USA Vacation

USA vacations | Deep South 2006


25-05-2006 Almere, FL | de route

X
de route
Achteraf ziet deze route er onlogisch uit, dit komt mede door het feit dat wij van het oorspronkelijke plan af zijn geweken omdat er toen wij in Savannah aankwamen er een dreiging was van Tropical Storm Alberto (2006) die op komst was. Die wilden wij niet afwachten en zijn wij maar naar elders gevlucht.

 • A - Atlanta GA
 • B - Chattanooga TN
 • C - Memphis TN
 • D - Nashville TN
 • E - Richmond KY
 • F - Pigeon Forge TN
 • G - Ashville NC
 • H - Winston Salem NC
 • I - Columbia SC
 • J - Charleston SC
 • K - Savannah GA
 • L - Montgomery AL
 • M - Jackson MS
 • O - Birmingham AL
 • P - Atlanta

Hotel: La Quinta Inn, Roswell


26-05-2006 Almere, FL ⇉ Atlanta, Georgia

Met de KL621 vlogen wij overzee, wij zaten op stoel 32 F+G. Na een goede vlucht op het vliegveld van Atlanta aangekomen. Na alle formaliteiten de auto bij Hertz opgehaald, een witte Ford Fusion, een redelijk grote bak. Naar het hotel in Roswell gereden en even opgefrist. Toen wat boodschappen gedaan bij de Publix en daarna bij de Red Lobster gaan eten, Ron had garnalen op een stokje (skewer) en ik ook 1 stokje en tilapiafilet in een zak met groenten, was lekker. Om 9 uur zijn we gaan slapen, we waren best wel moe.

Hotel: La Quinta Inn, Roswell


27-05-2006 Atlanta, Georgia | World of Coca Cola

X
World of CocaCola
Om 5 uur wakker geworden en om 5:45 gaan ontbijten, er stond nog niet veel maar de vrouw die het ontbijt verzorgt deed haar best om alles voor ons klaar te zetten. Ik had mijn eigen English muffins gekocht bij de Publix en meegenomen voor m'n ontbijt. Er was lekker vers fruit en eieren voor Ron. We hebben het wel eens slechter getroffen.
Na het ontbijt zijn we naar Atlanta gereden om daar The World of Coca Cola te bekijken. Om 8.45 waren we er al en het was behoorlijk uitgestorven in Atlanta. Bij The World of Coca Cola stond alleen een groep kinderen en verder niemand, dus konden we er snel in. Het kostte ons $ 18,00, dus niet erg goedkoop en heel bijzonder was het niet. Maar toch wel leuk om even gezien te hebben, je kon er allemaal verschillende soorten cola proeven. Uit Italië een beetje bitter, zoals Campari; uit China met lychee enz. Sommige waren lekker, andere niet zo. Na een uur hadden we het wel gezien en na nog een klein glaasje te hebben gekocht zijn we naar Underground Atlanta gegaan, wat er vlak bij was.
Het was overigens prachtig weer, een strak blauwe lucht en circa 30 graden, dus wat mij betreft lekker, voor Ron te warm. Underground Atlanta was wel leuk, allemaal winkeltjes in een leuke straat onder de grond. Wel toeristisch maar toch leuk opgezet. Ik heb er voor m'n verzameling nog een glaasje van Atlanta gekocht. Nog even gekeken of we zouden gaan lunchen, maar het was pas 11 uur en ik had nog niet zo'n honger. We zijn toen naar Decatur gegaan, tien minuten rijden van Atlanta. Er is daar een Arts Festival en dat was erg gezellig. Allemaal kraampjes met "kunst", sommige dingen heel leuk. Het was gezellig druk en er waren ook bandjes in een open muziektent. Daar ergens geluncht bij Quizno, een soort Subway. Ron had een broodje met Angus beef en ik nam de sidesalad, had nog steeds niet zo'n honger.
Na hier een tijd te hebben rondgelopen zijn we naar een Premium Outlet gegaan, ongeveer 35 mijl noordelijk. Daar was het ook erg druk en warm. Ron heeft een polo van Banana Republic gekocht, zwart met een randje langs de kraag en opening.
Ik heb nog twee leuke onderzetters gekocht en drie plastic dingen om groenten ed. op te snijden. Dit kan je in plaats van een snijplank gebruiken; je kunt ze vouwen want ze zijn dun en ze kunnen in de vaatwasser. Op een gegeven moment hadden we alles wel gezien en zijn had ik behoorlijk pijn aan mijn voeten. Ik had mijn Dick Boons schoenen aan en mijn voeten waren door de warmte wel wat opgezwollen, dus dan weet je het wel.
Na even uitgerust te hebben zijn we naar Hooters gereden om te gaan eten, het was lekker dicht bij, ongeveer 1 mijl rijden. We hadden weer garnalen, Ron de Buffalo en ik de New Orleans met French bread en een lekkere pittige saus. Ron had er een rood sausje en een Ranch sausje bij. Het smaakt prima. Ook nog een cole slaw erbij genomen. Na het eten terug naar het hotel, doodmoe waren we. Om 9.30 gaan slapen.

Hotel: La Quinta Inn Roswell


28-05-2006 Atlanta , Georgia ⇉ Chattanooga, Tennessee | Ruby Falls

X
Ruby Falls
Redelijk geslapen. Na het ontbijt wat bagels met beleg en fruit gehaald voor de lunch en toen op weg gegaan naar Chattanooga. De rit duurde ca. 1,5 uur en om 12:00 uur waren we bij de Ruby Falls.
Dat wilden wij eerst doen voordat we zouden gaan inchecken bij ons hotel. Eerst een broodje gemaakt en in de rij voor Ruby Falls opgegeten. Het was behoorlijk warm deze dag, maar ik vind dat wel lekker. Na ca. een half uur te hebben gewacht konden we eindelijk een kaartje kopen, $ 14,95 de man, dus niet echt goedkoop.
Je kon ook een kaartje voor drie bezienswaardigheden kopen, de Ruby Falls, Rock City Garden en de Incline Railway ,dit zou dan $ 38,00 kosten. Hebben we niet gedaan, want Rock city Garden leek ons al niets en de Incline Railway zou ik alleen gaan doen. Toen we onze kaarten hadden moesten we weer wachten , want er was maar 1 lift naar beneden dus moest je steeds wachten op andere groepen. Eenmaal beneden was dat ook steeds zo, dus al met al zijn we wel 2 uur beneden geweest. Onder leiding van Gina, onze gids, kregen we een rondleiding. Het was wel leuk, maar niet zo heel bijzonder, hoor! Op het eind zagen we Ruby Falls, die werd twee keer verlicht en er was muziek bij. Het was allemaal wel erg commercieel, maar goed, we kunnen zeggen dat we de Ruby Falls hebben gezien.
Daarna zijn we naar het hotel gegaan om in te checken, maar onze kamer was nog niet klaar. Even een kop koffie gedronken en toen downtown gereden. Daar hebben we de gratis electric shuttle genomen voor een rondje door de stad.
Uitgestapt bij het Chattanooga Choo Choo hotel, een Holiday Inn. Daar hebben wij een treintje gepakt voor een rondleiding, ook dit stelde niet veel voor. De man die het deed kon wel heel leuk vertellen, maar we bleven op het terrein rondjes reiden. Wat wel leuk was, was dat er treinwagons in gebruik waren als hotelkamer. Na zo'n 45 minuten was het afgelopen en zijn we weer op de shuttle gestapt.
Nog even bij de Tennessee River gekeken en toen gaan eten bij Easyseafood, was erg lekker. We zaten buiten, want na een regenbuitje was het wat lekkerder geworden, niet zo warm.
We hadden crabcakes genomen, soft Shell crab en een bucket garnalen. Ook hadden we een sidesalad genomen, dat was een kwart ijsbergsla met tomaat en pecannoten en een erg lekkere dressing.
Daarna zijn we nog naar de Incline Railway gegaan, eerst zou ik alleen, maar Ron ging uiteindelijk toch mee. Je ging achteruit steil omhoog, in het begin nog niet zo steil maar bovenin ontzettend steil, met 72% staat er in de folder. Het is de steilste ter wereld. In ca. 10 minuten waren we boven, uitgestapt en wat foto's gemaakt en gefilmd. Uitzicht was niet spectaculair maar toch leuk om gedaan te hebben.
Ik had de hele dag last van mijn rechteroog, traande steeds en kon slecht tegen het zonlicht. Gelukkig heb ik mijn grote zonnebril bij me, dat scheelt wel iets. Later begon ook mijn linkeroog te tranen, vervelend. Om ca. 10.30 gaan slapen.

Hotel: La Quinta Inn Chattanooga


29-05-2006 Chattanooga, TN ⇉ Memphis, TN | Bealestreet

X
Bealestreet
Vandaag is het Memorial Day, dus zal het wel druk zijn overal. De kinderen hebben vrij van school en er wordt geloof ik ook niet gewerkt. Om 7.30 opgestaan en daarna ontbeten, het was al druk in de ontbijtzaal. De afgelopen dagen waren we steeds vroeg gaan ontbijten, lekker rustig.
Straks gaan we naar Memphis, een behoorlijk eind rijden, circa 350 mijl. Maar we hebben de hele dag en onderweg willen we stoppen bij Cracker Barrel voor een ontbijt. Dat kan je daar de hele dag eten en we vinden het een leuke tent. Ron ging alvast een koffers inladen en kwam terug met een sip gezicht, de autosleutel was per ongeluk in de kofferbak achtergelaten en een reservesleutel hebben we niet. Hertz maar gebeld en die zou binnen 1 tot 1,5 uur komen, gelukkig was hij er al binnen een half uur, dat viel dus mee. Hij had de kofferbak snel open en wij konden de rest van de koffers erin doen en vertrekken.
Onderweg inderdaad bij Cracker Barrel gegeten, we hadden pannenkoeken met aardbeien en scrambled eggs met bacon en appel genomen. Dit is 1 combo bestelling, veel te veel, werd delen, ik alleen wat pannenkoek en Ron de rest, het was wel veel. Om 4 uur in Memphis aangekomen en ingechecked bij het Heartbreakhotel, wat geen pretje was, want het was heel druk en voor we aan de beurt waren was het een half uur tot drie kwartier later. De kamer was een gewone standaardkamer, maar wel netjes. Boven de bedden hingen portretten van Elvis en je kon, als je wilde, de hele dag films van hem op televisie zien.
Even opgefrist en toen met de gratis shuttle van het hotel naar Bealestreet gegaan. Bij de eerste de beste winkel heeft Ron meteen een paar cd's gekocht en ik een leuk glaasje voor mijn verzameling. Ook nog ansichtkaarten gekocht maar die moet ik nog schrijven, zal wel weer een week later worden zoals elke vakantie. Bealestreet is een gezellige straat, maar het was wel vrij rustig, waarschijnlijk omdat het maandagavond was. Uit de cafe's klinkt leuke muziek en er is ook een pleintje waar een band optrad.
Gegeten bij (B.B.)King's Palace, waar we een cajunmenu voor twee bestelden, maar een king's menu voor twee kregen, met sparerib. Dit wilden we helemaal niet en nadat we de gumbo soldaat hadden gemaakt heb ik toch maar geklaagd. We kregen toen toch het cajunmenu en dit was redelijk lekker. Toen nog even rondgekeken en daarna naar het hotel gegaan. Om elf uur lagen we erin.

Hotel: Heartbreakhotel


30-05-2006 Memphis, TN | Graceland

X
Meeting Elvis
Na het ontbijt in het Heartbreakhotel, wat niet bijzonder was, zijn we naar Graceland gegaan. Dit ligt op loopafstand van ons hotel dus ideaal. We gingen nog wel met een shuttle naar de overkant en kregen audio apparatuur mee voor de rondleiding. Het is niet zo heel groot, Graceland, maar wel heel leuk om gezien te hebben. Veel fotos gemaakt, maar helaas zonder flits, dus niet zo heel mooi. Ook nog de graven gezien van pa en ma Presley en van zijn tweelingbroer, die op de dag van hun geboorte overleed, 8 januari 1935. Oma Presley lig hier ook begraven. het is een behoorlijke poespas, met plastic bloemen en een eeuwige vlam. Het is trouwens behoorlijk warm geworden, vanmorgen was het nog bewolkt maar verder is het zonnig.
Na Graceland naar de Sunstudio gegaan met onze eigen auto. Het was makkelijk te vinden en we waren nog net op tijd voor de tour door de studio. Het was erg leuk, de gids vertelde met veel plezier en het was reuze interessant. Ook weer veel foto's gemaakt en Ron heeft nog (illegaal) gefilmd. Nadat de tour klaar was nog in het winkeltje gekeken en daar heeft Ron nog 4 cd's van Johnny Cash gekocht en een poloshirt met Sunstudio erop.
Op weg naar het Hard Rock Cafe voor onze lunch hoorde Ron vanuit een cafe lekkere muziek komen. Binnen gevraagd wie het was en toen naar Tower Records gegaan om eventueel de cd te kopen, maar ze hadden hem niet.
Toen hebben we bij het Hard Rock Cafe geluncht, dit zat bij de package van Graceland inbegrepen. Ron een hamburger en ik een veggieburger. Als toetje had ik cheesecake genomen en Ron Apple-cobbler, allebei heel machtig maar wel lekker. Na de lunch zijn we naar het Rock 'n Soulmuseum geweest, wat ook heel erg leuk was.
Om vijf uur moesten we terug zijn want in het Peacockhotel wonen al vanaf 1930 eenden in de fontein in de lobby en twee keer per dag wordt de rode loper uitgelegd en gaan de eenden de lift in. Dat wilden we wel met eigen ogen zien en toen we om tien voor vijf aankwamen wat het een drukte van belang. We hebben een plekje vlakbij de fontein gezocht en om klokslag vijf uur ging er muziek aan en kwam er inderdaad beweging in de eenden. De rode loper lag al uit en daar gingen ze, hoor! Het was een komisch gezicht en Ron heeft het gelukkig kunnen filmen.
Nog even naar het cafe gegaan waar Ron die muziek had gehoord en nogmaals de naam gevraagd en gekregen. Ron weer naar Tower Records en ik naar Gap in hetzelfde winkelcentrum. Het was trouwens gaan onweren en het regende behoorlijk, dus waren we blij dat we binnen waren. Inderdaad heeft Ron toen die cd gevonden en toen zijn we naar het hotel gegaan, doodmoe, want we hebben deze dag heel veel gedaan.
We hebben Elvis after dark nog gezien, dat lag ook vlak bij ons hotel, maar stelde niet zo veel voor. Na nog geen kwartier hadden we het wel gezien. Daarna nog gegeten bij een tent, the Cupboard, wat we uit de Capitoolgids hadden en ook nog in een magazine van de Sunstudio hebben zien staan. De neverlost aangezet en we waren er snel. Het was een beetje een vreemde tent, zoals je wel meer ziet in de States. Plastic banken en plastic servies en een menukaart waar we niet uitkwamen. Hulp gevraagd aan een serveerster en toen heeft Ron garnalen besteld en ik 4 soorten groenten, Coleslaw, baked sweet potatoe en grilled green tomatoes en nog een groente die ik niet kende. Het was niet bijzonder, mar toch wel leuk om eens iets anders te proberen. De grilled green tomatoes zijn trouwens erg lekker, die hadden we in Chattanooga ook al gegeten. Na het eten terug naar het hotel en naar bed, bekaf.

Hotel: Heartbreakhotel


31-05-2006 Memphis, Tennessee ⇉ Nashville , Tennessee | Gibson Guitar Factory

X
Gibson Guitar Factory
Om 7 uur opgestaan en ontbeten. Na het ontbijt naar Graceland gegaan voor de Sincerely Elvis en de vliegtuigen, maar ze gingen pas om 9.45 en 10.00 uur open, dus moesten we nog een half uur wachten. Sincerely Elvis was niet bijzonder, een kleine ruimte met foto's en wat persoonlijke spullen, waaronder twee jurken van Gladys, z'n moeder. De vliegtuigen waren wel leuk, er was een kleine gewone en een grote Lockheed 880. Deze was leuk, met luie stoelen, banken, televisie's en een bar. Ook een slaapgedeelte en badkamer.
Hierna zijn we naar het Staxmuseum geweest, wat ook heel leuk was. Daarna nog de Gibson guitar factory bezocht waar we een rondleiding van een half uur kregen. Reuze interessant en leuk om te zien.
Onderweg naar Nashville geluncht bij McDonalds, Ron twee hamburgers en ik een salade met grilled chicken. Om ca. 6 uur in Nashville aangekomen nadat we nog een tijdje in een file hebben gestaan. 's avonds naar de stad gereden, beetje rondgekeken op Broadway. Was leuk, uit heel veel tenten kwam countrymuziek. Toen gegeten bij een brewery. Ron had sirloin steak en ik een salade met humus, geitenkaas, tomaat en gegrilde paprika, geserveerd met flatbread. Het smaakte allemaal heerlijk en als we niets anders kunnen vinden, gaan we er morgen weer naar toe. Om 11 uur gaan slapen, tenminste ik, want ik was doodmoe.

Hotel: La Quinta Inn Sidco drive


01-06-2006 Nashville , Tennessee ⇉ Nashville, Tennessee

Om 6.00 uur door Ron wakker gemaakt, nog even gedoezeld en toen om een uur of acht gaan ontbijten. Daarna naar de Grand Ole Opry gereden voor informatie omtrent tickets voor het bijwonen van een show op vrijdagavond. Daar aangekomen eerst tickets voor een tour backstage gekocht en toen tickets voor de show van vrijdagavond. We zitten op het balkon op de 1e rij dus dat lijken goede plaatsen.
Daarna de tour backstage gedaan, was wel interessant. Weer een glaasje met een gitaar erop voor mijn verzameling gekocht en toen naar de Opry Mills gegaan, een winkelcentrum. Daar een tijd rondgebanjerd maar niets gekocht. Toen naar The Heritage gereden, het huis waar president Jackson ergens rond 1830 heeft gewoond. Maar ons bent zunig, want de kaarten waren $ 12,00 per stuk en dat vonden we toch wel wat veel geld.
Dus weggereden naar het centrum van Nashville om het Country Music Hall of Fame te bezoeken, maar de parking was zo ontzettend duur voor dat eventjes, dus dat ook niet gedaan. Dat doen we morgen wel samen met The Ryman Auditorium, dan zijn we er een stuk langer. Terug naar het hotel gegaan om wat uit te rusten, want we waren wel moe geworden van het heen en weer rijden. Rond 7 uur weer naar het centrum gegaan en weer bij de brewery van gisteren gegeten. Ron had hetzelfde en ik had een salade kip, tacoreepjes en dressing met jalapenopepers. Was wel lekker maar mijn salade van gisteren was lekkerder. Het had geregend maar toen we uitgegeten waren was het droog geworden. Nog even rondgelopen en toen vroeg naar het hotel terug gegaan, nog steeds moe.

Hotel: La Quinta Inn Sidco drive


02-06-2006 Nashville, Tennessee | Country Music Hall of Fame

X
Grand Ole Opry
Bijtijds opgestaan en toen naar de Country Music Hall of Fame gegaan. Tickets gekocht voor alles, inclusief The Ryman Auditorium en Studio B. Om 10.00 uur begon de tour naar Studio B. Het regende, dus dat was wel jammer. Studio B was wel leuk, maar de Sun studio in Memphis vonden we wel leuker.
Na deze tour zijn we naar Ryman's Auditorium gegaan, hier vandaan werd vroeger de Grand Ole Opry uitgezonden. Het gebouw is helemaal gerestaureerd. Het was leuk om de oude en de nieuwe Grand Ole Opry gezien te hebben. Na Ryman's zijn we gaan lunchen in de Country Music Hall of Fame, in de hele grote hal. We hadden een sandwich met mozzarella, fried green tomatoes, en BLT. Daar zaten dan ook nog frietjes bij. Ik had gekozen voor yam fries, gemaakt van sweet potatoes en Ron had gewone frietjes. Het smaakte prima, we zaten behoorlijk vol hiervan. Toen de Country Hall of Fame bekeken, allerlei zaken die met de musicale geschiedenis van de VS te maken hebben, allerlei authentieke opnamen kon je hier beluiseren. Het schijnt dat ze hier een complete bibliotheek van alle muziek in de VS uitgebracht als bladmuziek hebben, maar daar mag geen publiek bij. Was allemaal erg interessant en leuk.
Om ca. 4.00 uur waren we hier wel uitgekeken Op naar het hotel gereden om een beetje uit te rusten en om te kleden voor de Grand Ole Opry. Om 6.00 uur hiernaar toe gereden en we vonden een prachtige parkeerplek vlakbij. Nog even de Opry Mills ingegaan om te winkelen. Rond vond bij Gap nog twee leuke overhemden met korte mouw en ik flipflops (teenslippertjes).
Niets meer gegeten, behalve wat zoutjes in de auto, want we zaten nog vol van de lunch. Ik heb nog een appel soldaat gemaakt en toen zijn we naar de Grand Ole Opry gegaan. Het was gezellig druk op het plein ervoor en ik ben nog op de foto gegaan met de vrouw die verkleed was en erbij hoorde. We zaten op een mooie plek op het balkon op de eerste rij en dus konden we alles goed zien. Het zou twee uur duren en er werd ook elke keer reclame gemaakt voor de Cracker Barrel ( een restaurant waar wij graag komen) en reclame voor muffinmix etc.) Daar heb ik ook wel eens iets van gekocht. De radioshow was wel leuk, maar we hadden er toch wel iets meer van verwacht. Er was wel een leuke bijkomstigheid want de volledige cast van de Dukes of Hazard waren aanwezig en zongen ook nog. Er waren daardoor heel veel kinderen aanwezig en het was een behoorlijke herrie, maar wel een leuk sfeertje.
Om 10.00 uur was het afgelopen en zijn we nog naar 2nd Street in Nashville gegaan, waar als het goed was veel kroegen met livemuziek waren, maar dat viel nogal tegen. Even rondgelopen daar en toen naar het hotel teruggegaan. Om ca. 12.00 uur gaan slapen.

Hotel: La Quinta Inn Sidco drive


03-06-2006 Nashville, Tennessee ⇉ Richmond, Kentucky | Belle Meade Plantation

Vandaag naar Belle Meade Plantation gegaan, om 9.30 waren we er al. Om 10.00 uur begon de tour. Was interessant, alleen jammer dat je in het huis geen foto's mocht maken, maar verder overal wel. Van de slavenhutten en alle ander dingen heb ik dus veel foto's gemaakt. Ik geloof dat ik er nu al weer 650 heb en we zijn pas een week weg. Ron filmt ook heel wat af.
Hierna zijn we uit Nashville vertrokken. Nog even onderweg geluncht bij, hoe kan het ook anders, Cracker Barrel. Ron had een sandwich met kipsalade en daar krijg je dan weer frietjes en coleslaw bij. Ik had een salade met bacon, ei, tomaat en kaas en ranchdressing, die vind ik erg lekker. Als je hier orange juice bestelt, krijg je lekker vers geperst sap.
Bij het bezoekerscentrum van Kentucky nog folders gehaald en de vrouw die ons hielp, adviseerde ons route 68/80, een leuke route met allemaal dorpjes etc. Er was ook garage sales langs deze route, wat inhield dat mensen hun oude troep verkochten, een soort vrijmarkt dus. Het was wel een mooie weg, maar Ron had hoofdpijn dus reed ik.
Ons oorspronkelijke plan was om in Elizabethtown te slapen. Dat week nogal af van de route, dus hebben we ons hotel daar geannuleerd en in Richmond, waar wij morgen al geplanned hebben om te slapen, voor deze nacht bijgeboekt.
Dat kon gelukkig allemaal, dus dat was prettig. Het was echter naar Richmond nog een pittig stuk rijden, dus al met al heb ik zo'n 6 uur achter het stuur gezeten, heel vermoeiend.
Om half 9 aangekomen in Richmond, plaatselijke tijd was het half acht, dat scheelt weer.
Op het hotelterrein is ook een Cracker Barrel, dat scheelt weer zoeken en rijden. Ron had de dagschotel, Chicke 'n Rice, en ik blackened catfish met gebakken okra en coleslaw.

Hotel: La Quinta Richmond


04-06-2006 Richmond, Kentucky | Pleasant Hills, the Shakers

Om 8.45 werden we pas wakker, dus waren we gisteren inderdaad erg moe. Wel een aantal keren wezen plassen, dat kan natuurlijk niet missen. Al met al wat het een uur of 11 voordat wij op weg gingen naar Pleasant Hills, waar vroeger een shakergemeenschap was. Het was ca. 45 minuten rijden, zodat we rond 12 uur aankwamen. Eerst even geluncht, een sandwich met crabcake, lekker was anders. Het was allemaal ontzettend interessant, heel veel gezien en gehoord door middel van rondleidingen. De hele middag daar doorgebracht en het was heerlijk weer en lekker rustig daar. Er waren wel andere bezoekers maar desondanks toch heel vredig. Om half zes daar pas weggereden, ook nog een stukje Bluegrass Parkway gereden, wat ook een mooie weg was.
Via Lexington terug naar Richmond waar we weer bij Cracker Barrel hebben gegeten, het wordt een beetje afgezaagd. We hadden allebei een sirloin steak, ik met salade en een gepofte aardappel en Ron met gebakken okra en mais en tomaat. Alles weer lekker en na het eten naar het hotel gegaan. Wij moeten nog drie dagen van het reisverslag, daar nemen wij nu maar even de tijd voor.

Hotel: La Quinta Richmond


05-06-2006 Richmond, Kentucky ⇉ Pigeon Forge, Tennessee | Cumberland Cap National Hictoric Park

Op naar het Cumberland Cap National Hictoric Park. Daar wat rondgekeken, meteen zagen we al twee herten. Ron heeft ze gefilmd dus maar hopen dat dat is gelukt. We hebben een wandeling naar de saddle of the Cap gemaakt, waar ik naar boven ben geklommen en foto's heb gemaakt en gefilmd, het was wel mooi daar. Op mijn weg terug naar beneden ben ik nog onderuit gegaan, het was behoorlijk steil en redelijk onbegaanbaar.
Daarna zijn we de Tri-State Peak gaan beklimmen, dat was behoorlijk omhoog. Duurde ook langer dan we hadden gedacht, maar we hebben het gehaald. Boven gekomen zagen we drie borden met daarop de drie staten, Tennessee, Kentucky en Virginia. Nog even gepraat met een paar mannen die daar met onderhoud bezig waren, onder ander het kappen van gesneuvelde bomen. Paar foto's gemaakt en gefilmd en toen weer terug naar beneden, wat aanmerkelijk sneller ging. Al met al hebben we twee uur gelopen.
We zouden in Middlesboro slapen bij de Holiday Inn, maar de reservering die we hadden stond voor een dag later, vergissing. Ze hadden geen plek meer dus toen hebben we La Quinta in Pigeon forge gebeld of we een dag eerder konden komen, dat kon. We dachten dat het een klein dorpje was, maar het leek wel een kermis, allerlei attracties, zoals Dollywood etc. Het was een drukte van belang, file in het dorp. Uiteindelijk toch bij het hotel gearriveerd. Het was alweer een uur of zeven. Ingechecken en toen gaan eten bij de Old Mill. Die hadden we uit een folder welke in de hotelkamer lag.
Het was behoorlijk druk daar, we moesten een tijdje wachten, populaire tent dus, na vijftien minuten konden we toch aan tafel. Ron had een visschotel met gebakken garnalen, catfish, etc en ik had twee garnalenspiesjes. Erbij kregen we nog corn chowder, een dikke soep, wel lekker. Ik had nog een salade en Ron mais en coleslaw. Ook kregen we nog taart, dus dat werd natuurlijk een doggybag. Het was allemaal veel te veel, logisch dat veel Amerikanen zo dik zijn.

Hotel: La Quinta Inn Pigeon Forge


06-06-2006 Pigeon Forge, Tennessee

Opgestaan met een knallende koppijn, niet veel ontbeten want ik had geen trek. Een paracetamol genomen, gelukkig zakte de hoofdpijn toen wel(het zal wel een kater zijn), dus okselfris was ik deze dag niet.
We zijn naar het bezoekerscentrum van de Great Smokey Mountains gereden en daar informatie gevraagd. We hebben een kaart gekocht en hebben toen twee trails gereden in het park. Het was wel een mooi park, maar lang niet de mooiste die we hebben gezien. Wel de hele dag zoet geweest hier, nog even bij de Dixie Stampede (Dolly Parton Show) wezen informeren voor kaartjes voor vanavond, maar die waren er niet meer. Ze zijn trouwens wel $ 41,00 per stuk, inclusief eten. Rond 6 uur weer terug in het hotel en toen het besluit genomen om ons verblijf hier met een dag in te korten. Morgen vertrekken wij via de Blue Mountain Parkway naar Asheville. Holiday Inn gereserveerd, want er is daar geen La Quinta.
Vandaag zijn we bij de Mandarin House gaan eten, chinees buffet. Voor 20 dollar behoorlijk veel gegeten en het meeste smaakte goed. We waren de helft goedkoper uit dan gisteren bij de Old Mill. Nog even naar een winkel geweest met allemaal quilts en poppen en jurkjes, Lid'l Dolly heet deze winkel. Rijen en nog eens rijen vol met van alles, was wel leuk om te zien. Daarna nog naar een cd-outlet, maar daar was het nogal rommelig. Toen zagen we nog een bluegrass band ergens vlakbij het hotel buiten optreden. Was leuk, er waren een paar vrouwen aan het dansen met speciale witte schoenen met ijzertjes eronder. Een van die vrouwen was de tachtig denk ik wel gepasseerd, maar ze danste nog als een jonge meid.

Hotel: La Quinta Inn Pigeon Forge


07-06-2006 Pigeon Forge, Tennessee ⇉ Asheville, North Carolina

Niet zo lekker geslapen, vaak en veel wakker en toen om half 8 opgestaan. Ontbeten en daarna op weg naar Asheville via de Blue Ridge Parkway. Een hele mooie weg, regelmatig gestopt om foto's te maken en te filmen. Bij Cherokee, een indianenreservaat, direct maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om Harrah's, een casino, met een bezoekje te vereren. Bij de balie deden ze nogal moeilijk, identificatie via Ron z'n rijbewijs was niet genoeg en een paspoort met greencard hielp ook niets. Bij andere casino's, waaronder ook Harrah's in New Orleans deden ze nooit zo moeilijk. Wij hadden zoiets van graag of niet, dus werd het niet.
Nog even tussen de souveniers gekeken voor moccassins, maar ik zag geen mooie en deze winkeltjes waren nogal commercieel. Heeft niets meer met de indianen te maken, alles is made in China.
Verder gereden naar Asheville en om ca. 5 uur aangekomen in de Holiday Inn Express. Richting downtown gereden, was wel leuk. Bij een leuke platenzaak nog een cd gekocht en toen wat gedronken bij de Flying Frog, een cafe. Ik heb een birchbeer genomen, smaakt naar rootbeer, wat ik wel lekker vind. Het smaakt een beetje rokerig, klinkt vreemd, maar is toch smakelijk.
Daarna gegeten bij de Biergarden, een gezellig eetcafe. Ron had een fishburger, van kabeljauw in een bierbeslagdeeg en ik had een open crabquesedilla. Niet bijzonder van mij, de vis van Ron was wel lekker. Daarna nog wat rondgelopen en toen met de auto nog wat rondgereden. Vlakbij het hotel was nog een mall, maar het was al kwart voor negen dus moesten we snel eruit. Niet zulke leuke winkels, dus daar hoeven we morgen niet meer te kijken. We hebben besloten om morgen naar Winston-Salem te gaan en hebben alvast de kamer bij La Quinta gereserveerd. We hebben nog een bon voor een gratis nacht, dus die willen we dan inwisselen. Het is een redelijk dure kamer, dus zou fijn zijn als dat kan. Telefoon doet het slecht, dus morgenochtend maar even proberen.

Hotel: Holiday Inn Express Wedgefield Drive


08-06-2006 Asheville, North Carolina ⇉ Winston-Salem, North Carolina

Om 6.30 wakker door Ron, was bezig om koffie te maken. Op ons gemak ontbeten en La Quinta gebeld voor de gratis kamer, dat lukte gelukkig. Straks gaan we winkelen in een mall die we via internet hebben gevonden. Lekker gewinkeld, mooie mall. Ron heeft nog een overhemd gekocht en ik een roze hemdje en een zwart shirtje, allemaal in de uitverkoop want het is volop sale hier. Geluncht met kipnuggets en een kipburger.
Daarna naar Winston-Salem gereden, waar we om ca. half vijf aankwamen. Even opgefrist en toen toch ook nog naar de mall hier geweest, was aan de overkant van ons hotel, dus ben je gek als je niet even gaat. Was een nog mooiere mall dan die in Asheville. Nog een leuke tas gekocht, ook weer in de uitverkoop en toen zijn we gaan eten bij de Foothills Brewery. Een paar vakanties geleden hebben we ontdekt dat je meestal best lekker kunt eten in brewery's. Ron had pizza met buffalo! En ik had salade met geitenkaas in een korstje van cashewnoten, eg lekker. De pizza was niet zo lekker, erg veel vlees. Dat kon je natuurlijk verwachten, een buffel is een heel groot beest!

Hotel: La Quinta Inn


09-06-2006 Winston-Salem, North Carolina

In ons vertrouwde tempo de dag begonnen.dus tegen een uur of 10 naar Old Salem gegaan, daar staan huizen en winkels van Moraviers die hier in de 18e eeuw naar toe kwamen. Leuke huizen en winkeltjes gezien, lijkt een beetje op de Zaanse Schans. Geluncht in de taverne, Ron had een burger met blackened grouper (vis) en ik had salmon cake met cucumbersalad, het klinkt lekkerder dan het was. Maar het smaakte toch wel, hoor. De grouper van Ron was behoorlijk pittig, maar smaakte ook. Er zaten huisgemaakte oma frieten bij.
Om een uur of half drie waren we hier wel uitgekeken en zijn toen nog een beetje rond gaan rijden. Nog in Greensboro gaan kijken, circa 20 mijl verderop, maar daar was niet zo veel te zien. Teruggereden en om half zes waren we terug in het hotel. Beetje uit gaan rusten, we hadden allebei hoofdpijn want het was vandaag erg warm en een beetje benauwd. Het was zaterdag, dus je raad het al, Cracker Barrel, een paar mijl verderop. Ron had z'n chicken and rice en ik BLT salad, ik wordt nog eens een salade. Maar ik vind het lekker en zo laat op de avond, het was al negen uur, hoef ik niet zwaar te eten. Het smaakte wederom en om 10 uur waren we weer in het hotel. Nog even gekeken wat we morgen gaan doen, oorspronkelijke plan was naar Columbia te rijden en vandaar naar Charleston. Maar in Columbia is niet zoveel te doen dus dachten we eerst naar Myrtle Beach te rijden en vandaar naar Charleston. Maar dat is toch wel een heel eind om, dus doen we dat niet en houden we ons aan het eerste plan. Er zit trouwens ook een mall in Columbia dus hoeven we ons niet te vervelen.

Hotel: La Quinta Inn


10-06-2006 Winston-Salem, North Carolina ⇉ Columbia, South Carolina

Het is erg warm, ik denk wel ver over de dertig graden. Onderweg richting Columbia gestopt bij het visitorcenter van South Carolina en wat folders gehaald. Nog een stuk binnenweg genomen, wat heel leuk was want het was bergje op en bergje af. Het was een hele lange weg, dus kon je voor al zien dat er bergjes aan kwamen en in het achteruitkijkspiegeltje was het ook een mooi gezicht. Om twee uur in het hotel aangekomen, even opgefrist en toen op zoek naar een supermarkt om een lekkere bagel met beleg te halen, want dat hebben we deze vakantie pas 1 keer gehad. De Publix zat een paar mijl verderop dus daar hebben we datlekkers gehaald. Vervolgens naar Fort Jackson gereden, volgens Ron komt dat in een stripverhaal(Blueberry) voor, dus leek ons dat wel leuk om te gaan kijken. Daar aangekomen bleek met een militaire basis te zijn, dus niet zo leuk. We moesten in de rij staan met onze auto en toen we aan de beurt waren zeiden we maar dat we verdwaald waren.
Toen naar de Columbia Mall gegaan, maar die was niet zo leuk. Er was nog een andere, de Columbiana, dus zijn we daar naar toe gegaan. Deze was veel leuker en gezelliger, daar hebben we een tijdje rondgelopen. Nog sandaaltjes van Aerosole gekocht in de uit verkoop en Ron nog een hemd, ook in de uitverkoop. De sandaaltjes gelijk aangehouden, want met m'n dichte schoenen was het toch wel erg warm. Het was inmiddels alweer half 8 geworden, dus tijd om te eten.
We zijn bij de Outback gaan eten, een keten waar we nog nooit waren geweest, leuk om weer wat nieuws te proberen. We moesten even wachten, want het was druk. Maar al snel werden we gehaald en konden we het menu bestuderen. Dat is altijd een hele klus, want er staat altijd veel op en je kunt van alles toevoegen of weglaten. Het was wel een beetje donker daar, dus duurde het wel even voor we wat gevonden hadden. Vooraf hadden we crabcakes genomen, samen 1 portie en toen had ik Ceasar salad met shrimps van de barbie en Ron had ook shrimps maar met rijst en groenten. Daar kreeg hij ook nog een kleine Ceasar salad bij. De salade was niet zo lekker als bij andere restaurants, er zaten erg veel stronkjes in, de rest smaakte prima.

Hotel: La Quinta Inn


11-06-2006 Columbia, South Carolina ⇉ Charlston , South Carolina

Om zeven uur opgestaan en ontbeten, er was niet veel bijzonders. Om 10 uur weggereden op weg naar Charleston. Eerst nog bij de Publix bagels met beleg en een key limeyoghurtje gehaald voor onze lunch.
Onderweg bij de Audubon Swamp gestopt om te kijken, ik dacht dat het een boottour was maar het was een walking tour. Toch maar gedaan, je loopt dan over een boardwalk door de forest. Dit was ongeveer 3 kilometer, dus een flinke tippel. Het was natuurlijk onzettend warm en vochtig, dus we liepen al gauw te puffen en te zweten.
Het was wel mooi, met hele vreemde dingen die uit de grond kwamen, van de bomen. Ik weet de naam niet meer, er was een speciale naam voor. En aan het eind van de route lag een meer met zwart water. We zagen schildpadden, een ibis, en heel veel hagedisjes met een mooie blauwe staart en eekhoorntjes. Op de terugweg zag ik nog een hert wegrennen, toen wij eraan kwamen. Jammer genoeg kon ik hem niet goed zien en al helemaal niet fotograferen. We hebben ongeveer anderhalf uur gelopen, dus toen we terugkwamen bij de auto waren we wel behoorlijk moe.
Daarna naar Charleston gereden, waar we om ca. drie uur aankwamen. Even uitgerust en toen naar het historic dicstrict. We vonden een mooie parkeerplek en hebben toen gelopen in o.a. Market Street. Het was erg warm maar wel een leuke straat. Toen nog gekeken naar een leuk restaurant om te eten. Uiteindelijk vonden we Fleet Landing, en restaurant aan een binnenzee. Was erg gezellig en lekker, we hadden hushpuppies gevuld met krabvlees en garnalen en twee garnalenspiezen met rode rijst en sla. De hushpuppies en de garnalen waren heerlijk, de rijst en de sla niet.
Daarna nog even wat foto's gemaakt en gefilmd en toen naar het hotel. Om half 11 gaan slapen, bekaf.

Hotel: La Quinta Inn


12-06-2006 Charlston , South Carolina ⇉ Savannah, Georgia

Lekker vers fruit bij het ontbijt. Rond 10 uur richting visitor center gereden, waar we kaartjes voor de Grayline tour gehaald hebben. We konden om 11.00 uur met de tour mee, dus waren we mooi op tijd. De tour zou 90 minuten duren langs mooie huizen met verschillende stijlen. Was een leuke tour, alleen de chauffeur was nogal een ouwe hoer. De huizen die we zagen waren heel mooi, sommige ontzettend groot. Ze hebben allemaal aan de zijkant een deur waarachter een balkon schuilt, heel apart. Er waren ook een aantal verwaarloosde bij, zonde hoor!
Na de tour hadden we het wel gezien in Charleston en zijn we richting Savannah gegaan. Lunch gehaald bij Burger King, Ron 2 hamburgers en ik een side salad, wij hadden nog lekkere kleine tomaatjes over, die hebben wij maar bij de salade gedaan.
Volgens de capitoolgids moest het er mooi zijn op St. Helena Island en Huntig Island. Het lag toch langs de route, dus dat konden wij dan zelf aanschouwen. We vonden het echter helemaal niet mooi, hele armoedige huizen overal en de zee was niet te zien. Doorgereden naar Land's End, waar we uiteindelijk wel de zee zagen.
Ook wilde ik nog Penn center zien, heeft iets met M.L. King te maken. Te laat realiseerde ik mij dat onderweg naar Land's End ik in een flits een school had gezien met die naam. Te laat gezien dat dat het wel moest zijn, jammer.
Daarna naar Savannah gereden, waar we rond zeven uur aankwamen. Even opgefrist en toen naar het centrum gereden, met een hele grote omweg, want het leek zo makkelijk, maar dat was het niet. Op internet hadden we de Moon River Brewery gevonden en daar zijn we gaan eten. We hadden niet zo'n honger, dus hebben we alleen twee appetizers besteld, crabcakes en fried green tomato's. Smaakte uitstekend, we hadden er genoeg aan.

Hotel: La Quinta


13-06-2006 Savannah, Georgia ⇉ Prattville, Alabama

Vanmorgen om kwart over 6 al wakker, opgestaan en koffie gezet voor mezelf, Ron sliep nog. Het was ontzettend slecht weer, behoorlijke regen en wind. De tropische storm Alberto in Florida zou misschien onze kant wel opkomen, dus toen Ron wakker was besloten wij het zekere voor het onzekere te nemen door hier weg te gaan. Jammer, maar het is niet anders.
We gaan nu richting Montgomery in Alabama, vandaar naar Jackson in Missisipi om de Natchez Trace Parkway te rijden, schijnt ook een mooie weg te zijn. Hotels gereserveerd en de andere geannuleerd en toen rond 10 uur vertrokken.
Nog even bij de Publix proviand ingeslagen voor onze lunch en toen reden we rond half 11 weg. Eerst regende het nog behoorlijk, maar het werd al snel droog en later op de dag hadden we weer prachtig weer, warm en zonnig.
Onderweg zagen we een bord dat er verderop perziken te verkrijgen waren. Georgia is bekend om perziken, dus dat moesten ze maar eens waar maken. Het bleek een bedrijf waar zo te zien miljoenen perziken worden geoogst. We konden van begin tot eind zien hoe ze werden gesorteerd, gestickerd en in dozen werden verpakt. Je kon er ook allerlei dingen proeven en natuurlijk perziken kopen. Ik had er eerst 4 gepakt en die kosten $ 2,00, maar later zag ik zakken met heel veel perziken voor $ 7,00, dus die hebben we gekocht. Er stond bij 'ready to eat', maar ze kunnen nog wel wat rijper. Ron heeft hier ook nog gefilmd en ik foto's gemaakt, leuk om later terug te zien. Om half 6 onze tijd, maar half 5 Alabama tijd, kwamen we in het hotel aan. Even opgefrist en wat kersen gegeten, die we bij de Publix hadden gekocht. Toen rond half 6 naar dowtown Montgomery gereden om te kijken waar we zouden gaan eten, maar dit is helemaal geen leuke stad, dus waren we er snel weer weg. Ons hotel staat in Prattville, iets ten noorden van Montgomery en we wist dat daar een Cracker Barrel zit, dus daar maar weer gegeten. Ron een biefstuk met friet , worteltjes en coleslaw, ik een grilled chicken salad. Het smaakte ouderwets lekker. Om kwart voor 8 weer in het hotel, maar voor ons is het al kwart voor negen. We gaan lekker vroeg slapen, kunnen we morgen bijtijds weer weg.

Hotel: Holiday Inn


14-06-2006 Prattville, Alabama ⇉ Jackson, Mississippi

Om een uur of half tien weggereden richting Jackson, Mississippi. Goed weer onderweg en om een uur of twaalf geluncht bij, je raadt het nooit, Cracker Barrel. Ron had roerei met bacon en ik had een sandwich met kipsalade. Rond een uur of drie aangekomen in Jackson en daar naar een museum gegaan, het Agriculture en nog wat museum. Er stonden oude huizen en een winkel en een schooltje uit de tijd rond 1850. Daar wat rondgekeken en foto's gemaakt. Er waren ook nog wat dieren, waaronder een struisvogel, paar varkens, kippen, een pauw en een paar geitjes. We waren redelijk snel uitgekeken, want het was niet zo groot, was wel leuk om te zien. Daarna nog even wat rondgereden in Jackson, maar dat is ook niet zo'n bijzondere stad. Het overgrote deel in deze contreien bestaat uit een zwarte bevolking, er zijn ook veel armoedige wijken in dit soort steden. Even opgefrist en toen gaan shoppen bij een mall. Daarna gaan eten bij de Red Lobster. Ron had garnalen op twee manieren bereid en ik had tilapia gevuld met crabvlees en andere soorten vis, eroverheen zat en lobstersaus, erg smakelijk. Als voorafje hadden we de traditionele caesar salad. Het was alleen veel te veel dus dat werd weer een box, lekker voor onze lunch morgen.

Hotel: La Quinta Inn


15-06-2006 Jackson, Mississippi

X
Natchez
Ontbijt hier was niet veel soeps. Er werd bijna niks bijgevuld en mijn bagel was ook niet erg lekker, de helft gegeten. Ron had French bread genomen, een soort kant en klare wentelteefjes. Even in de broodrooster en dan suiker erop, hij vond het lekker. Om half tien weggereden, want we wilde de Natchez Trace Parkway rijden, die loopt van Nashville tot Natchez in Mississippi. Het is hiervandaan ongeveer 100 mij naar Natchez, dus goed te doen.
Onderweg nog een uur geluncht met de restanten van gisteren, dat smaakte nog prima. Om een uur paar keer uitgestapt om naar verschillende dingen te kijken, onder andere een oud huis van rond de 1900. Het is een hele mooie weg en lekker rustig.
Rond 12 uur waren we in Natchez, daar wat rond gereden en toen naar het visitor center voor informatie over de Grande Village van de Indianen, waar we naar toe wilden. Gauw gevonden en gauw bekeken, er stonden drie mounds, dat zijn heuvels waarin waarschijnlijk botten etc in bewaard zijn. Ook nog een hut met een strooien dak en nog twee andere dingen gezien. Een hiervan konden we niet plaatsen, de andere was iets om te dingen op te drogen. Het was gratis entree en dat was maar goed ook, want zo veel bijzonders was het niet. Maar toch leuk om te hebben gezien.
Het was trouwens erg warm vandaag en zonnig, zelfs ik vond het deze middag erg warm, en dat wil wat zeggen. Om 6 uur terug in het hotel en om 7 uur gaan eten. We wilden eens wat anders proberen en zijn toen bij Applebee's terechtgekomen, leek wel leuk. Ron had sirloin steak en crabcake en ik had een salade met garnalen. De biefstuk die Ron had besteld (medium rare) was een schoenzool, dus die moest terug en over mijn salade zat geen dressing, was geen goede start. De tweede poging was een stuk beter en de dressing werd ook gebracht. Uiteindelijk smaakte het tocht wel. Om half 9 terug in het hotel.

Hotel: La Quinta Inn


16-06-2006 Jackson, Mississippi ⇉ Birmingham, Alabama

X
Natchez Trace Parkway
Het zit er weer bijna op, dus nu weer richting Atlanta. vanavond wordt het Birmingham, Alabama.
We hebben nog een stuk van de Natchez Trace Parkway genomen, want het is een prachtige weg en lekker rustig. Her en der nog uitgestapt o.a. bij een swamp waar we nog een alligator zagen, maar die was helaas te ver weg om te filmen. Geluncht bij de Subway, een foot long tuna on wheat, een sandwich met tonijn, sla, tomaat, rode uiringen en mayo, lekker!
Om half 4 in Birmingham aangekomen en daarna shoppen in de plaatselijke Outlet. Koffer en tas gekocht en nog een paar polo's voor Ron en roze flipflops voor mij. Daarna naar de Riverchase Galleria, een gigantische shoppingmall met 200 winkels. Het was toen al kwart voor 8, dus hebben we besloten eerst te gaan eten en morgenochtend terug te gaan. Gegeten bij Johnny Rockets, een hamburgertent zoals in de vijftiger jaren. Rode banken en kleine juxeboxjes op elke tafel, die het helaas niet doen, maar het idee is leuk. Ik had een BLT sandwich met bruin geroosterd brood en Ron had een Original hamburger, behoorlijk groot. Maar dat mag ook wel, want goedkoop zijn ze niet. Ik had een root beer er bij genomen, want dat vind ik wel lekker. Na het eten naar het hotel en de koffers heringepakt. Even over twaalf was het bedtijd.

Hotel: La Quinta Inn & Suites


17-06-2006 Birmingham, Alabama ⇉ Atlanta, Georgia

Om 7:15 opgestaan en ontbeten, nou ja, ontbeten. Het was erg slecht geregeld in dit hotel, er was geen eens brood! Heb uit armoede maar twee granola's gegeten, Ron had wel een wafel gegeten en nog wat anders.
Toen gaan shoppen in de Riverchase Galleria, waar we gisteravond ook al waren.
Daarna weggereden en onderweg nog voor de laatste keer bij Cracker Barrel geluncht. Ron twee scrambbled eggs met brood en ik een BLT salad. Smaakt als vanouds en toen op weg naar Roswell bij Atlanta. Zou ca. 2:40 uur duren, maar we kwamen in een file bij Atlanta terecht, dus dat duurde wat langer. Om 5 uur aangekomen, even koffie gedronken en weer naar een mall gegaan, wij hadden tenslotte nog bijna niets gekocht en er was nog plek zat in onze reeds uitpuilende bagage. Het was de Northpoint Mall, ook een leuke. Na het shoppen gaan eten bij de Red Lobster, op loopafstand van ons hotel. Het was inmiddels half 10 geworden dus hadden we wel trek gekregen. Als appetizer lobster pizza genomen en caesarsalad en daarna 3 keer garnalen met knoflook. Zoals altijd veel te veel, maar een doggy voor de lunch morgen....

Hotel: La Quinta Inn Roswell


18-06-2006 Atlanta, Georgia ⇉ Almere, Flevoland

Het zit er weer op, laatste dag hier in de USA voor deze trip. Nog even naar de mall geweest,we kunnen het niet laten. Geluncht met de restantjes van gisteren, wat nog prima smaakte. Nog even plassen etc. en dan gaan we zo richting vliegveld. Het was een leuke vakantie en helaas zit het er voor dit jaar weer op. Gelukkig hebben de foto's en de film nog als herinnering. De KL622 vliegt ons terug en we zitten weer op 32F+G


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering