USA Vacation

USA vacations | Four Corners 2004


24-09-2004 | de route

X
de route

 • A - Phoenix AZ
 • C - Tucson AZ
 • D - Las Cruces NM
 • E - Alburquerque NM
 • F - Farmington NM
 • G - Moab UT
 • H - Canyon de Chelly UT
 • E - Holbrook AZ
 • F - Flagstaff AZ
 • G -Las Vegas NV
 • H - Phoenix AZ


25-09-2004 Almere, Flevoland ⇉ Phoenix, Arizona

X
Ons mobile home
Vlucht NW53 (was het Detroit?) naar Phoenix met NW261. Bij Hertz stond er gigantsche Nissan voor ons klaar, een minivan, drie rijen en schuifdeuren, daar moeten wij het de komende tijd maar mee doen, nou ja, vol komt ie toch wel.

Hotel: La Quinta Inn Sky Harbour airport South


26-09-2004 Phoenix, Arizona ⇉ Tucson, Arizona

Apache Trail, Tonto National Park

Hotel: La Quinta Inn and Suites Tucson Airport


27-09-2004 Tucson, Arizona

Nogales, Tombstone

Hotel: La Quinta Inn and Suites Tucson Airport


28-09-2004 Tucson, Arizona ⇉ Las Cruces, New Mexico

Tombstone

Hotel: La Quinta Inn Las Cruces


29-09-2004 Las Cruces, New Mexico ⇉ Alburquerque, New Mexico

We eindigen vandaag in Alburquerque, maar eerst rijden wij nog naar White Sands. Het gebied is een deel van de door bergen omringde vallei Tularosa Basin en bevat het zuidelijke deel van een 710 km2 groot veld met zandduinen van gipskristallen. Heel vreemd, als je de omgevingstemperatuur niet voelt lijkt het alsof je in de sneuuw staat. Ook bevindt zich hier het White Sands Missile Range Museum en dat pikken wij gelijk mee.
In eerste instantie hadden wij een La Quinta geprikt, maar toen wij daar aankwamen bleek het hotel midden in een wijk te liggen waar overal wegwerkzaamheden werden uitgevoerd, dat was niet zo plezierig dus boekten wij maar om.
Verder liepen wij nog even door Old Town, maar dat liet niet een al te grote indruk achter. Als ik mij goed weet te herinneren aten wij die avond bij de Old Town Brewery.

Hotel: La Quinta Inn and Suites Albuquerque West


30-09-2004 Albuquerque, New Mexico

Pueblo Cult Centre, Sandia Peak

Hotel: La Quinta Inn and Suites Albuquerque West


01-10-2004 Albuquerque, New Mexico

The Turquise Trail, Santa Fe

Hotel: La Quinta Inn and Suites Albuquerque West


02-10-2004 Albuquerque, New Mexico ⇉ Farmington, New Mexico

Indian Culture Center /Chaco Culture Nat Hist Park

Hotel: La Quinta Inn Farmington


03-10-2004 Farmington, New Mexico

Silverton, Skyway de San Juan, de skyway is een prachtige weg en juist vooral in dit jaargetijde. Is vooral het noordoosten beroemd om de Indian Summer, de weg doet er niet voor onder, een prachtige kleurenspel wordt door de verkleurde bladeren opgevoerd.Na Silverton probeerden wij nog verder te rijden, maar voor mij met hoogtevrees was het niet te doen. De weg liep strak langs een ravijn en aangezien er onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd was er geen begrenzing in de vorm van begroeing, vangrails of iets dergelijks, je reed pal langs een diepe afgrond. Ik krijg er nog koude rillingen van. We wisten niet hoe snel wij rechtsomkeer moesten maken.
Zover ik mij weet te herinneren aten wij in Farmington in de locale brewery, en dat beviel zo goed dat wij er alle 3 de avonden zijn geweest. Vermoedelijk was er sowieso weing te kiezen.

Hotel: La Quinta Inn Farmington


04-10-2004 Farmington, New Mexico

Mesa Verde Nat park

Hotel: La Quinta Inn Farmington


05-10-2004 Farmington, New Mexico ⇉ Moab, Utah

Canyon Lands

Hotel: La Quinta Inn Moab


06-10-2004 Moab, Utah

Arches Nat Park-Canyon Lands(2)

Hotel: La Quinta Inn Moab


07-10-2004 Moab, Utah ⇉ Canyon de Chelly, Utah

Vandaag staat Monument Valley op het programma, leuk met die witte auto. Alles wat wij hier zien is bekend, het is allemaal wel eens gebruikt in een film of serie. Wij zagen opeens een bord staan met 'picture man on horse $5,00' en dat leek ons wel wat, dus wij daar wachten om een kaartje te kopen voor Bou die zich er al helemaal op ingesteld had om het beest te bestijgen. Na een paar minuten zien wij een man op een paard aan de overkant van het ravijn staan en die maakte geen aanstalten om onze kant op te komen om de finnancién met ons te regelen, daar ging het voornemen van Boudewien.
Op een halteplaats raakten wij nog in gesprek met een locale Winnetou die trachtte ons zijn Indiaanse snuisterijen te verkopen. Wij vertelden hem dat wij slechts in authentieke zaken interesse hadden en dat zijn produkten vermoedelijk in het hele verre oosten waren ontstaan. Wij lachten er samen smakelijk om.
Dat je veel niet goed kan inschatten blijkt vandaag wel. Wij hadden gedacht hier wel een hele dag door te brengen, maar wij waren vanmorgen al heel vroeg op pad en waren zodoende hier al tegen de middag uitgekeken. Wij hadden een hotelletje geboekt in Mexican Hat, maar na de zeer vroege aankomst aldaar bleek al gauw dat hier verder helemaal niets is, dus was de beslissing al heel gauw gemaakt om alvast onze reis te vervolgen naar Canyon de Chelly. De receptie beloofde ons om onze reservering te annuleren als ze nog iemand anders voor onze kamer kon krijgen. Gelukkig was ze daar in geslaagd zodat onze betaling ongedaan werd gemaakt.

Hotel: Holiday Inn Canyon de Chelly


08-10-2004 Canyon de Chelly, Utah ⇉ Holbrook, Arizona

Canyon de Chelly

Hotel: Best Western Holbrook


09-10-2004 Holbrook, Arizona ⇉ Flagstaff, Arizona

Petrified Forrest Nat Park painted dessert

Hotel: La Quinta Inn and Suites Flagstaff


10-10-2004 Flagstaff, Arizona ⇉ Las Vegas, Nevada

Even genoeg van al dat natuurschoon, dus besloten wij de rest van het programma maar even te laten en regelden wij een paar dagen Las Vegas. Wij moesten wel rekening houden met het flink geslonken budget en moesten genoegen nemen met Circus Circus, nou ja, je kan niet alles hebben.

Hotel: Circus Circus


11-10-2004 Las Vegas, Nevada

Hotel: Circus Circus


12-10-2004 Las Vegas, Nevada

Hotel: Circus Circus


13-10-2004 Las Vegas, Nevada ⇉ Phoenix, Arizona

Hooverdam

Hotel: La Quinta Inn Sky Harbour airport South


14-10-2004 Phoenix, Arizona

Organ Pipe Cactus nat monument, daar waren wij in het begin niet aan toe gekomen, dus besluiten wij dat vandaag maar te doen. Eigenlijk vergisten wij ons enigszins in de afstand en na terugkomst in ons hotel hadden wij meer dan 500 kilometer extra op de kilometerteller van de auto.
Toen wij aankwamen bij Organ Pipe sloeg ons de schrik om het hart, de toegangsweg naar het Visitors Center was afgesloten vanwege wat asfalteringswerkzaamheden. Vermoedelijk was het lunchpauze of zo en zagen wij helemaal niemand die ons stiekem toch toegang kon verlenen, daar hadden wij ons inziens wel recht op na die lange tocht. Zodoende maakten wij aanstalten om onverrichte zaken terug te keren. Opeens viel ons oog toevallig op een minuscuul bordje waar op stond dat de toegang tot het daadwerkelijke park aan de andere kant van de weg lag, pfffh

Hotel: La Quinta Inn Sky Harbour airport South


15-10-2004 Phoenix, Arizona ⇉ Almere, Flevoland

Het zit er weer op.

Hotel: La Quinta Inn Sky Harbour airport South


© 2024 USA Vacations realisatie: Titana Automatisering