de weg lag voor bij de foto's. Daarna weer op weg naar Lake Powell.
Om ca.15.00 uur aangekomen, het is een prachtig meer, heel erg blauw. Bij Wahweap Lodge gevraagd naar een kamer, maar die kostte $ 140,00, dat vonden we veel te duur. Verder was er daar niets, dus toen zijn we maar naar Page gereden, iets verderop. Adresjes die ik op Internet had opgezocht bezocht, maar de 1e vond ik niks. De 2e was heel mooi, we kregen een rondleiding van de eigenaar, die verhuurt kamers. Er waren 2 grote en 3 kleine papegaaien en een poes, Morgan genaamd. Deze dieren had ik al op Internet kunnen zien, was leuk omze nu in het echt te zien. Morgan is een hele dikke poes, erg lief. De eigenaar dacht dat we gereserveerd hadden, niet dus, dat was een misverstand. Zijn gasten zouden namelijk dezelfde dag arriveren, dus vandaar. De kamer moest $95,00 kosten en dat vonden we toch wel prijzig.
Doorgereden naar een Best Western, deze is $59,00 incl. ontbijt, dus dat scheelt aanzienlijk. Achteraf gezien hadden we er spijt van, want er was in heel Page niets te beleven. Wel hebben we een coffeeshop met internet kunnen vinden, dus konden we eindelijk onze mail lezen en ook wat versturen. Koffie gedronken en wat rondgelopen, maar er is echt niets aan hier. Daarna heb ik een uurtje bij het zwembad van het hotel gelegen. Daarna hebben we vast hotels geregeld voor de komende drie dagen in San Diego. Het zijn Howard Johnson hotels, dus we zijn benieuwd, nog nooit in deze gelogeerd. Om 20.00 wilden we bij Burger King gaan eten, maar we konden hem niet vinden.
Toen maar weer bij Dennys gaan eten.Ik een salade met gegrilde kip en Ron een sandwichburger met gebakken uiringen en frietjes. Alles was gelukkig lekker.

Hotel: 'Best Western Page


20-09-2002 Page, AZ ⇉ Williams, AZ

X
Route 66
Redelijk geslapen, om kwart over zes was ik wakker en ben toen maar opgestaan. Ron werd ook snel wakker en om 7 uur zaten we al te ontbijten. Het was druk, waarschijnlijk een bus vol toeristen. Om kwart over 9 weggereden richting Grand Canyon. Onderweg gestopt bij een Indiaans winkeltje en leuke spulletjes gekocht voor het thuisfront en mezelf.
Een eind verderop weer gestopt bij kraampjes aan de kant van de weg en daar ook nog dingen gekocht. Ron had iets gepakt wat $ 50,00 kostte,maar hij mocht het voor $ 6,00 hebben, die man moest er zeker van af. Het is een indianenhoofd op een stuk vel gespannen, leuk om op te hangen. Ook nog een pijl en boog en een tomahawk gekocht.
Toen naar Grand Canyon gereden, waar we om 11.30 aankwamen. We hebben onze nationale parkpas er dubbel en dwars uit. $ 50,00 betaald en al in 6 parken geweest. De entree voor 1 park is al $ 20,00. Grand Canyon is ook erg indrukwekkend, weer heel veel foto's gemaakt. Ook nog met een shuttlebus rondgereden, waar je met de auto niet mag komen. Weer fotorolletjes gekocht, ik was er al weer doorheen. Om 16.30 uit park weggereden en ook nog 15 minuten in de file gestaan vanwege wegwerkzaamheden.
Om ca. 18.00 bij Howard Johnson Hotel in Williams aangekomen. Meteen weer weggegaan om te kijken waar we kunnen eten. Ook nog bij een supermarkt geweest om fris te halen. O ja de keuze viel op een pizzeria langs de US66, leuke tent in de Sixties stijl en bovendien heerlijke pizza's.

Hotel: Howard Johnson Williams


21-09-2002 Williams, Arizona ⇉ Palm Springs, California

Wat een weg, zeker een paar uur door de desert gereden zonder dat wij iemand tegenkwamen en nog bloedheet ook. Wel een paar miepmieps (roadrunners) gespot, inderdaad te snel om ze op de kiek te krijgen.
Onderweg Joshua Tree Park nog aangedaan, heel mooi, maar ja wij hebben al zoveel moois gezien deze reis, dat het besef pas later zal komen. We slapen in de Sun Roof Inn en aten bij een semi chique tent, zelfs met een heuse pianist. Het bleef maar heet, de plaatselijke nering heeft nevelgordijnen op straat om het enigszins draaglijk te maken, maar het bleef maar warm...

Hotel: Sun Roof Inn, Palm Springs


22-09-2002 Palm Springs, CA ⇉ San Diego, CA

X
Margarita
Onderweg naar San Diego kwamen wij een gigantische outlett mall, Cabazon, tegen. Dat werd dus een dagje niet opschieten.
Uiteindelijk belandden wij toch in ons hotel in San Diego. Morgen wordt het Seaworld, nu maar alvast even poolshoogte nemen van het hoe en wat. Wij besluiten een combi ticket aan te schaffen waarmee wij toegang krijgen tot Seaworld en Universal Studios in LA. Was wel een rib uit ons lijf vonden wij toen, maar nu weten wij wel beter. $ 75,-- pp was eigenlijk een koopje. 'S avonds naar Old Town, een hoe zullen wij zeggen Zaanse Schans achtig geheel, maar wel heel leuk.Op een binnenplaats zat een heel druk en gezellig mexicaans eethuis, dus wij in de rij om een tafeltje. Duurde niet eens zo lang en spoedig zat Bou al aan de margherita.

Hotel: Howard Johnson Old Town??


23-09-2002 San Diego, CA | Seaworld

X
Bou met een zeester
Vandaag de hele dag naar Seaworld. We hebben genoten, maar nu geen voeten meer over, Vooral de Orca's en de dolfijnen lieten een diepe indruk bij ons achter, dat zullen wij niet gauw vergeten.

Hotel: Howard Johnson Old Town??


24-09-2002 San Diego, CA ⇉ Huntington Beach, CA

X
Bloodsucker
Een bezoek aan mijn neef Hong staat vandaag op het programma. Wij logeren daar 2 nachten. Vreemd, heb hem nog nooit gezien, dus ben zeer benieuwd.Vanaf het hotel eerst naar zijn werk gereden, vraag mij niet hoe wij dat gevonden hebben, TomTom hadden wij in die tijd nog niet en ook geen werkende mobiele telefoon. Hong ving ons op en we dronken samen een kop koffie. Wij spraken af dat wij op ons zelf naar Universal Studios zouden gaan en dat wij ons''s avonds bij hem thuis zouden treffen.
Universal was heel leuk, een show gebaseerd op de film Waterworld, de Blues Brothers in het wild, Indiana Jones show en nog veel meer.
Toen tijdens rush hour over de 6 baans brede wegen naar Huntington Beach, dat was wel even heftig.
Kennis gemaakt met de familie, Sioe Li, zijn vrouw en de dochters Joan en Janice. Een leuk gezin en een mooi huis. Op de pier met z'n allen een hamburger gegeten bij Ruby's Dinner, erg leuk.

Hotel: Hong & Sioe Li


25-09-2002 Huntington Beach, CA

X
De hele Clan
Vandaag staat Beverly Hills op de agenda. Alle bekende zaken life gezien, Chinese Theatre, Rodeo Drive, Walk of Fame en al dat soort dingen. Je moet het een keer gezien hebben. Geen VIP's gespot.
Hong had ons gisteren gevraagd of we de rest van de familie (ja, ik heb hier nog veel meer neven en nichten wonen) willen ontmoeten, dat wilden wij wel.Zodoende zijn wij eind van de dag met Hong naar Walnut vertrokken, naar het huis van Mulan. Ze hadden de hele familie opgetrommeld, er waren meer dan 20 familieleden die ons kwamen verwelkomen. Wij voelden ons direct thuis en ondanks het feit dat wij elkaar voor het eerst zagen was alles zeer vertrouwd. Zelfs Bou, de enige blonde, behoorde er direct bij. Heel leuke ervaring, blij dat wij op Hongs verzoek zijn ingegaan.
Op terugweg naar het huis van Hong bracht hij ons nog naar Disneyland Anaheim waar wij laat op de avond nog van een ijsje genoten.

Hotel: Hong & Sioe Li


26-09-2002 Huntington Beach, California ⇉ San Luis Obispo, California

Het zit er alweer bijna op, vandaag gaan wij weer noordwaarts. Eerst nog een restantje Universal Studios doen waar wij eergisteren niet aan toe zijn gekomen, en als er dan nog tijd over is proberen wij nog Hearst Castle te bezoeken. Dat hebben wij niet meer gehaald en moet maar tijdens een volgend bezoek.

Hotel: Best Western


27-09-2002 San Luis Obispo, CA ⇉ San Francisco, CA

Wij gaan direct vanaf hier naar het vliegveld, onze vlucht gaat aan het eind van de middag.
De beroemde kustweg staat vandaag op het programma, het is nog een hele rit, dus gaan wij al heel vroeg op pad. Helaas is het behoorlijk mistig en grijs, dus was ook het uitzicht niet wat wij wensten en bovendien duurde het allemaal veel langer als dat wij ingecalculeerd hadden.
Toch hebben wij een indruk gekregen hoe mooi het hier is. Wij moeten hier beslist nog eens terugkomen, trouwens... dat Hearst Castle moet ook nog.
Het laatste stuk was behoorlijke stress vanwege de krappe tijd, maar uiteindelijk konden wij gelukkig toch op tijd inchecken. Het zit er weer op.

Hotel: thuis


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering