USA Vacation

USA vacations | home

Reizen naar de Verenigde Staten van Amerika is onze passie. Empire State Building
Vlak na de dramatische gebeuretenissen van 11 september 2001 was onze eerste bezoek aan het land van de onbegrenste mogenlijkheden.New York City was onze allereerste kennismaking. Op 14 december 2001 vertrokken wij met Singapore Airlines naar Newark NJ, waar een hotel shuttle voor ons klaar stond om ons naar ons hotel te brengen. Midden op Manhatten, vlak om de hoek bij Times Square.
Wat een ervaring, het blijft iedere keer weer fantastisch, maar vooral die eerste keer, toen wij vanaf Newark naar Manhatten werden gebracht en dan langzamerhand het silouet Manhatten groter ziet worden. Opeens sta je midden tussen die reusachtige bouwwerken. Onbeschrijflijk. We werden binnengehaald als helden, touristen die vlak na 9/11 New York het aandurfden om New York te bezoeken, de guide van de city tour, vroeg zelfs een applaus voor de touristen. Wij vertelden ze maar niet dat juist deze periode het ons mogelijk maakte om deze reis te kunnen betalen. De tickets en hotels waren in de aanbieding vanwege de geringe belangstelling.
Wij hadden nog guldens, voor een dollar moesten wij ongeveer 2,50 guldens betalen, dus eigenlijk was het verblijf daar alsnog verschrikkelijk prijzig voor ons. Een grande americano bij de Starbucks kostte ons toendertijd omgerekend ca 9 gulden. En dat voor een kartonnen beker met slappe koffie. We hebben inmiddels ook tijden gekend dat wij ca 1,50 dollar voor een euro kregen, en toen was die zelfde bak slootwater maar 2,30(overigens ook 5 gulden, maar toen had de inflatie al toegeslagen), en dat vonden wij zeker niet duur.

Nu zijn wij 20 jaar later al 22 keer overzee geweest, en iedere keer als de vakantie er weer opzit, vinden wij het eigenlijk best vervelend om weer naar Nederland terug te keren. Nu stagneert het helaas te wijten aan de Corona pandemie, de laatste keer was november 2019. Hopelijk kunnen wij snel weer.

Als je daar rond rijdt voel je je eigenlijk direct thuis. Alles ken je en komt bekend voor. In films, televisie series, rapportages en documentaires is alles wel een keer voorgekomen. Er zijn van die plaatjes die iedereen wel eens gezien heeft, een afbeelding van het Vrijheidsbeeld, het silouet van Empire State Building, de 4 presidentshoofden uitgehakt bij Mount Rushmore, de Hollywood letters, De Golden Gate Bridge en ga zo maar door. Wij hebben het voorrecht gehad deze zaken ook in het 'echt' gezien te mogen hebben.

Boek je auto niet via de KLM, zij maken gebruik van CarTrawler. Als je even zoekt op "Ervaring met Cartrawler" heb je vermoedelijk redenen genoeg om dit te vermijden.


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering