USA Vacation

USA vacations | food

Eten tijdens onze trips door de Verenigde Staten van Amerika.

DC on B
DC on B Street, Pueblo, Colorado
In Nederland gaan wij uit eten, de amerikanen gaan eten. Uiteraard zijn er ook sterren restaurants voor het chique, maar meestal gaan ze vlug even een hapje doen. Sta niet vreemd te kijken als je na 3 kwartier alweer buiten staat.
Naast de Fastfoodketens, zijn er ook heel veel restaurantketens. Red Lobster, California Kitchen Pizza, Cracker Barrel, Todai behoren tot onze favorieten, maar als het even mee zit vinden wij een plaatselijke brewery, daar kan je vaak iets minder conceptioneel behoorlijk eten.

Soms heb je geluk, zoals wij hadden in Staunton ,Virginia. Wij vonden daar bij toeval de Staunton Grocery. Een driegangen menu voor $ 35,00 en ik bij elk gerecht een glas wijn voor in totaal $ 12,00. Vooraf had Ron steak met shoestringpotatoes en een gebakken eitje en ik risotto met sweet corn en paddestoeltjes en peterseliesaus, allebei heerlijk. Daarna kregen we gegrilde grouper met tuinboontjes, pompoen en weer mais, ook weer heel smakelijk. Als dessert hadden we lemontart met summerberries en amandelen, super!

Een andere voltreffer was in Pueblo, Colorado,daar liepen wij tegen DC ’ s on B Street aan. Super, alleen was het er ontzettend stil, naast ons waren er maar twee tafeltjes bezet. Omdat het zo goed was bevallen zijn wij er de volgende dag weer naar toe geweest en toen was er naast ons slechts één ander tafeltje bezet. Jammer, ze verdienen beter, maar wij vrezen dat jullie deze plek niet terug zullen kunnen vinden.

Tijdens onze trip naar Canada ontdekten wij in Halifax, Nova Scotia Salty's. Eten met een prachtig uitzicht over de haven van Halifax en op de koop toe nog heerlijke maaltijden.

Of lobster eten in Maine, gewoon langs de kant van de weg, uitzoeken, laten koken en uit een plastic mandje veroberen, al dan niet aangevuld met een baked potato, coleslaw en een corn on the cob.Wij hadden voor $ 40,00 twee hele grote jongens. Wat wens je je nog meer.

Voor het ontbijt lunch kijken wij altijd of er een Schlotzsky's, Corner Bakery, La Madeleine of een Panera Bread in de buurt is, en mocht je in California zijn en trek hebben in een hamburger dan is In-N-Out een aanrader. Bezoek je Pittsburgh, PA dan mag je een sandwich van de Primanti Bros niet missen, en in Louisiana doe je je een keer tegoed aan een Po'Boy. Inmiddels hebben wij ook Tim Horton's ontdekt, vooral in Canada te vinden, maar ook in de staten tegen de Canadese grens, kleine sortering voor het ontbijt met acceptabele koffie tegen zeer kleine prijsjes.


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering